Divat

Nagy tavaszi farmerkörkép

7373

Számomra nincs új szezon új farmer nélkül – a ruhatár egyik legdinamikusabban alakítható darabja úgy viselkedik, ahogy csak akarom. Ha kell, akkor komoly (egy blézerrel és magas sarkú cipővel), ha kell, klasszikus (lovaglócsizmával és fehér inggel), ha azt akarom, akkor bohém (kockás felsővel és hatalmas, virágalakú kitűzővel). A variációk száma persze végtelen, hiszen a klasszikus farmerfazonokon kívül, mint a boot-cut, a skinny vagy az egyenes szárú, mindig felbukkan egy-egy trendfazon is. Összegyűjtöttük az idei tavasz legizgalmasabb farmertrendjeit. Nincs más dolgotok, mint válogatni, és beszerezni az idei kedvencet.

Szabadság a szabásban

Az előző szezonokban a skinny és a boyfriend volt a topon, amelyek szerencsére sokaknak jól állnak (igen, a skinny meglepő módon még több embernek, mint az utóbbi). 2011 tavaszán viszont itt az ideje, hogy bevállaljunk valami újat is. Választékban nincs hiány a trapéztól kezdve a répafazonon keresztül a gumis szárú darabokon át a koptatott, agyonmosott darabokig.

Mango, Pull & Bear, Levi's Demi Curve Modern Fit

Trendi trapéz

Ezen belül is az egyik legvitatottabb darab a trapéz fazon, amit Frunyó Attila, az F&F PR-menedzsere szerint évek óta próbálnak lenyomni a tervezők a fogyasztók torkán, de eddig nem jártak sikerrel. Annyira hozzászoktunk ugyanis a lábszárkövető vagy arra tapadó darabokhoz, hogy eszünk ágában sem volt lecserélni eddig. Most viszont annyi szuper kép és kampány született a trapézfarmereket népszerűsítve, hogy legalább a próbafülkébe vigyünk be egy darabot.

Fashionising.com, Pimkie, Promod, Next

 

  • A 2011-es trapézfarmerok jellemzői, hogy ultranőiesek.
  • Nem lehetnek kitérdesedettek, totyakosak, a száruk nem omolhat több rétegben a cipőre, éppen ezért mindig magas sarkúval viseld őket!
  • A szárak legalja legalább olyan széles legyen, hogy teljesen eltakarja a lábfejed.
  • Legyen bő a térdnél. Felejtsd el az olyan darabokat, amelyek egészen a térdig nagyon szűkek, onnan pedig hirtelen bővülnek. A Fashionising.com szerint azok az 1990-es évekre jellemző trapézfazonok, és nincs közük a 2011-es változathoz.
  • Ha teheted, ragaszkodj a magas derekú darabokhoz, amelyek a hetvenes éveket idézik, de ezt párosítsd minél modernebb kiegészítőkkel!

Gumírozott nadrágszár

Játszónadrág farmerből? Miért is ne? Legalábbis erre utal a mackónadrágokra apelláló fazon, amelynek anyaga rendszerint vékonyabb és finomabb, mint a klasszikus farmeré, a szárát pedig gumírozott patent szűkíti be. A pamutból készült cuccoknak – legyen az elegáns szabású blézer vagy nadrág – amúgy is nagy sikere volt tavaly, és idén sem ússzuk meg nélkülük. (Most is láttam néhány pamutblézert a felfedező körúton.) A legjobb, ha olyan farmert választasz, amelyikből kilátszik a bokád. A bokavillantás idén nem ciki, sőt inkább stílusos.

Eatsleepdenim.com, F&F, C&A

Színes, kőmosott, márványos

Bár az igazi kék farmer soha nem megy ki a divatból, azért szerencsére a koptatott és színes farmereknek is megvan a helye és ideje. Idén például nyugodtan választhatsz vad színű darabokat – minél inkább kiabál a szín, annál jobb.

Promod, Springfield, Levi's

Ugyanígy a kőmosott, sőt, a márványos koptatás is tartják magukat. Szóval, ha ezek jönnek be, akkor ne fogd vissza magad!

Esprit, Levi's Bold Curve Modern Fit, Levi's

 

Farmerrel farmert, színre színt

Ha bevállalós vagy és szívesen kísérletezel, akkor keverd nyugodtan a különböző színű és fazonú darabokat egy szetten belül. Farmernadrágot a mellénnyel, dzsekit pedig a sorttal.

Hayden Panettiere, Elle Macpherson, Kate Bosworth

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások