Közösség

Mi számít megcsalásnak?

7374

Korábban alaposan kiveséztük már a megcsalás lehetséges okait és következményeit, sőt még a szexuális kicsapongásért felelős gént is sikerült azonosítani nemrégiben, úgyhogy az alapozó kurzus bőven kipipálható. Vagyis majdnem, ugyanis a napokban egy izgalmas vitába torkolló baráti beszélgetés arra világított rá, hogy maga a kategória meglehetősen képlékeny, igencsak megoszlanak a vélemények arról, hogy pontosan mi minősül félrelépésnek. Persze, egy in flagrantin nincs mit értelmezni, de ha nem ennyire egyértelmű a helyzet, akkor hol az ingerküszöb. Több megoldás is elhangzott, ezért a kérdőívet és a statisztikát hívtuk segítségül, hogy legalább a mainstreamet meghatározzuk.  Ötven ember osztotta meg velünk a véleményét, úgyhogy lehet benne valami.

Csak egy csók?

A kérdőívben azt firtattuk, hogy mi az, ami már megcsalásnak számít, és a válaszok elég egyértelműen kijelölték az ingerküszöböt. A megkérdezettek 49 százaléka ugyanis azt értelmezi félrelépésként, ha párja mással csókolózik. A válaszadók negyede érzelmi alapon közelíti meg a kérdést; ők nem tudják viselkedéshez kötni a félrelépést, azt értelmezik megcsalásként, ha partnerük máshoz vonzódik, függetlenül attól, hogy realizálódik-e a viszony. A megkérdezettek 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy számára az jelenti a megcsalást, ha párja mással bújik ágyba. A flörtölést a válaszadók 6 százaléka nem tolerálja. Csak nagyon kevesen (mindössze 2 százalék) vélik úgy, hogy már az is eltévelyedés, ha választottjuk érdeklődő pillantást vet valakire, és ugyanennyien a pajzán gondolatokat sem nézik el, ha azok másvalakire irányulnak. A fennmaradó 2 százalék nem ismeri a hűtlenség fogalmát, ugyanis nyitott kapcsolatban él.

Úgy tűnik, az ingerküszöböt a legtöbb megkérdezett számára a testiség jelenti, melynek a legenyhébb intim formája a csók. Az olyan nem fizikai kategóriák, mint a flörtölés, a fantáziálás vagy az érdeklődő tekintetek csak keveseknek jelentenek problémát. Az érzelmi elköteleződés viszont szintén alapvető, hiszen nagyon sokan vannak azon a véleményen, hogy ha akár plátói alapon is, de máshoz vonzódik a partnerük, az egyenlő az árulással.

A férfiak érzelmesebbek, a nők féltékenyebbek

Persze az is megér egy misét, hogy a férfiak és a nők külön-külön miként vélekednek erről a kérdésről. Nagyon látványosan különbözik ugyanis az a bizonyos ingerküszöb. A legtöbb megkérdezett férfi szerint ugyanis az minősül megcsalásnak, ha a partnere máshoz vonzódik, míg a nők többsége a csókolózáshoz köti a félrelépést. A csókolózás a férfiaknál a második helyen van, míg a nőknél az érzelmi hűtlenség foglalja el ezt a pozíciót. Mindkét nem esetén azonos megítélés alá esik, ha partnerük mással szexel: a férfiaknak és a nőknek is 14 százaléka véli úgy, hogy ez egyenlő a megcsalással.

A férfiak szigorúbban ítélik meg a flörtölést, ugyanis 14 százalékuk tekinti félrelépésnek, míg a nőknek csak 3 százaléka vélekedik így. Az is tanulságos, hogy kizárólag nők nyilatkoztak úgy, hogy megcsalásként értékelik, ha partnerük másra gondol vagy érdeklődve szemlél más nőneműeket.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Feb
11
ismeretlen írta:
ott kellene kezdeni, hogy el kellene tudni választani a párkapcsolat, szerelem, házasság, érzelmek, lélek, "közös út" stb... fogalmakat a szextől.
míg az első fogalomcsoportnak szerves része az utóbbi, vagyis inkább azzal teljes... addig a szex külön is értelmezhető és nem személyfüggő.
a szexet mint olyat nem szabadna túlmisztifikálni, ugyanolyan szükséglet mint az evés, az ivás, az alvás vagy az anyagcsere.
06:46
2
Feb
11
spadri válasza írására:
Én is ezt mondtam, hogy szükséglet, de a pasim szerint áááá, neeem.
07:04
3
Feb
11
Magammal szemben: sosem viselkednék úgy egy másik férfival kettesben, ahogy nem viselkednék a szerelmem előtt vele. Szerintem ennyire egyszerű.
07:40
4
Feb
11
ismeretlen válaszaspadri írására:
:-)pedig de!
07:43
5
Feb
11
spadri válasza írására:
gyakori szükséglet :)
08:14
6
Feb
11
ismeretlen írta:
Megint a birka nép értelmetlen kérdezgetése.

Úgysem tudják, mi a megcsalás. Tapogatóznak, vagy elénk tárják az ő kis megalapozatlan elméleteiket és következetlen értékrendjüket.
08:16
7
Feb
11
ismeretlen írta:
Megcsalás = megtévesztés. Minden kapcsolat más, ami egyikbe bőven belefér, másikban elképzelhetetlen, és Borinál a pont.
08:59
8
Feb
11
Kiralylany84 válasza írására:
Mint az anyagcsere?! :)

Ez aztán romantikus.
09:45
9
Feb
11
Welmi válaszaBoribonAnnipanni írására:
Szájambul a szót.
11:34
10
Feb
11
tein írta:
annyira sajnálom, hogy egy jól induló cikket (témát) számokkal, statisztikai adatokkal cseszünk el a végén. engem személy szerint nem izgat, hogy az emberek 49%-a a csókolózást is megcsalásnak véli, sokkal inkább érdekeltek volna mozgatórugók, érzések, mint számok.

egyébként múltkor, miközben valahova készülődtem, bekapcsoltam a tévét. és pont valami valóvilágos talk show ment, meg is lepődtem, hogy van ilyen. arról volt benne szó, hogy a házban két szereplő entyempentyemel, és hogy mittudomén, hogy van, de hogy vajon ez a kint várakozó társak megcsalásának számít-e. azt gondoltam, onnan merítettétek az ötletet, de jó tudni, hogy márti baráti társasága mindig ilyen érdekes, cikkihlető párkapcsolati kérdésekbe bonyolódik egy esti sör közben. :)

részemről érzelmi dolgoknál kezdődik, és az jobban is fájna. de egyébként boribonnal értek egyet.
11:36
11
Feb
11
ismeretlen írta:
Ha valaki vonzó számomra,az miért megcsalás,ha egyébként egymáshoz sem nyúlunk?
Egy komoly kapcsolatba nálam sem fér bele a megcsalás (se kufirc,se csók,se tipi-tapi,még csak érzelmi kötődés sem...),de azt nem tudom elkerülni,hogy valakit vonzónak találjak.Hogy?
Valaki világosítson meg!:D
12:17
12
Feb
11
zoldalma válasza írására:
Az egy dolog, ha vonzónak találod. De ha már fantáziálni kezdesz róla, az gáz, még akkor is ha nem nyúltok egymáshoz, illetve ha nem vagy belé szerelmes sem. Szerintem.
13:01
13
Feb
11
donci írta:
Szerintem esetenként màs, és szituàciotol függö.
13:05
14
Feb
11
crickette írta:
Micsoda?

A megkérdezettek 49 százaléka ugyanis azt értelmezi félrelépésként, ha párja mással csókolózik.

És 51%-a szerint ok, ha mással csókolózik a párjuk? Azaz 50-ből egy nagyon picivel több mint a fele ezt nem tekinti félrelépésne? Vagy én túl vagyok konzervatív? Amúgy megnézném azt a 25,5 embert, akiknek arcuk sem rezzenne, ha a párjuk a szemük láttára csókolózna valakivel. Vagy mondjuk amikor a másik fél bevallja, hogy mással csókolózott a tegnapi bulin. A csók az nekem intim, talán intimebb, mint a szex.
13:19
15
Feb
11
ismeretlen válaszazoldalma írására:
Ja,hogy úgy...Oké,így már világos.:)
Jó,én arra gondoltam,hogy a megkérdezettek szerint már az is megcsalás,ha valaki mást vonzónak találsz,fantáziálástól mentesen.Ez már szerintem a ló másik oldala lenne...
13:54
16
Feb
11
A.F.rétisas válaszaKiralylany84 írására:
Romantika nélkül is működik... ha keveset eszel éhezel,annak fizikális következményei vannak,ha nem szexelsz annak pedig lelkiek,ennyi. Van az érzelmi szálhoz kötött szex és van amihez nem kell érzelem,mi ezzel a baj?
14:01
17
Feb
11
Kiralylany84 válaszaA.F.rétisas írására:
Alapjában véve semmi. Csak nem vagyunk állatok.
14:11
18
Feb
11
A.F.rétisas válaszaKiralylany84 írására:
Akkor lennénk azok,ha CSAK és kizárólag érzelem nélkül dugnánk,de amíg becsúszik ilyen is az életünk során néhány addig miért lennénk azok?
14:17
19
Feb
11
Kiralylany84 válaszaA.F.rétisas írására:
Én nem hiszek ebben, ennyi.
Persze nem mondom, hogy szerelem kell hozzá, de alapvető vonzalom és szimpátia igen.
14:24
20
Feb
11
A.F.rétisas válaszaKiralylany84 írására:
A vonzalom nem érzelem. Vágy. Nyilván nem akárkivel,de egy szimpatikus és vonzó fickó még nem garancia az érzelmek beindulásához.
14:31
21
Feb
11
Kiralylany84 válaszaA.F.rétisas írására:
Nem tudom. Lehet, hogy titkon javíthatatlan romantikus vagyok.
14:33
22
Feb
11
A.F.rétisas válaszaKiralylany84 írására:
Nem baj az,ha megvan rá az embered ;)
14:34
23
Feb
11
Kiralylany84 válaszaA.F.rétisas írására:
Megvan bizony. :)
15:08
24
Feb
11
A.F.rétisas válaszazoldalma írására:
Mit értesz fantáziálgatás alatt? Olyan nincs,hogy jársz/együtt élsz valakivel és megvakulsz. Abban nincs semmi rossz,ha vonzónak találsz egy másik férfit/nőt. Sőt,a legtöbben akár tudattalanul is szeretnek tetszeni a másik nemnek és előfordulhat,hogy egy külső szemlélő kacérkodás jeleit látja, de ez mind nem tudatos (persze az is lehet,az már más téma).
Lehet ezeket tagadni,de a jégkirálynőkön/királyokon kívül észrevehető,ha a másikat vonzónak találod,ebben nincs semmi rossz,amíg cselekmény nélkül marad.
15:39
25
Feb
11
ismeretlen válaszaBoribonAnnipanni írására:
Ez így van. :)
16:03
26
Feb
11
ismeretlen válaszazoldalma írására:
Gondolatrendőrség? Mindenki arról fantáziál, akiről akar.
17:08
27
Feb
11
ismeretlen válaszaBoribonAnnipanni írására:
Ez lehetne az unalmas nők mottója.
17:09
28
Feb
11
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
De igen, azok vagyunk.
17:11
29
Feb
11
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
Te nem hiszel ebben, mert azt olvastad valahol, hogy ez erényes dolog.
17:12
30
Feb
11
ismeretlen válaszaA.F.rétisas írására:
Honnan veszed, hogy az állatok érzelem nélkül dugnak?
17:12
31
Feb
11
bubzi írta:
majdnem írtam ide valamit, de kiment a fejemből a kommenteket olvasva :DDD
Aristeus, te még mindig egy ritka nagy barom vagy :D
17:19
32
Feb
11
ismeretlen válaszaspadri írására:
ha szükségét érzed, fordulj hozzám bizalommal! :-)
17:23
33
Feb
11
ismeretlen válaszabubzi írására:
:-) ezt sosem hagyod ki...
17:24
34
Feb
11
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
azt azért mégsem írhattam ki, hogy szarás! :-)
17:34
35
Feb
11
bubzi válasza írására:
ó, dehogynem: a múltkor pl., amikor a farka méretéről monologizált, akkor épp nem értem rá :D
17:44
36
Feb
11
ismeretlen válaszabubzi írására:
:-DDD kár... ismét jókat röhöghettem volna!
17:46
37
Feb
11
ismeretlen válaszaA.F.rétisas írására:
Szerintem arra gondolt,hogy amíg nem fantáziálsz arról,hogy milyen lenne a másikkal kufircolni,de ha mégsem,akkor még mindig nem értem...:)
Másrészt vannak ilyen nagy egymásra hangolódások.Legutóbb Londonban találkoztam egy nagyon helyes gyerekkel (barátnőm haverja),akivel jó sokat beszélgettünk,nevetgéltünk (egy nagyobb társasággal,szóval nem kettesben),és igencsak vonzónak találtam,sőt ha egyedülálló lettem volna,tuti nem hagytam volna ki vele egy kis kellemes időtöltést,mert annyira egymásra hangolódtunk pár óra alatt.Nem fantáziáltam a részletekről,meg úgy alapból a srácról sem,a közös program végeztével mindenki ment a maga útján tovább,és a világon semmi nem történt,sőt egészen eddig eszembe se jutott.Ez már megcsalás vagy határeset?:D
17:46
38
Feb
11
bubzi válasza írására:
:DDD én így is kurvára röhögtem ;)
17:53
39
Feb
11
spadri írta:
Kizárt, hogy valaki egész életében csak a férjét/barátját/párját tartja vonzónak, és soha az életben még csak nem is flörtöl mással.
18:58
40
Feb
11
chloe írta:
súlyosabb a helyzet, mint gondoltam.

én nem tartom a tulajdonomnak a mindenkori szerelmemet, mert az elég undi.
19:07
41
Feb
11
nyufi válasza írására:
pedig most kiírtad :D
20:02
42
Feb
11
nyufi válasza írására:
rám férne most egy jó dugás, úgy mindenféle romantika meg csöpögős izék nélkül :D
20:03
43
Feb
11
cutie írta:
Meglepődtem, hogy ilyen sokan megcsalásnak tartják a csókot. :O
Egyébként az is fura, hogy egyesek szerint már a gondolat is annak számít.. :D Ez már túlzás.
Szerintem vagy nagyon-nagyon naiv, vagy szimplán képmutató (és hazudik), aki azt mondja, hogy ő még SOHA nem is gondolt másra, csak az aktuális párjára.. Na persze.. :D
20:03
44
Feb
11
nyufi írta:
témához visszatérve, a csókot még el tudnám nézni a másiknak.
20:07
45
Feb
11
BoribonAnnipanni válaszabubzi írására:
hello Bubzi! Rég láttalak, majd kereslek!
20:16
46
Feb
11
janeavril válasza írására:
Mert hogy?
20:39
47
Feb
11
zoldalma válaszaA.F.rétisas írására:
Persze van olyan, hogy meglátok egy jó pasit, és megállapítom, hogy hű de jól néz ki, vagy megismerkedek valakivel, és nagyon szimpatikusnak találom, ez nem baj. De ha például már konkrétan elképzelem, hogy mit csinálnék vele az ágyban, az már baj, és nem sokkal jobb, mintha valóban megtenném. Biztos vannak fokozatok, de szerintem, hogyha túl sokszor fantáziál másról az ember, ott valami nincs rendben a kapcsolatában.
Hozzáteszem, régen ezt teljen máshogy gondoltam, a csókot sem tartottam megcsalásnak, sőt szerintem még egy egyszeri, érzelem nélküli szexet is elnéztem volna. Nem tudom, hogy közben idősebb lettem, és azért változott a véleményem, vagy az akkori kapcsolatom volt más jellegű.
20:47
48
Feb
11
zoldalma válasza írására:
Ez igaz. De ha túl sokszor fészkelné be a gondolataimba magát egy másik pasi, és azért elgondolkodnék.
20:58
49
Feb
11
zoldalma válaszazoldalma írására:
Mármint én, nem és
21:00
50
Feb
11
A.F.rétisas válasza írására:
Ne tudom,de már találtak volna rá bizonyítékot a biológusok,ha így lenne.
21:10
51
Feb
11
ismeretlen válaszaA.F.rétisas írására:
Jaj, dehogyis, mind ostoba, elitták az agyukat az egyetemen.
22:30
52
Feb
11
ismeretlen válaszanyufi írására:
,,csöpögős izék nélkül :D"

Pedig azok kellenek hozzá...
22:46
53
Feb
11
ismeretlen válasza írására:
Meg eldrogozták....
22:47
54
Feb
11
ismeretlen válaszanyufi írására:
nosza rajta... most menjek vagy ráér később? :-)
23:01
55
Feb
11
törölt írta:
Egy csókot semmiképp nem neveznék megcsalásnak. Velem többször is előfordult, hogy olyan emberrel csókolóztam, akibe nem voltam szerelmes és nem kezdtem el vele még csak járni sem.
23:04
56
Feb
11
nyufi válasza írására:
de nem mindig. és nem kell túlzásba se vinni :D
23:34
57
Feb
11
nyufi válasza írására:
hát...már lassan újfent 2hónapja nem, szóval az se baj, ha sietsz :D:P
23:36
58
Feb
11
polly2 válaszaBoribonAnnipanni írására:
Valahogy így. Belül mindenki érzi-tudja, mi az, ami a párjának fájna, ha tudná. Ha mégis megteszi, legyen az akár csak egy csók is, az megcsalás.
23:36
59
Feb
11
polly2 válaszatörölt írására:
Nade volt közben barátod ?
23:37
60
Feb
12
LadyGray írta:
Huh, kemény téma...-figyelmen kívül hagyva a százalékokat... Nem könnyű a páros élet, az fix.
05:39
61
Feb
12
ismeretlen válaszajaneavril írására:
Nem szeretem azokat a nőket, akik a párjukra vannak gyógyulva (akkor sem, ha én vagyok az a pár), vakok és süketek mellette. Unalmas.
08:43
62
Feb
12
ismeretlen válaszanyufi írására:
Miért?
Senki sem szokott csak úgy csókolózni, annak általában nyomós oka (és folytatása) van.
08:45
63
Feb
12
ismeretlen válasza írására:
Ez neked nem áll jól, királyom.
08:46
64
Feb
12
ismeretlen válaszatörölt írására:
De ezt akkor csináltad, miközben volt valakid?
08:47
65
Feb
12
ismeretlen válaszapolly2 írására:
Hoppla, kérdés-ismétlés.
08:47
66
Feb
12
Lunabunny válaszatörölt írására:
Akkor meg mi a francért csókolóztál vele? Jó, én is csináltam ilyet, de nekem nincs párom. Ha lenne és mással csókolózna, azt egyértelműen megcsalásnak venném.
10:20
67
Feb
12
janeavril válasza írására:
De a hozzászólás, amire reagáltál, egyáltalán nem erről szólt. Egy izgi nőnek akkor egy másik férfival a párja háta mögött úgy kell viselkednie, ahogy egyébként nem viselkedne, ha a párja is ott lenne? Ez...inkább, hát nem is tudom. Inkább akkor viselkedjen a párja jelenlétében is úgy azzal a másik fickóval, ahogyan szeretne- az már valami :-)
11:52
68
Feb
12
franciskastyling válasza írására:
szerinted akkor mi a megcsalás ?
11:58
69
Feb
12
ismeretlen válaszajaneavril írására:
Nem kell úgy viselkednie, de nem szabad kizárni a lehetőségét sem. Az "izgi" emberek individualisták, és bármikor bármire készen állnak.
12:02
70
Feb
12
nálam a csók még nem megcsalás ha tovább fajulna a dolog az már az lenne számomra és a párom számára is
12:05
71
Feb
12
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
Nem is értem, miféle idiotizmus kell ahhoz, hogy az ember hagyja, hogy mással csókolózzon a párja, és ne vegye megcsalásnak. Ilyen legfeljebb nyitott kapcsolatban történhet, ami meg ugyebár maga az idiotizmus.
12:07
72
Feb
12
ismeretlen válaszafranciskastyling írására:
Te milyen droid vagy, hogy a párodat engeded mással csókolózni? És annak a csóknak mi a célja, mi az oka? Miért csókolózik valaki egy másik emberrel, ha nem akarja ágyba vinni, és gyengéd érzelmeket sem táplál iránta?
12:08
73
Feb
12
ismeretlen válaszafranciskastyling írására:
Úgy gondolom, neked hiába magyaráznám.
12:09
74
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
Kérlek csak a magad nevében beszélj. És akkor talán még el is hiszem.
12:36
75
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
Ha meg tudnám tenni, nem érdekelne, hogy erényes e vagy sem. Egyáltalán nem ezen múlik.
12:39
76
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
A lényegen nem változtatott volna, de azért szép tőled, hogy "körülírtad". :)
12:41
77
Feb
12
anikonda írta:
Szerintem maga a csók még nem megcsalás, nem adnék fel miatta egy hosszú kapcsolatot, de balhét csinálnék nem tagadom. Ha ennek nem lenne folytatása, idovel megbocsájtanám. Ilyenkor azt vallom, hogy megocsájtottam, de nem felejtettem el. Amennyiben lenne valamiféle folytatása, na akkor azt mondanám hogy azzal a bizonyos csókkal indult el a kapcsolatunk a lejtőn. Akkor következne a fokozatos leépítés, hogy ha neked szabad akkor nekem is, és így szépen lassan eljönne a vége.

A fantáziálásról meg annyit, hogy szerintem nincs jelentosége, mivel ha nem mondják ki, akkor sosem tudom meg, ha meg kimondják, akkor meg még időben van, hogy valamit változtassunk a kapcsolatunkon. A lényeg a kommunikácio!!

Azt vallom, hogy nem várok el többet a páromtól, mint amennyit ő is elvárhat tőlem!
13:35
78
Feb
12
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
Ezt egyszer már kiveséztük másutt, talán épp igazoltan hiányoztál. :-)

Szerinted mi vagy, ha nem állat? Növény? Gomba? Benned is ugyanolyan állati ösztönök működnek. Minél jobban palástolod őket - akár önmagad elől is -, annál távolabb vagy önmagadtól.
13:43
79
Feb
12
ismeretlen válaszaanikonda írására:
Elképesztő, hogy hogyan "gondolkodnak" egyesek.

Szerinted mi egy csókig eljutott flört motivációja? Ha ezt átgondoltad, utána mondd, hogy nem megcsalás.

A "megoldásod" még nagyobb gáz:
"Akkor következne a fokozatos leépítés, hogy ha neked szabad akkor nekem is, és így szépen lassan eljönne a vége."

Ez micsoda? Mennyivel vagy te így különb? Vagy elfogadod, hogy a párod félrejárkál, és akkor csendben maradsz, vagy nem, és azonnal szakítasz. De ez, hogy akkor te is ugyanazt csinálod, meg fokozatos leépítés... Hihetetlen, milyen emberek vannak.
13:47
80
Feb
12
ismeretlen válasza írására:
Na, pont ezért mondtam, hogy felesleges az embereket kérdezgetni. A legtöbben hülyék, gőzük nincs a dolgokról, és arról, hogy hogyan kell viselkedni adott helyzetekben. Ezt tanítani kellene az iskolában, mert a fiatalok maguktól már nem tudják, és olyan játszmáik vannak, hogy a normális embernek a haja égnek áll.
13:49
81
Feb
12
anikonda válasza írására:
Elnézést, ez most nem a témához fog kapcsolódni, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy adtál te már életedbe valaki másnak igazat? Elhagyta már a szádat az a mondat, hogy igen, igazad van? Mert a kommentjeid alapján, még szerintem soha. Nincs azzal baj, hogy nem értünk egyet, de szerintem te senkivel sem. Nem vagyok itt régóta, pár napja regisztráltam csak, olvastam a hozzászólásokat, de amit te eddig írtál, abból az szűrődik le, hogy te vagy a tökéletes férfi megtestesítője. A te véleményed szent és sérthetetlen.
14:25
82
Feb
12
ismeretlen válaszaanikonda írására:
Természetesen sokszor adok igazat azoknak, akiknek igazuk van. Neked most nincs, tehát nem fogok neked igazat adni. Kevesen írnak akkora bődületes sületlenségeket, hogy a csók nem megcsalás, és azt MÉG eltűrik a párjuknak (holott ahol csók van, ott más is van, az emberek nem csókolózgatnak csak úgy).

Nyilván nem vagy hozzászokva a határozott érveléshez, ezért vannak problémáid a hozzászólásaimmal. Véleményem nem szent és sérthetetlen, ellenben ésszerű és objektív tényeken, érveken alapul.
14:39
83
Feb
12
nyufi válasza írására:
ez igaz. mindennek van következménye, de ha nem hagyjuk és még időben észrevesszük magunkat, akkor nem lesz folytatás.
saját bőrömön tapasztaltam.
14:48
84
Feb
12
ismeretlen válaszanyufi írására:
Csókolózáskor észrevenni magad már nem egészen az "időben" kategória.
14:55
85
Feb
12
nyufi válasza írására:
jó, akkor nem időben, de észre lehet venni.
azt hiszem ebben a témában nem fogunk megegyezni.
14:57
86
Feb
12
ismeretlen válaszanyufi írására:
Miben is kellene megegyezni? Tán nem értünk egyet valamiben?

Ha a párod csókolózik valakivel, aztán "észreveszi magát", lehet, hogy nem jutott el a megcsalás végéig, de valami komoly gond van a kapcsolatotokban.

Ha pedig laza kapcsolatról van szó, akkor a megcsalás szó eleve értelmetlen, bármi is történik.
15:16
87
Feb
12
bubzi válaszaBoribonAnnipanni írására:
igen, rég voltam errefelé, de annyira nyomják a lányok a fácsén, hogy gondoltam benézek. ;)

(bármelyik reggel msn:).)

15:28
88
Feb
12
nyufi válasza írására:
a gondokat meg lehet beszélni. meg a félresiklást is(értem ezt a csók alatt).
ha meg nem, akkor meg halott ügy az egész.
16:10
89
Feb
12
janeavril válasza írására:
Értem. Remélem a barátom halál unalmas egy fazon :-)
17:05
90
Feb
12
spadri írta:
Mik vannak? Nem megcsalás a csók? Hát ha fizet érte a nőnek, akkor nem, de kben nehéz lenne kimagyarázni, hogy nincs szó többről. Sőt, ha megcsalásról van szó, inkább ne tudjak róla, minthogy becsületes legyen az illető és elmondja. Éljen csak bűntudattal, de engem ne keverjen bele.
17:13
91
Feb
12
yamilasun válaszafranciskastyling írására:
azt mondod,a csók nem megcsalás. ha a párod mással csókolózik,azt hogy definiálod? olyan,mintha csak lekérte volna valaki mondjuk egy táncra,hm?
17:53
92
Feb
12
yamilasun írta:
ez az egyik legkevésbé fekete-fehér területe az életnek,de tény,hogy minden egyes csóknak,ami nem a párom és én köztem történik,de egyikünk részt vesz benne,oka van. lehet itt ködösíteni,hogy nem megcsalás, lehet máshogy hívni,meg elnézni, vagy éppen sírni,dühöngeni,de mindnek oka van. mindnek.
17:57
93
Feb
12
yamilasun válaszaBoribonAnnipanni írására:
frappáns :)
17:57
94
Feb
12
yamilasun válaszaanikonda írására:
szerintem jelentősége van a fantáziálásnak,még akkor is,ha nem mondják ki.nem azt vallom,amit itt páran,hogy az ember lányának gondolnia sem szabad másra, ha van párja. de a fantáziálás csak egy bizonyos szinten egészséges, és -ha kimondják, ha nem- idővel felőrölheti az embert/vagy a lányát:)/.és persze mindig jelez valamit,érdemes rá odafigyelni.
18:01
95
Feb
12
Lunabunny válaszanyufi írására:
Attól, hogy meg lehet beszélni még megcsalás. Tehát ha mondjuk a párom csókolózna valakivel mondjuk részegen, vagy tegyük fel a csaj mászna rá akkor valószínűleg kiakadnék, igenis megcsalásként értékelném, de nem feltétlen szakítanék vele. Tehát szerintem a megcsalás nem feltétlen egyenlő azzal ami miatt mondjuk szakítanék valakivel. Szerintem emiatt mondják azt néhányan, hogy a csók még nem megcsalás, mert egy csók miatt még nem szakítanának. De attól az még megcsalás szerintem.
18:02
96
Feb
12
ismeretlen válaszajaneavril írására:
Nem kell túlzásokba esni, nyilván nem a fűvel-fával-kategóriára gondoltam. De az sem szimpatikus, akit ráakasztasz a párjára, és még egy hét múlva is ott lóg.

Az az ember, aki önmaga maradt, annak nem a szerelme jár az eszében akkor, amikor a másik nem egy szintén vonzó tagjával találkozott. Persze ez nem jelenti azt, hogy meg is csalja. Én a gondolat, a fantázia és végső soron az individuum szabadságáról beszélek. Ezt egyesek azonnal értik, mások pedig sosem fogják.
18:04
97
Feb
12
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
Így van.
Sajnos a fiatalok fogalomzavarban szenvednek, nem tudják a kifejezésekről, hogy mit jelentenek (megcsalás, szakítás stb.).
18:05
98
Feb
12
ismeretlen válaszajaneavril írására:
És igen, a barátod valószínűleg egy halál unalmas fazon, a többi nő számára, miattad. Remélem, érted. :-)
18:06
99
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
Az különböztet meg az állatoktól (többek közt), hogy uralkodni tudok az ösztöneimen.
18:24
100
Feb
12
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
Ugyan.

Meddig tudsz uralkodni a létfenntartási ösztönödön? Az éhségen, a szomjúságon, a légszomjon? Az ösztönöket nem elfojtani kell, hanem helyesen és okosan kiélni, a lét törvényei szerint, ahogy az állatok. Ellenkező esetben beteg leszel.
18:54
101
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
Szerintem nem lehet összehasonlítani a éhséget a létfenntartási ösztönnel. Pláne nem a légzéssel. Ezt Te sem gondolhatod komolyan.
19:06
102
Feb
12
Kiralylany84 válaszaKiralylany84 írására:
*az
20:11
103
Feb
12
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
Kiragadtad a lényeget.
20:17
104
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
Rossz példát hoztál föl, ennyi. Meg lehet győzni, ész érvekkel.
20:32
105
Feb
12
nyufi válaszaLunabunny írására:
én sem mondtam ilyet, hogy a csók nem megcsalás, azt hiszem. és én sem szakítanék emiatt a barátommal.
a megbeszélős rész: mindent meg lehet beszélni a másikkal, de ha a pár nem tudja, akkor abban nem csak egy esetleges csók van, hanem más okok is. na, remélem érthető voltam.
20:54
106
Feb
12
nyufi válasza írására:
ezt rám értetted vagy úgy ámblokk?
mert ha jól emlékszem, akkor olyat nem mondtam, hogy a csók nem megcsalás, csak hogy azt még meg tudnám bocsátani.
20:59
107
Feb
12
A.F.rétisas válasza írására:
:D
21:12
108
Feb
12
BoribonAnnipanni válaszabubzi írására:
oké, akkor reggel!! :-)
21:33
109
Feb
12
törölt válaszapolly2 írására:
Akkor éppen nem volt párom. Ha lett volna, valószínűleg igyekeztem volna kerülni még az ilyen "ártatlan" helyzeteket is. Ha viszont a másik oldalról nézzük: egy csók elcsattanhat pl. egy buliban, vagy bármely más helyzetben, amikor nem igazán számítasz rá és ezért (passzívan) "fogadod" más közeledését. Akkor abban a pillanatban. De ettől még te egyáltalán nem vagy az illetőbe szerelmes, nem akarsz tőle semmit és a további csókokat már hárítod, nem lesz semmilyen folytatás.
Tegyük fel, van párod és éppen "rosszkor" toppan be: ő csak a csókot látja, és természetesen ebből levonja a következtetést, hogy te már mást szeretsz...
Na, ezért mondom azt, hogy akik szerelmesek, azok biztosan csókolóznak (is), de akik csókolóznak (rövid, egyszeri alkalomra kell itt gondolni), azok nem biztos, hogy szerelmesek egymásba.
21:34
110
Feb
12
ismeretlen válasza írására:
miért nem?
21:57
111
Feb
12
menta írta:
ez nem olyan egyértelmű, bár szerintem mindegy is, én naívan úgy gondolom, hogy nem kell olyat tenni harmadik személlyel, ami fordított helyzetben neked is szarul esne.
22:01
112
Feb
12
ismeretlen válaszanyufi írására:
sietek! :-)
22:02
113
Feb
12
ismeretlen válaszanyufi írására:
Arra értettem, aki azt írta, hogy a csók nem megcsalás.
Az "ámblokk" kicsit fájt.
22:37
114
Feb
12
ismeretlen válaszatörölt írására:
Nem tudom, milyen bulikba jársz, de ha az embernek van párja, akkor egy csók sem csattan el sehol. "Nem számítasz rá?" Mi ez a hülyeség?
22:41
115
Feb
12
ismeretlen válasza írására:
Nem passzol a profilodba.
22:41
116
Feb
12
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
Ű, bakker. Hányaz az IQ-d?

Olvasd át még egyszer a hozzászólást, és próbálj rájönni, mit miért írtam. Oké, az éhséget akkor kihúzhatod, maradjon a többi, ne nehezítsük a pályát.
22:43
117
Feb
12
Kiralylany84 válasza írására:
Ne húzd fel magad a saját idiótaságodon. Inkább törődj bele.
23:09
118
Feb
12
ismeretlen válaszaKiralylany84 írására:
Oké. Éhség nélkül:

Meddig tudsz uralkodni a létfenntartási ösztönödön? ...a légszomjon? Az ösztönöket nem elfojtani kell, hanem helyesen és okosan kiélni, a lét törvényei szerint, ahogy az állatok. Ellenkező esetben beteg leszel.

Érdemi válasz esetleg?
Bármennyire is nehezedre esik, próbálj elvonatkoztatni. Most az ember állati természetéről van szó.
23:15
119
Feb
13
Lunabunny válaszanyufi írására:
Ja, bocsi. Kicsit összevontalak primadonnával valamiért, és mivel te írtál később ezért a tiédre válaszoltam.
09:14
120
Feb
13
Lunabunny válasza írására:
Hát pedig van ilyen, basszus! :D
09:16
121
Feb
13
janeavril válasza írására:
Persze. De az sem feltétlenül unalmas, aki úgy viselkedik, mint ahogyan xy leírta- nem tudom, honnan indult ki ez az egész :-)
11:53
122
Feb
13
janeavril válasza írására:
:-)
11:54
123
Feb
13
nyufi válasza írására:
legközelebb azt írom majd, hogy összességében. vagy valami mást.
12:12
124
Feb
13
nyufi válasza írására:
:)
12:13
125
Feb
13
nyufi válaszaLunabunny írására:
jól van :)
12:14
126
Feb
13
nyuszipok írta:
Nem sok közötök van hozzá.
21:46
127
Feb
14
ismeretlen válaszaBoribonAnnipanni írására:
Ez de jó...
11:17
128
Feb
14
ismeretlen válaszabubzi írására:
Te jó ég!!!!! Túl sokáig voltam távol.... (most ezt nem bánom annyira)
11:19
129
Feb
14
ismeretlen írta:
Nekem bocsátottak meg csókot, mert akkor az ott egy olyan kapcsolat és szituáció volt, amibe belefért. Ma már nem férne bele.

Egyébként undorodom azoktól a férfiaktól, akik minden nővel flörtölni akarnak, függetlenül attól, hogy van-e barátnőjük vagy sem. De semmi többet, csak mutogatni, hogy mekkora hímek.
11:22
130
Feb
14
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
Velem is történt már ilyen,többször is...:$:D
13:08
131
Feb
14
Lunabunny válasza írására:
Velem egyszer egy 40 körüli faszi flörtölt úgy, hogy ott volt a felesége is. Hát annyira égett a fejem! Azt se tudtam hova nézzek, vagy mit csináljak. Nagyon gáz volt! Sajnáltam szegény nőt. :S
15:19
132
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
pricc pracc prucc
11:29
133
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
dirr dörr durr
11:29
134
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
nyiff nyaff nyuff
11:30
135
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
nyenyenye
11:30
136
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
nyinyinyi
11:30
137
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
nyanyanya
11:30
138
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
hehehe
11:31
139
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
hihihi
11:31
140
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
hahaha
11:31
141
Feb
15
ismeretlen írta:
höhöhö
11:31
142
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
London
12:24
143
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
Párizs
12:24
144
Feb
15
ismeretlen válasza írására:
Denver
12:24
145
Feb
15
Bumblebee írta:
Abszolút hűséges vagyok. Hogy mi számít megcsalásnak? Nálam már a csók is. A flörtöt nehezebb behatárolni, mint egy csókolózást és sokkal kevésbé intim, úgyhogy egy-egy kósza flörtnek látszó dolog talán belefér, ha nincs folytatás :) Azt hiszem ennyi.
21:25
146
Feb
18
ismeretlen válasza írására:
Szép madár a kenderike,
fészket rakni nem mer ide.
Tudja, hogy kipenderitem,
szép madár a kenderike.
11:23
147
Feb
18
ismeretlen válasza írására:
Szép madár a lappantyú,
amíg fel nem robbantjuk.
Azután már roppant csúf,
szép madár a lappantyú.
11:23
148
Feb
21
ismeretlen írta:
szerintem minden annak számít, ami fordított esetben nekem/neki már fáj, kellemetlenül érint.
15:00
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés