Szépség

Sminkelődj tavaszra!

7322

Élénk, gyümölcsös színben játszó ajkak a hideg középpinktől a mélyliláig vagy színes, füstös szemek a feketétől az égszínkékig. De lehet tökéletesre sminkelt porcelánbőr, esetleg fukszia vagy pink pír az arcon. Megmutatjuk a 2011-es tavaszi-nyári szezon három legerőteljesebb trendjét és legvadabb színeit.

Pikáns, vibráló ajkak

A tavalyi korallárnyalat helyét idén a harsány, gyümölcsös színek veszik át. Kedvenceink a sárgadinnye, a görögdinnye, vagy a mandarinszínben fürdő ajkak. Bár a nevek feltűnőek, a színek kevésbé erőteljesek, mint a klasszikus vörös rúzsé, így a viselete sem olyan behatárolt. Akár nappalra, de estére is bátran feltehetjük a szánkra. A melegebb, sárgásabb árnyalatú bőrhöz olyan szín illik, amelyet Marc by Marc Jacobs bemutatómodelljei viseltek. A világosabb, hidegebb árnyalatú bőrhöz a pinkkel kevert narancsszín vagy a pink árnyalatok állnak jól, mint amilyet Jil Sander bemutatóján láttunk.

Fendi, Jil Sander, Marc by Marc Jacobs

Színes szemek

Ha nem a száj, akkor a szem legyen színes! Teljesen mindegy, hogy a füstös festést vagy a határozottabb vonalakat választjuk, nem kell fukarkodni az árnyalatokkal. Követhetjük Peter Som sminkmesterének példáját, aki majdhogynem smink nélkül hagyta a modellek arcát az ütős kanárisárga szemfestéket kivéve. Ez esetben ne kenjük el a színt: használjunk szemceruzát vagy színes tust. A színe miatt visszafogottabbnak tűnhet Giorgio Armani modelljének sminkje, ahol a sárga helyett kéket használtak. A szofisztikált hatás kedvéért inkább a tengerészkék árnyalatot válaszd, aki viszont szívesen kísérletezik, tegyen világosabb színt a szemhéjra.

Giorgio Armani, Oscar de la Renta, Peter Som

Sminktelenül, enyhe pírral

A színesen tomboló tavasszal a harmadik trend pont a visszafogottságról, a majdhogynem sminktelen arcról szól. A Burberry sminkmestere, Wendy Rowe csak finoman árnyékolta a modellek szemét, a szájra pedig leheletnyi fény került. Akinek ez túl kevés, az szerezzen be pirosítót, és használja önmagában. Michael Kors szintén alig sminkelt modelljeinek arcát finom barackpír tette izgalmassá, míg a Band of Outsiders lányain az orcák fuksziaszínt kaptak.

Michael Kors, Band of Outsiders, Burberry

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások