Szépség

Macskaszemek a kifutón

7317

Jean-Paul Gaultier 2011-es tavaszi-nyári haute couture kollekciójának bemutatóját az extravagancia jellemezte, ahogy azt a francia dizájnertől megszokhattuk. Az egyszerre dívás-elegáns és vad-punkos ruhakölteményekhez hasonlóan a smink is ambivalenciát tükrözött.

A Parisien Punk névre keresztelt arcfestés a klasszikus franciás sminket veszi alapul. Ennek a stílusnak elengedhetetlen elemei a cicás tusvonallal kihangsúlyozott szemek és az érzéki vörös ajkak. A dívasmink örök trend – Gaultier is csak épphogy megbolondította azt: a titok a tusvonal hosszúságában és ívében rejlik. Aki utánozni akarja, bátran húzzon a tussal egy határozott vonalat, amely nyugodtan tarthat egészen a szemöldök vonaláig vagy akár még tovább. Egyáltalán nem kell arra ügyelni, hogy a festés vonala finoman íveljen felfelé: sokkal vagányabb, ha az inkább egyenes. Ami a vastagságot illeti, érdemes egy közepesen vastag csík megrajzolására törekedni. A nagyon vékony vonal nem mutat, azt érdemes kerülni, ahogy az Amy Winehouse-féle eltúlzott szemfestés sem a legmegfelelőbb ehhez a stílushoz. Szabad viszont alul is hangsúlyozni a szemet, sőt, ha az alkalom engedi, nagyon szexis lehet a szem alá festett szépségpötty. A sminket pedig igazán drámaivá a tűzpiros szájfestés teszi.

A Parisien Punk sminkhez nem árt a legmegfelelőbb eszközöket beszerezni. Kapható vastagabb vonalat húzó tus, amely inkább filctollra emlékeztet, mint ecsetre. Választék bőven akad: válogathatunk többek között a Manhattan Cosmetics, a Max Factor és a MAC fekete festékei közül. A kevésbé gyakorlottaknak ajánlott a zselés állagú kihúzók közül választani, mert egyszerűbb a felvitele.

Forrás: StyleCaster.com, fotók: NYMag.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások