Divat

Haute couture az Oscaron

7320

A párizsi haute couture bemutatókon egy divatimádó szeme sem maradhat szárazon. Ugyanígy az Oscar-gálára hivatalos színésznők és azok stylistjai is stipi-stopit játszanak a január végén bemutatott ruhakölteményekért. Mi is kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy melyik színésznőt, melyik 2011 tavaszára készült magasszabászati darabban tudnánk elképzelni a díjátadó vörös szőnyegén. Alig egy hónap múlva kiderül, valóra válik-e valamelyik víziónk.

Nicole Kidman

Nicole Kidmant az utóbbi időben láttuk törtfehérben (Golden Globe), láttuk feketében (SAG Awards) is, de az Oscar-gála vörös szőnyegén szeretnénk valami színesben látni. Az izgalmas szabású, gyönyörű színű Zuhair Murad ruhát a 2011-es tavaszi haute couture kollekcióból mintha egyenesen neki találták volna ki.

Angelina Jolie

Angelina Jolie idén már ellőtte a zöldet, így marad a testszínű vagy a fekete. Csöppet sem lepődnénk meg, ha az utóbbit választaná, viszont akkor legyen benne annyi kreativitás, hogy valami ütős darabbal lepi meg a divatsajtót. Mi két ruhát szavaztunk meg neki a tavaszi haute couture bemutatókról. Az egyik a Balenciaga korábbi stúdióigazgatója, Bouchra Jarrar fehér szegéllyel díszített ruhája. A másik Stephane Rolland feltűnő fekete kreációja.

Natalie Portman

Oké, értjük mi, hogy egy kismama legyen visszafogott és szende, de mi lenne, ha Natalie Portman egy rózsaszín vagy egy hófehér ruha helyett mondjuk ezzel a dögös Alexis Mabille ruhával takarná el gömbölyödő pocakját.

Michelle Williams

A színésznő virágos ruhájától nem voltunk elájulva a Golden Globe-on sem. Úgy gondoltuk, adnánk neki még egy esélyt, a tervezők pedig a kezünkre játszottak. Michelle Williams dönthet arról, hogy a dámás Dior vagy a légies Valentino jön be neki inkább.

Amy Adams

Amy Adams stílusa bejövős. A látszólag visszafogott színésznő igencsak kifinomult stílusérzékkel rendelkezik és meglepően jól működő extravaganciával bizonyítja ezt. Kicsit talán merész az a Stephane Rolland ruha, amit kinéztünk neki, de jó lenne valami hasonló darabban viszontlátni a vörös szőnyegen.

Helena Bonham Carter

Erős, határozott stílusú nőhöz erős, határozott stílusú darabok illenek, amelyek nem nélkülözik az extravaganciát, és képesek arra, hogy kicsapják velük a biztosítékot. A vörösben játszó Dior ruhát inkább el tudjuk képzelni a legjobb női mellékszereplő díjára jelölt színésznőn, de a fehér Gaultier darab is alternatíva lehet - mondjuk más színben.

Carey Mulligan

A fiatal brit színésznő mindig meg tud lepni bennünket is játékos, ugyanakkor határozott stílusával. Pont erre a szemtelen játékosságra gondoltunk, amikor kiválasztottuk neki a fényes, gumiszerű anyagból készült Armani Privé ruhát, vagy a sokkal lágyabb, de ugyanolyan szeleburdi Chanel Couture darabot.

Anne Hathaway

A színésznő stílusára sem lehet panaszunk, de jó lenne kicsit kibillenteni a fényes-flitteres, púderszínű darabok világából. A zsengezöld Elie Saab ruha a színében más, ha anyagában hasonló is azokhoz, amiket Anne Hathaway favorizál. A kálaként formálódó, bámulatos Stephane Rolland ruha viszont végre mást hozna, mint amit megszoktunk.

Diane Kruger

A modellből lett színésznő néhány év alatt egyenlővé vált a Chanellel, szinte nincs olyan alkalom, amelyiken mást viselne. Éppen ezért választottunk neki először egy finom, fekete-fehér Elie Saab ruhát. Aztán megakadt a szemünk a Givenchy lélegzetelállító kollekcióján. Csak kevés színésznő lenne képes ezeket a kreációkat viselni, de Diane Krugerben nem csalódnánk.

Keira Knightley

Keira Knightley a másik olyan színésznő, aki elég erős és eredeti karakter ahhoz, hogy olyan ruhát is magára vegyen a vörös szőnyegen, amely első ránézésre nem odavaló. A gálákon általában szokatlan a harsogó kék árnyalat, de ez az Alexis Mabille ruha megköveteli a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások