Divat

Sötét baby-dollok

7308

Anh Tuan neve eddig elsősorban különleges és igazi műgonddal megmunkált táskáiról, bőrkiegészítőiről volt ismert. A vietnami származású dizájner már tervezett ruhakollekciót is, de a korábbiakkal ellentétben a legújabb darabok most még nagyobb hangsúlyt kaptak.

A 2011-es tavaszi-nyári kollekció alapdarabja a baby-doll: a kreációkat egyszerű szabásvonalak jellemzik. Míg a tervező előző munkái elkészítésekor már-már haute couture magasságokban szárnyalt, most az egyszerűségre törekedett. Ahogy a legtöbb magyar tervező a fekete színre esküszik, úgy Anh Tuan kollekciójában is a klasszikus sötét szín dominál. A fekete nagyon jól párosítható bármivel, és így nemcsak egy szűk réteg számára lehet megfelelő viselet.

A „gyászos” árnyalat ellenére a tavaszi-nyári kollekció darabjai egyáltalán nem unalmasak. A tervező a különböző árnyalatú és felületű fekete anyagokkal dolgozott, aminek mozgásával a komor színt sikerült játékossá tennie. Egy kevés ezüst és arany is segít a monokróm árnyalat megtörésében. A laza szabású, könnyed ruhácskák tökéletes öltözékei lehetnek a tavaszi gardróbunknak, de a visszafogott szín lehetővé teszi, hogy komolyabb megjelenést megkövetelő eseményeken is bátran viselhessük őket.

A baby-doll kollekció mellett egy másik érdekességgel is előrukkolt a tervező. Vietnami gyökereihez nyúlva találkozott azzal a különleges szaruval, amely az ázsiai vízibivalytól származik. Ez a Hanoiban megmunkált anyag szolgált kiegészítői alapanyagául. A tervező egyébként lehetőséget kapott a bemutatkozásra, szerepelhetett a város évfordulójára rendezett  vietnami divathéten.

További fotók és árak: OurStyle Boutique

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások