Divat

Telitalálat a telitalpú

7285

A magas talpú cipők idén is a legdivatosabb darabok közé tartoznak majd, erről tanúskodnak a legnagyobb dizájnerek 2011-es tavaszi-nyári kollekciói.

A tervezők szerint hódítani fog a klasszikus pömpsz kissé megemelt talp megoldással, és annál is magasabb, többcentis, kecses tűsarokkal.
Ilyen cipellőkben tipegtek végig a kifutón Victoria Beckham modelljei. A hasonló fazon vagányabb kiadása – az egyre inkább trendi – vastag sarkakon álló platformszandál. Donna Karan kollekcióit ilyen szandálokkal egészítették ki.
Derek Lam kifutóján a szofisztikált, szürke, fekete fűzős fazon dominált, a nagymama stílusú félcipőt azonban merész magasítással tették nőiessé, szexissé. Ettől a trendtől Alexander Wang sem tartott: a kifutóján modelljeire magassarkú és vastagtalpú, nyitott orrú csukát adott. Ez a ráadásul még magas szárú, fűzős fehér szandál leginkább a takarítónők közkedvelt munkaruházatára emlékeztet, de a modern részleteknek és a platformnak köszönhetően helye lehetett a kifutókon.

Vannak, akik a hosszú ideje tartó divatőrület ellenére még mindig nem szokták meg a fellegekbe emelő, többcentis sarkakat. Az idei tavasz nekik is kedvező lesz. A menő, megemelt fazonok egyik legizgalmasabb darabja a platformtalpú balerina. A telitalpú, sarok nélküli megoldás a kevésbé gyakorlott lányoknak kedvez. Derek Lam kollekciójában a zárt, pántos, szolid topánok fatalpra emelt változatai jelentek meg, míg Marc Jacobsnál feltűnt a néhány pánttal lábhoz rögzíthető platformsaru is. Különlegessége a talp oldalrészének csillámborítása.

Hasonlóan vagány, magasított talpú topánkák többek között elérhetők a Vagabond üzleteiben, még olcsóbb, trendi darabokra pedig a H&M tavaszi kollekciójában is rábukkanhattok, ahol a magas talpú gladiátorszandál és a vastagsarkú klasszikus szandál is megtalálható.

Forrás + fotók: TheFashionSpot.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások