Test

Fogyókúra helyett

7267

A fogyókúra nagy biznisz. Lehet már csak azért is, mert a túlsúly mint jelenség nagyon gyakori Magyarországon (is), és sokan elfelejtik, hogy komoly következménnyel járó betegségről van szó. Hiába mantrázzuk állandóan, hogy sok folyadék, sok mozgás, mértékletes étkezés, azért valahol szeretnénk azt hinni, hogy létezik A Csodaszer. Az, amelyik garantálja a mínusz 2/5/10 kilót szenvedés és lemondás nélkül. Mivel már most, január végén mindenki a bikiniszezonnal jön, mi is összegyűjtöttünk három alternatív módszert, amelyekkel most vagy a jövőben elejét vehetjük az elhízásnak.

Védőoltás

Ma már szinte minden betegség ellen létezik vagy éppen készül a védőoltás. Így van ez az elhízással is. Az elhízásnak létezik ugyanis vírusos eredete is. Az adenovírus-36 és -37 nevű kórokozók ugyanis nagyobb tápanyagbevitel nélkül is manipulálják a zsírsejtek anyagcseréjét, és hízást okoznak. Folyamatosan kísérleteznek olyan vakcinákkal, amelyekkel megelőzhető lenne az elhízás ilyen formája.

Száz százalékig természetes alapú kapszula

Na, ez azért már sokkal jobban hangzik! Az Obesimed klinikailag tesztelt, professzionális kapszula, amely elősegíti a súlycsökkenést, de az extrém túlsúly (obesitas) kezelésére is alkalmazzák. Ha az orvos engedélyezi, akkor már 10 éves kortól szedhető. Segítségével kiegyensúlyozott étkezési szokást alakíthatunk ki, hiszen a kapszula hatására csökken a gyakori éhségérzet és a főétkezések közötti nassolni vágyás, illetve kis mennyiségű táplálék, például egy alma is csillapítja az étvágyat – tudtuk meg Riba Zoltán gyógyszerészeti szaktanácsadótól. Nem jelent majd kínt, ha le kell mondani a sütiről, a csokiról, vagy a kekszekről. A kapszula természetes hatóanyagai képesek nagy mennyiségű vizet megkötni és természetes anyagot képeznek, amely kitölti a gyomrot, teli gyomorral pedig mindenki könnyebben megállja az evést. A kialakuló telítettségérzet miatt nem kívánjuk a nassokat. A kapszulát 2. típusú cukorbetegségben szenvedők és allergiások is szedhetik.

Kalcium

Más módszerről olvastunk a Nestlé Életmód Központ hírlevelében. A Csodaszer szereppel ők a kalciumot tüntették ki, amelyről sokan nem is gondolnák, hogy szerepe lehet a túlsúly ellen és szerepe van sudár alakunk megőrzésében. Egy nemrég végzett kutatásból ugyanis kiderül, hogy a kajálások során az ételekkel a szervezetbe vitt kalcium és a zsírsejtek kalciumkoncentrációja között van összefüggés. Figyelem, most jön a csavar: ha kevés kalciumot viszünk be, akkor az erre adott hormonválasz következtében megnő a zsírsejtek kalciumtartalma, így csökken a sejtek mobilizációs képessége. Ennek viszont az a következménye, hogy ha kevés kalciumot fogyasztunk, akkor a többlettáplálék könnyebben elraktározódik a sejtekben, de nehezebben távozik onnan. Ezért is fontos a napi 800-1000 mg kalcium.

Kapcsolódó cikkek: