Mi ez?

Cotcot Restyling

7248

Írunk rendszeresen hogyan viseld, mit-mivel hordj, divatos illik-nem illik és tedd-ne tedd cikkeket, de most úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy a saját bőrödön tapasztald, milyen, amikor hozzáértő szemek mérnek fel és szakavatott kezek vesznek kezelésbe. Meghirdetjük a Cotcot Restyling nyereményjátékot, amelyet hónapról-hónapra megismétlünk. Ebben két profi csapat van a segítségünkre, akikkel felváltva találkozhatnak a szerencsések. Mert az egészhez nem kell semmi, csak szerencse. Az átalakítás során nemcsak profi sminkestől, fodrásztól és stylisttól kapsz szakmai segítséget, hanem egy profi fotós kamerája előtt igazi modellé is válhatsz. Hogyan? Olvass csak tovább!

A játék menete:

1. Olvasd el a játék feltételeit ITT!

2. Ha elfogadod a feltételeket, lájkold a Cotcot Facebook-oldalán a Cotcot Restyling felhívást! Erre egy hétig van lehetőséged. Az első sorsolás 2011. január 26-án (szerdán) lesz.

3. Egy hét után a lájkolók közül a Random.org segítségével sorsolunk. A nyertessel a bővebb infók és a fotózás egyeztetése (méretek, fénykép, stb.) miatt felvesszük a kapcsolatot.

4. A fotózáson nincs más dolgod, mint királylánynak lenni 4-5 órán keresztül – hagyni, hogy sminkeljenek, öltöztessenek és fotózzanak.

5. A fotózás után két héttel digitális formában, egy cd-n postázzuk neked a kész, retusált képeket.

Ők alakítanak át

Addig fokozzuk az izgalmakat, bemutatjuk azt a csapatot, amely az első nyertest alakítja át. Mindhármuknak ugyanazt a három kérdést tettük fel:

1. Mióta dolgozol a szakmában? Kikkel dolgoztál együtt? Legnagyobb siker eddig?
2. Miért lehet szükség a szakmai segítségre a külső kialakításánál?
3. Ki az, akire te rábíznád magad (ki sminkelne, fotózna, öltöztetne álmaidban)?

Farkas Éva – fotó

1. Másfél éve vetettem bele magam a divatfotózás rejtelmeibe, két ismert divatfotós mellett kezdtem el dolgozni mint fotóasszisztens. Mellettük lehetőségem nyílt megismerni és dolgozni a szakma legjobbjaival, a legnagyobb magazinoknak, a legnépszerűbb tervezőknek készítettünk képeket, nagyon sokat köszönhetek nekik. Az asszisztálás mellett a saját portfólióm építésébe kezdtem, és pár nagyobb munkán már túl vagyok. Ilyen volt például a HELLO projekt is, amelynek során Mihalik Enikővel dolgozhattam együtt.

2. Mert hozzáértő szemekkel kevesebb fáradságot, időt és bosszankodást igényel megtalálni, mi is áll jól valójában.

3. Ha már az álmomban vagyunk, akkor Steven Meisel fotózna egy Chanel kampányban Lagerfeld felügyelete alatt. :)

Szabó Johanna – smink, haj

1. Öt éve dolgozom sminkesként. Különböző fotózásokon, magazinokban, forgatásokon sminkelek és készítek frizurákat. Szerencsésnek érzem magam, hogy sok tehetséges emberrel dolgozhattam már együtt, akiknek értékelem a munkáját. Legnagyobb sikernek mindig az adott munkámat tartom, ami kihívást jelent számomra, és a végeredmény sok pozitív visszajelzést kap.

2. Minden arcban megvannak azok a szép részletek, amiket tudni kell kiemelni, és esetleg olyan hiányosságok, amiket tudni kell elfedni, mindezt úgy, hogy a smink alig legyen észrevehető. A legfontosabb pedig, ami a frizurát, sminket, öltözködést és a személyiséget illeti, az ezek közti harmónia. Mi ennek megteremtésében segítünk azoknak, akik úgy érzik, bizonytalanok ebben a kérdésben.

3. Szerencsére rengeteg olyan emberrel dolgozhatok együtt a valóságban is, akiknek bízom a szakértelmében, így ha szükségem van valamilyen tanácsra vagy jó fotóra magamról, mindig van, akihez fordulhatok. :)

Szemes Nóra – személyi stylist

1. Körülbelül 5-6 éve dolgozom stylistként, az utóbbi 1-2 évben a személyi styling lett a szakterületem. Ez utóbbiban a legnagyobb kihívás az, hogy nem vonatkoztathatok el az alanytól, hiszen a stílus, a divat és a trendek mindig a személyiségnek rendelődnek alá. A legnagyobb siker pedig természetesen, amikor a pozitív visszajelzés duplán jön: egyrészt az ügyféltől, másrészt az ő környezetétől.

2. Akkor van szükség külső segítségre, ha valaki magától gondolja úgy, hogy profi kezekbe szeretne kerülni. Mivel a külső megjelenés mindenkinél nagyon kényes pont, akkor változtatunk rajta, ha teljes az egyetértés. A fotózáson vagy személyi stylingon az ember egy napra királylánynak érezheti magát, ám a mi munkánk akkor jó, ha ez nem csak egy napig tart, hanem tovább is, például mikor másnap reggel kiválasztja a ruháját aznapra és felteszi a sminket.

3. Szerencsére mindig kerülhetek olyan profi kezekbe, akik úgy fotóznak és sminkelnek, ahogy azt álmaimban elképzeltem – ez az előnye annak, ha valaki sminkesekkel és fotósokkal dolgozik. :)

Éva, Johanna és Nóra eddigi munkáiból megnézhettek egy válogatást a galériában!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások