Közösség

Téged mi motivál?

7209

Sokféle elvárásunk lehet egy munkahellyel kapcsolatban. Van, akinek az a fontos, hogy a munka ne eméssze fel minden energiáját, és ezért cserébe lemond a magas fizetésről vagy az izgalmas kihívásokról. Mások bármit feláldoznak az anyagi és a szakmai előrelépés érdekében, és olyanok is vannak, akik önmegvalósításuk első számú terepét látják a munkahelyükben. Nem árt tisztában lenni a motivációkkal, ugyanis ez igencsak megkönnyíti a szakma- és munkahely-választást – azzal a kitétellel persze, hogy sokszor minimális a választási lehetőség. Íme a három alaptípus segítségképpen.

Csak szükséges rossz

Számukra a családjuk, magánéletük és szabadidős elfoglaltságaik állnak a fontossági lista első helyén, így ha megtehetnék, minden idejüket erre áldoznák. Épp ezért a munkahely számukra szükséges rossz, és olyan munkakört választanak, ami nem túl megterhelő és még véletlenül sem kell túlórázni vagy munkahelyi problémákon rágódni otthon. Cserébe nem várnak sokat anyagiak terén, ahogy a szakmai kihívások sem különösebben izgatják őket. Boldogan elstemplizgetnek minimálbérért, hogy aztán nyugodtan megtérjenek otthonukba és átadják magukat a családi élet örömeinek vagy hobbijuknak hódoljanak, ami sokszor a legfontosabb az életükben. Számukra a nyugalom, a kiszámítható munkaidő és a jó társaság a legfontosabb egy munkahelyen, bár ez utóbbiról könnyen lemondanak, ha az első kettő maradéktalanul megvan.

Ide a pénzt! Ide az előléptetést!

Bizony számukra az anyagiak és a ranglétrán való előrejutás lehetősége a legfontosabb, ha munkahelyi elvárásokról van szó. Szélsőséges esetben akár munkamániás ragadozókká is válhatnak – és felsővezetővé rövid időn belül. Persze ha megmaradnak egészséges kereteken belül, akkor is keményen dolgoznak az előrejutás érdekében. Általában nekik van a legtöbb túlórájuk, ők vesznek részt a legtöbb tréningen és állandóan naprakészek a szakmájukban. A munkahelyre nem barátkozni járnak, így édesmindegy számukra, hogy kik veszik körül őket, bár az inkompetens, kisebb fordulatszámon működő munkatársak igencsak bosszantják őket. Erőfeszítéseikért elvárják a viszonzást elsősorban anyagiak és olyan céges eszközök terén, mint az autó, mobiltelefon, laptop és egyebek, ugyanis ezek fontos státuszszimbólumok, a teljesítmény tárgyi kifejeződései számukra. De legalább ugyanilyen fontos a szakmai előrejutás is. Ha úgy érzik, hogy ezeket nem kapják meg, gondolkodás nélkül továbbállnak egy több lehetőséggel kecsegtető helyre.

Önmegvalósítok, tehát vagyok

Számukra az a legfontosabb egy munkahelyben, hogy szinte naponta változó kihívásokat nyújtson. Ha ez megvan, az anyagiak szinte másodlagosak. Persze, nagyon gyakori az előzővel kevert típus, ami a munkaholista iskolapéldája. De maradjunk a tiszta karakternél: általában nagyon szociális lények, így lényeges számukra, hogy hasonló beállítottságú kollégákkal dolgozzanak csapatban, akikkel sok esetben baráti kapcsolatot is kialakítanak. Mivel állandó önmegismerésre, önmegvalósításra és újabb kihívásokra vágynak, állandóan feszegetik a határaikat. Gyakran váltanak pozíciót vagy munkahelyet, mert úgy érzik, hogy új helyen, új szerepben is ki kell próbálniuk magukat.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások