Divat

Öltöny és vízhullám

7256

A milánói divathéten Vivienne Westwood bemutatta 2011-es őszi/téli férfi kollekcióját. A bemutató igazán különleges élmény lehetett a résztvevők számára. Már ami a modelleket illeti.

A punk királynő mindig belecsempész valami meghökkentőt, polgárpukkasztót a divatshow-jába. Ez Milánóban sem volt másképp. A kollekció Vivienne habitusához képest inkább visszafogott, mint vad, de az esemény így is meglepőre sikeredett. A kontrasztot a férfimodellek sminkje és frizurája teremtette meg. A klasszikus szabású, elegáns öltönyöket és a komoly, határozott külsőt kölcsönző ingeket és nyakkendőket a modellek hajában lévő vízhullám és szájukon a mélyvörös rúzs ellensúlyozta. A klasszikus, 30-as éveket megidéző díva make-up és marcell hullám igazi telitalálat volt Westwood kifutóján. Az igazán férfias stílusú szettek hagyományos eleganciáját csak még inkább kihangsúlyozta a „feminin” arcfestés és hajstyling.

Habár a kollekció egy klasszikusabb vonalat képvisel, ami a szabásvonalakat illeti, a színekben és anyagokban azért Vivienne rebellis énje mégis megjelenik. Érdemes a részleteknek is nagy figyelmet szentelni, mert ha a zakó szürke, akkor azt élénk színű, mintás cipő és apró kitűzők dobják fel. A túl komoly, üzletember külsőt pedig kockás anyagból készített laptop-táska teszi bohémmé. A zakók, nadrágok külön igazán elegánsak, és kevésbé képviselik a Vivienne-féle extrém vonalat, így ebben a kollekcióban – a smink és a színes kiegészítők nélkül – a klasszikus eleganciát kedvelő férfiak is örömüket lelhetik.

Forrás + fotók: Fashionising.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások