Szépség

Középpontban a szemöldök

7215

A sminket anélkül is alkalmivá tehetjük, hogy erősre festenénk a szájat vagy a szemet – ne adj isten mindkettőt. Ennek a sminknek a sajátossága, hogy az előző alkalommal bemutatott szájhangsúlyos sminket alakítjuk át úgy, hogy a szemen és az arcon nem erősítünk, a száj helyett viszont a szemöldököt hangsúlyozzuk.
Mielőtt vadul nekivágnánk a műveletnek, egy dolgot érdemes megjegyezni: ez a fajta smink általában azoknak áll jól, akiknek eleve sűrű a szemöldökük. Másoknál a hatás sokkal mesterségesebb és erőltetettebb lehet.

Smink és haj: Székely Éva. Fotó: Csoboth Edina. Stylist: D. Horváth Blanka. Modell: Péntek Éva.

És most a lépések:

A szemöldök

1. Mivel az előző sminket alakítjuk át, ezért az alapozást és a szemfestés lépéseit nem ismételjük meg. A szájról viszont leszedjük a szájfényt.

2. Szemöldökkefével fésüljük fel a szemöldököt. Évi úgy erősíti a szemöldököt, hogy vékony hegyű szemöldökceruzával a szemöldökszálak irányának megfelelően finom vonalakat húz a szálak közé. A színt és az intenzivitást mindig tudjuk finomítani fültisztító pálcikával.

Szemöldökerősítés - A teljes folyamat a galériában!

3. Aki igazán extrém szemöldököt szeretne, törölje le a szempillaspirálról a festéket, és húzza át vele a szálakat.

Száj

4. Bár nem annyira ajánlott alapozóval vagy korrektorral alkotni bőrszínű ajkakat, vannak kivételek. A hidratáló alapozók nem szárítják annyira az ajkak finom bőrét, ezért ezeket, ha nincsen kéznél bőrszínű szájceruza vagy bőrszínű rúzs, használhatjuk erre a célra. A tartósság érdekében az alapozást követően a szájat teljesen besatírozzuk bőrszínű szájceruzával, majd fültisztító pálcikával eldolgozzuk azt az ajkakon, hogy tovább a helyén maradjon.

Alapozó a szájon

Orcák

5. Az előző alkalommal pirosítót használtunk. Most ezt leheletnyi bronzosítóra cseréljük. A cél, hogy természetes, üde, napcsókolta hatást érjünk el. Évi arra figyelmeztet, hogy egyszerre inkább kevesebb színt vigyünk fel, amit, ha kell, meg tudunk ismételni, mint egyszerre túl sokat, amit utána nem tudunk szépen elhalványítani.

Bronzosítás - A teljes folyamat a galériában!

Köszönjük a segítséget a SOULIST csapatának: Székely Évinek, Csoboth Edinának és D. Horváth Blankának!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások