Divat

Bloggerből sztártervező

7233

Hetekig tartott a H&M-nek tervezett Lanvin kollekció körüli láz, majd a hosszas várakozást követően egy nap alatt elkapkodták a ruhákat. És újra találgathattunk, vajon ki lesz a következő. Szárnyra is kapott a pletyka, miszerint a következő sztártervező Tom Ford lesz. Erről egyelőre több információ nincs. Tény azonban, hogy valakivel együtt kívánt működni a svéd márka. És ez esetben nem kellett a szomszédba menniük együttműködőért: az újabb vendégtervező a svéd divatblogger, Elin Kling lesz. Ebből is kiderül, hogy mennyire uralják, sőt már-már befolyásolják a divat alakulását a bloggerek. A H&M és Elin Kling együttműködése úttörő lépés. Izgatottan várjuk a különleges stílusáról elhíresült svéd lány kollekcióját.

Már Magyarországon is szép számmal írnak divatblogot, ezek követésében pedig most már egy új oldal is az olvasók segítségére lehet. A Fashion Guide összefogja a népszerű hazai blogokat, cikkeket közöl azokról, és más érdekességekkel is szolgál a divatvilágból. A legfelkapottabb blogokat már többezren olvassák naponta, véleményformáló szerepük sem kétséges.

De vajon akad-e annyira egyedi és jellegzetes bloggerünk, mint Elin, akinek nemcsak a véleményére adna a közönség, hanem akár még a ruháit is szívesen viselné. Kézenfekvő lenne az OurFashion oldal egyik bloggerét, Daubner Annát elképzelni hasonló szerepben, hiszen a MOME hallgatójaként tanulja is a szakma rejtelmeit. A Bpbutik írói pedig, mivel jól ismerik a hazai palettát és a közízlést, játszi könnyedséggel tervezhetnének jellegzetesen magyar kollekciókat. A Festyinstyle bloggere – hazánkban egyedülállóan – önmagáról rendszeresen közöl fotókat, így megmutatva stílusát. Nyilván ő is egyedi darabokat tervezhetne, ha erre kapna lehetőséget. Izgalmas lenne akár a férfi bloggerek közül választani valakit. A férfidivat helyzete kissé mostoha, ami megmagyarázza  a férfiöltözködéssel foglalkozó oldalak csekély számát Magyarországon. Ettől függetlenül remek ötlet lenne megbízni a HeStyle blog készítőit: Kiczing Attilát és Horváth Lászlót egy férfikollekció megtervezésével. És ti melyik bloggert kérnétek fel a tervezésre?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások