Szépség

Egy az egyben: Anne Hathaway

7191

Sokáig nem értettem egyet Anne Hathaway stílusikonná történő kikiáltásával. A hatalmas szájú, bociszemű színésznő túl jellegtelennek tűnt, hogy valóban oda kelljen rá figyelni. (Vagy talán csak direkt nem figyeltem rá a Neveletlen hercegnő című katasztrófafilm miatt?) Végül lassan, de biztosan, meggyőzött. A Hófehérke-bőrű színésznő stílus tekintetében elég széles spektrumon mozog: a klasszikustól a sportosig szinte bármelyikben otthon érzi magát, amelyik mentes a túlzott kihágásoktól. Jól megtalálja az egyensúlyt az elegáns és a friss, fiatalos stílus között. Amit viszont a legjobban tud, az a tökéletes egység megteremtése: csak nagyon ritkán lóg ki a lóláb. Anne szívesen nyúl vissza a korábbi évtizedek divatelemeihez nemcsak ruha, hanem smink és haj terén is. Az elmúlt évszázadra utaló frizuráit gyűjtöttük össze.

Egy nő, három évtized. Még több kép és évszámok a galériában!

Amikor a színésznő nyakszirtig érő bobfrizurára váltott, hordta egyenesre vasalva és kócosan is. Nekünk a legjobban az a változat jött be, amely Greta Garbo, az 1930-as évek filmcsillagának hullámos, majdnem vállig érő tincseit idézi.
A negyvenes években jellemző, finom hullámokban a vállra omló, oldalválasztékos, glamúros frizurát is szívesen viseli, hol egyenesebb, hol göndörebb változatban.
Ha összefogja a haját, rendszerint kontyba rendezi, lófarokkal ritkán látni. Nemrég a sima kontyot egy homlok fölötti tincscsavarral bolondította meg, amely az ötvenes évek rockabilly hangulatára utal.
Többször láttuk már magasra fésült, a hatvanas éveket idéző frizurával, amelyeket gyakran vastag hajpánttal tesz még autentikusabbá.
A nyolcvanas évek rackadauerját szerencsére még nem próbálta, de a kócos, ránézésre szálanként lakkozott, őrült vécékefefrizura neki is bejött. Ennek a szelídített, mai változatáért is rajongunk.
A galériában is látható kilencvenes évekre utaló középválasztékos frizura ugyan nem a kedvencünk, de a sorozatba tökéletesen beleillik. Már csak a nyakba kötött vékony bőrszíj hiányzik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások