Divat

Vágymárkák

7186

„Ha H&M van, minden van” – kaptam választ egyszer, amikor felvetettem, hogy melyik az a márka, amelyik nagyon hiányzik itthonról. Igaz, mióta jelen van itthon is a H&M, Mango, Zara és az Inditex csoport majd összes tagja – lefedve így a különböző életkorokat és stílusokat –, nem nagyon lehet okunk panaszra. Azért vannak olyan márkák, amelyeknek – ha rajtunk múlna – szorítanánk helyet. Szubjektív listánkban megmutatjuk azt az öt márkát, amelyek üzletébe nagyon szeretnénk minden héten betérni, és nem csak a neten bámulni a cuccaikat.

Massimo Dutti

Ha azért kopna térdig nap mint nap a lábam, mert megbeszélésekre, üzleti partnerekhez kellene járnom, vagy egyszerűen meg kellene jelennem valahol, biztos rendszeresen bekukkantanék az Inditex csoportba tartozó, eredetileg kizárólag férfiruhákkal foglalkozó Massimo Dutti üzletekbe. Bár a cuccaikat drágábban mérik, mint a Zara, állítólag a ruhák minősége is lényegesen jobb.

Topshop

Bár a Topshop 1974-ben indult az angol Alcarna csoport tagjaként, igazán csak 2007-ben vált világszerte ismertté. Ekkor jelent meg az első Kate Moss kollekció. És tudjuk, hogy amit Kate Moss visel, azt minimum a fél világ szeretné viselni, a másik fele pedig borzongva figyeli, hogy mi történik, de tud róla. A márkát egyébként egy szervezet megvádolta, hogy az általuk alapanyagként használt pamutot üzbegisztáni munkások véres verejtéke szennyezi.

Monki

A svédekbe teljesen bele lehet bolondulni. A H&M mellett az egyik legfelkapottabb márka a Monki, amelyik sötétebb, rebellisebb és alternatívabb, mint az említett márka. Talán kiegészítőkben a legerősebbek, de a kampányfilmjeik nagy része szintén kihagyhatatlan.

Modcloth

Vintage és indie ruha. Akinek fogalma sincs, ez mit takar, kattinson az amerikai Modcloth honlapjára és ne felejtse el becsukni a száját. A ruhákat, kiegészítőket, lakber tárgyakat is gyártó és forgalmazó cég ügyesen lovagolta meg a retrohullámot. Porfogó nippőzökben verhetetlenek, a ruháik neve pedig olyan csábító, hogy a monitoron keresztül elhisszük, hogy az adott darabban tényleg édes kis semmiségekről fogunk pusmogni vagy egycsapásra polihisztor kisasszonyokká válunk.

Anthropologie

Szintén amerikai és van benne egy adag retró is, de inkább a romantikus, századeleji világból. Virágos kancsók, nyulas szalvétagyűrűk, habos párnák és zuhanyfüggönyök jellemzik az Anthropologie lakásdekor kínálatát. A ruhák és kiegészítők sem mentesek a romantikától, de erősebb darabokat is lelhet az, aki eleget nézelődik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások