Szépség

Krémezz magyarul!

7172

Egyre többször hallunk olyan kozmetikai márkákról, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy itthon készülnek, hazai alapanyagokból, vagy egyáltalán bármi közük van a magyarokhoz. Pedig a szépségipar eddig sem volt mentes tőlünk. Gondoljunk csak a magyar felmenőkkel bíró kozmetikai nagyasszonyra, Estée Lauderre, de ott van dr. László Ernő is, akinek luxuskategóriás krémei olyan vendégkört vonzottak be, mint Greta Garbo, Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis vagy Truman Capote. Az általa alapított kozmetikai intézet ma olyan hírességek zarándokhelye, mint Madonna, Sting vagy Diane Keaton. A mai hazai kozmetikai márkákat elnézve megvan bennük is a potenciál, hogy  a legfinnyásabb kuncsaftok bőrének igényeit is kielégítsék. Nemrég összegyűjtöttünk néhány olyan kozmetikumot, amely megfelelt a natúrkozmetikumokkal szemben támasztott szigorú követelményrendszernek.  Most a hazai felhozatal krémjéből csemegéztünk.

Ilcsi Cosmetics

Molnár Dánielné neve első hallásra talán semmit nem mond, de ha azt mondom, Ilcsi néni, akkor mindenki felhorkant, hogy "ja, igen". A dédmama korú kozmetikus 1986-ban alapította az Ilcsi Szépítő Füvek Kft.-t, amelyet ma már fia, Molnár Ferenc vezet. A siker egyik fokmérője, hogy Dubaiban is működtetnek szalont. De az sem elhanyagolható adalék, hogy a cég jelenleg 140 féle professzionális natúrkozmetikumot állít elő friss gyógynövényekből, zöldségekből és gyümölcsökből, amelyeket saját biokertészetükben termelik meg. Filozófiájuk szerint a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás. Mi pedig bólogatunk.

Amit bevállalnánk…

… az az Ilcsi Csókbalzsam, amely a benne található körömvirággal, szőlővel, karitévajjal és méhviasszal táplálja a száj finom bőrét. Használhatjuk akár rúzs fölé is, mert nemcsak enyhén csillogóvá és teltté teszi az ajkakat, hanem ellensúlyozza a rúzs szárító hatását is.

Yamuna

Az Ilcsi Szépítő Füvekhez hasonló filozófiával dolgozik a somogyvámosi székhelyű Yamuna is, amely szerint a természetnek mindenre van megoldása, ezért kizárólag a természetben is megtalálható alapanyagokat használják fel. A Yamunát azok is használhatják, akik ódzkodnak az állati eredetű anyagoktól, mert a cég nem használ ilyeneket és természetesen az állatkísérleteket is ellenzi. És még egy fontos dolog: a cég a fogyatékkal élőknek is kínál munkát, ezért a termékek csomagolását kizárólag ők végzik.

Amit bevállalnánk…

…az a kókusz-narancs szappan. A Yamuna natúrszappanok gyártásában – állítása szerint – piacvezető Magyarországon, amelynek titka, hogy a gyógynövények mellett illóolajokkal és ichtiollal turbózzák fel azokat. Ez az utóbbi, kénes illatáról felismerhető anyag nemcsak táplálja a bőrt, hanem számos bőrprobléma is kezelhető vele.

Omorovicza

Az Omorovicza története több mint 2000 évvel ezelőtt kezdődött Budapesten, amikor először fedezték fel a termálvízben rejlő mindenféle jót. A történet tündérmeseként folytatódott 2006-ban, amikor egy amerikai pár, Margaret and Stephen de Heinrich de Omorovicza elhatározták, hogy valamit kezdeniük kell azzal, ami Budapesten lenyűgözte őket: a termálvízzel. A pár azóta is a fővárosban él, kozmetikai termékeik, amelyekben a magyar vizek egyedi értékeit használják fel, egyre nagyobb rangot vívnak ki.

Amit bevállalnánk…

… az a Magyar Királynő Permet, amelyet A "magyar királyné vize" nevű, első hazai gyógyszer-kölni inspirált. A frissítő permet narancsvirágot, rózsát és zsályakivonatot tartalmaz, és természetesen nem hiányozhat belőle a termálvíz sem. Nemcsak tisztít és tonizál, hanem bőrtípustól függetlenül használhatjuk arcbőrünk frissítésére is.

Kaviczky

Kavicky Ágnes saját márkájának egyik legfontosabb alapanyaga egy magyar hungaricum: a Hévízi-tó ásványi anyagokban gazdag vize és a bőr méregtelenítésére alkalmas gyógyiszapja. A termékcsalád azonban sokkal többet is kínál: mentes például minden szintetikus tartósítószertől, színezéktől és illatanyagtól.

Amit bevállalnánk…

… az a többek között jázminnal, szójakivonattal és búzaproteinnel dúsított szemkörnyékápoló balzsam, amely vasalóként működve simítja ki és teszi rugalmassá a bőrt, és csökkenti a szarkalábakat.

 

Biola

A Biola tanúsított biokozmetikumokat gyárt lakossági és professzionális felhasználásra is. A termékek többsége Magyarországon terjesztett és gyűjtött zöldségekből, gyümölcsökből és gyógynövényekből készül egy magyarországi gyártóüzemben. A termékek között megtalálhatók gyógynövényes hajsamponok, gélek, gyógyvizes herpeszkrémek, de a férfiakra is gondolnak egy-egy speciálisan nekik kifejlesztett termékkel.

Amit bevállalnánk…

… az a bio orvosi zsályás dezodoráló permet, amelyben nincs se alkohol, se alumíniumsók. Hatását az eukaliptusznak, a teafa- és citromfűolajnak köszönheti.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások