Közösség

Ez vár rád szilveszterkor

7163

Viszonylag hamar kiábrándultam a szilveszteri kötelező buli intézményéből. Talán a második olyan december 31-émet abszolváltam, amikor sok pénzért kellett tömegben fuldokolnom, mikor eldöntöttem: ilyet többet nem. A pulthoz kevesebb esélyem volt odaférni, mint a színpadhoz, ahonnan csak zenefoszlányok jutottak el hozzám, és azt próbáltam megfejteni, hogy van az, hogy láthatóan mindenki jól érzi magát, csak én nem. Az embereknek tényleg elég két üveg sör, meg valami feles egy húsz négyzetcentiméteres élettéren, vagy kényszeredetten próbálják meggyőzni magukat, hogy buli van? Ez megmaradt a világ egyik nagy rejtélyének, de tény, hogy azóta változott a helyzet: már nem arról van szó, hogy az ember vagy altert, vagy lakossági house-t, vagy mulatóst fogyaszt, és mindegyikre jutott egy hely. Ma nagyjából minden legalább közepes méretű kocsma meghirdeti Az Igazi Bulit, a választék tehát óriási, valószínűleg senkit nem taposnak majd agyon, ezért összeállítottunk nektek egy rangsorolás nélküli ajánlót.

Bár rég volt az, amikor Fábry Zoltánt nyugodt szívvel tudtuk volna ajánlani, ha valakit meghívtak, vagy valamilyen okból hivatalos a Belvárosi Színházba, ne csüggedjen: ott lesznek barátaink, a Három Kismalac, akik legalább a kora estét elviszik a hátukon. Aki már nyolckor menekül innen vagy nagyon elege van 2010-ből, esetleg simán csak metálos, az ne gondolkodjon: irány a Kék Yuk. Watch My Dying, Stonedirt, Effrontery. Pezsgő helyett férfias hörgés. Egy árnyalatnyival kevésbé metálos alternatíva a Tündérgyár a Superbuttal, a Blind Myselffel és barátaikkal. Aki nem szeretne kockáztatni, annak megfelelő biztonsági játék lehet a Menta Terasz svédasztalos-lencsés retrobulija, de mi inkább a körúti Szikrában rendezendő indie-szilveszterre szavaznánk Hangmással, EZ Basickel, Carbovarissal és a hozzájuk képest kevésbé jelentős Neo együttessel. A Dürer-kertben Brains, Magashegyi, Intim Torna Illegál – külön-külön is ajánlanánk őket, hát még együtt.

A Merlin a szokásos elektronikát hozza, itt lép fel az ország egyik legjobbja, a Fine Cut Bodies. Az Almássy Hall néven újra megnyitott egykori művház a Normafa Open Airé lesz, azaz: Palotai, Naga, Ludmilla és a többiek. Egyébként ha elektróra vágytok: Events Hall, Robotrock, viszonylag olcsón. A Corvintetőn lesz mindenféle ütem a hiphoptól a négynegyedeken át a törtekig (Akkezdet Phiai, LavaLava, Kollektíva, Gumipop, stb.), a Csendes Létteremben pedig hangos házibuli-jellegű események zajlanak majd, becenévvel ellátott dj-kkel, az eddigi programokkal ellentétben ingyen. Az Instant, bár kocsma, megfelelő méretű és tagolású ahhoz, hogy beleférjen egyszerre három buli: Rewind, Tilos és a saját szervezésű balkáni őrület; úgy tűnik, van, ahol az igazi vigasságot még mindig Kusturica stílusában képzelik el, de sebaj.

A kötelező Quimby-Kispál (helyett természetesen Quimby-Kiscsillag) idén a szokásos miliőjükhöz képest patinás West-Balkán-féle panorámaszobában lesz, ennek megfelelő összegért. A Gödörben közben Frenk hozza az eleganciát, a Bëlga a viccet és a Besh o droM a bulit. A MediaEvent a Nyugatinál, a Vörösmarty téren és az Oktogonnál szervez bulit, az utóbbi kommerszebb, a Vörösmartyn nyugisabb, a Nyugatinál pedig izgalmasabb produkciókkal. Nem szeretnénk propagálni az alkoholfogyasztást, de laposüveg legyen mindenkinél. A szabadtérért cserébe ingyenes lesz az egész.

Egyébként a pécsieknek lesz a legjobb: Takáts Eszter, Psycho Mutants (méltatlanul kevéssé híres melankolikus psychobilly), Singas Project és SKA-Pécs az ottani Kossuth-téren. Aki teheti, utazzon le.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások