Közösség

Bombanők kíméljenek!

7157

Bizonyos pozíciók esetén akár ilyen kitétel is szerepelhetne az álláshirdetésben, és tulajdonképpen oda is értik. A vonzó külső a legtöbb helyzetben előny, de ha túl jól néz ki valaki és emellett közép- vagy felsővezetői pozícióra pályázik, kedvező adottságai miatt hátrányba is kerülhet a nőnemű álláskereső.

Nem kérdés, hogy a férfiak szívesen megbámulnak egy-egy gömbölyű feneket, formás lábat vagy kívánatos dekoltázst, de ha ezekkel a testrészekkel az irodában találkoznának szembe állandóan, akkor köszönik szépen, nem kérnek belőle. Inkább az átlagos külsejű vagy épp csúnyácska kolléganőre szavaznak, aki nem vonja el figyelmüket a munkáról, és ezáltal nem csökkenti a teljesítményüket. Még akkor is így vélekednek, ha a dekoratív külsejű kolléganő nem teszi közszemlére a bájait és nem viselkedik kihívóan – derül ki egy több országban is elvégzett felmérésből.

Ugyanígy hátránnyal indulnak a bombázók a közép- vagy felsővezetői pozíciókban, illetve az olyan munkakörökben, amelyek kiemelkedő szellemi képességeket igényelnek. Ilyen helyzetekben ugyanis a vonzó külsejű nőket a férfiak és nők egyaránt kevésbé kompetensnek ítélik, és hajlanak arra a véleményre, hogy a pályázók valószínűleg pusztán külső adottságaikkal érvényesültek eddig. A hr-esek tehát nagyobb eséllyel döntenek egy kevésbé feltűnő külsejű jelölt mellett.

Nemi sztereotípia, diszkrimináció, egyszerű irigység vagy népi tapasztalat? Döntse el mindenki maga!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások