Szépség

Egy az egyben: Natalie Portman

7130

Bár néhány héttel ezelőtt a Cotcot vagy-vagy szavazásán a rúzs állt vesztésre a szájfénnyel szemben, azért Natalie Portman elég meggyőzően használja az előbbit. Oké, mondjuk neki alapfelszereltsége a gyönyörű, húsos ajak, úgyhogy bátran használhat sötét (a szaftos szó jut eszembe valamiért) színeket, de jól áll neki a sötétpink, sőt még a határesetnek számító világosabb, élénkebb árnyalat is. Ha utánozni szeretnéd a színésznőt, aki a Black Swan című thrillerrel valószínűleg ismét a figyelem középpontjába került, ugorj a képek alá.

Fotók: JustJared.com

  • Minél sötétebb a rúzs, annál vastagabb ajkak szükségeltetnek hozzá, ezért ha pengeszájú vagy, válaszd inkább a világosabb árnyalatokat (vagy szájfényt...).
  • Mélyebb és tartósabb lesz a szín, ha a szájceruzával nemcsak a kontúrvonalat húzod meg, hanem az egész szájat beszínezed vele. Ezután dolgozd bele a színt fültisztító pálcikával a kis ajakrepedésekbe is, majd következhet a rúzs.
  • Soha ne alapozd a szád, ha szájfényt használsz, mert az alapozó szétcsúszik alatta, ami igen rondán néz ki.
  • Nem lesz rúzsos a fogad, ha a szájfestéshez ecsetet használsz, és csukott szájjal végzed a műveletet. Ha végeztél, nyisd ki kicsit a szád, és ecsettel rúzsozd ki a szájszegletet is.
  • Az elrontott rúzst nem kell azonnak leszedni, mert hússzínű szájceruzával könnyen korrigálhatjuk a kicsúszott festéket.
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások