Test

Operációval a jobb állásért?

7129

Akkor most állj le és gondold át: te mit teszel meg egy jónak tűnő állásért?  Megvan? Nos, ha azt hitted, hogy az önéletrajz feltuningolása, az egyszer volt kollegiális kapcsolatok felmelengetése vagy a szokásosnál véletlenül mélyebb dekoltázs az állásinterjún valami, akkor tévedsz! Vannak, akik még ennél is tovább mennek, és meg sem állnak a plasztikai sebésznél. De mint majdnem minden elvetemült dolog esetében, most is a megborult Távol-Kelet az, ahol a tanulmányok befejezése után a leendő munkavállalók első útja nem egy-egy céghez, hanem a plasztikai sebészetre vezet.

Oké, senkinek nem mondunk azzal újat, hogy a mellnagyobbítást, az ajakfeltöltést vagy a zsírleszívást az emberek egy része ingatag önbizalma megerősítése vagy a meglévő testi adottságok konzerválása, illetve a szépülni vágyás miatt vállalja be. Legalábbis a nyugati-európai országokban, ahol például Németországban évente több mint 250 000 ember fordul emiatt a sebészekhez. A szép emberek előnyeiről már volt szó nálunk. Sajnos vagy sem, úgy a szépség és a kellemes külső az, amire kódoltak bennünket. Szeretjük nézni és szeretünk szépek lenni, még akkor is, ha azt is szeretjük hangoztatni, hogy a szépség relatív és nehezen megfogható. Egy Ferrarinak vagy Mercedesnek álcázott autóról akkor is elhisszük, hogy százzal veszi be a kanyart, ha valójában már ötvennél szét akar esni alattunk az egész gép.

A Távol-Keleten az esetek nagy többségében teljesen más a motiváció. Dél-Korea az az ország, ahol viszonylag alacsony népessége ellenére a legtöbb az egy főre jutó plasztikai műtétek száma. Itt nem a mellek léte vagy nem léte, a popsi keménysége  vagy az úszógumi mérete miatt keresik fel az orvosokat. Az esetek többségében a szemhéjplasztika, az alsó állkapocs módosítása vagy az orrplasztika szerepel a kérések között, úgyhogy ezek már rutinműtétnek számítanak arrafelé. Először is az orrot kicsit meghosszabbítják, majd a szájat is átszabatják úgy, hogy az állkapocs keskenyebbnek tűnjön optikailag.  A szemet pedig úgy nagyobbítják meg, hogy az ázsiaiakra jellemző, a szem középső szegletébe aláeső szemredőt eltűntetik, így a szem nem lesz többé ferde vágású.

Mindezt miért? A cél: az alany kevésbé nézzen ki koreainak. A rájuk jellemző arcberendezésről a cuki, aranyos, kedves, vicces jelzőkre asszociálunk először. Ők viszont azt szeretnék, hogy rájuk pillantva az intelligencia, a maximális éberség és a határozott fellépés jusson eszünkbe, amelyek manapság elengedhetetlen feltételek ahhoz, hogy egy multinál alkalmazzák őket. És mivel egy-egy ilyen operáció eredménye egész életen át tart, éppen ezért a legtöbben már az első állásinterjúk előtt műtétekbe invesztálnak abban a reményben, hogy a befektetett pénz és a fájdalom hamarosan megtérül. Na, de minden áron?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
dec
23
LadyGray írta:
Juj:P Mondjuk a szépet én is szeretem nézegetni...
08:01
2
dec
23
indala írta:
sajnálom az ilyen szerencsétleneket. viselje is a fájdalmat, ha ennyi esze van. mellesleg nekem nem a cuki aranyos vicces jelzők jutnak eszembe, ha meglátok egy ázsiait, akár kínai, akár koreai vagy bármi. ők ilyenek, és kész, a feketéken sem röhög az ember, hogy jé de vicces színe van.
09:44
3
dec
23
ismeretlen írta:
Ezek a keleti népek valahol nagyon betegek.
10:07
4
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Talán mondjuk keleten.
10:08
5
dec
23
chloe írta:
nos igen, szóval panaszkodunk, hogy magazinok szépségideálja bekúszik a tudatalattinkba, de mit szóljon a sárga, vagy a fekete, aki ugyanazt az ideált kapja, és sose lesz europid.
10:21
6
dec
23
ismeretlen írta:
Nem tudom azért Japán nagyon jön fel, a kínai termékek is már elárasztják a világot. (még amiről nem is gondolnánk, hogy de igen Kínában készült, szinte tuti, hogy igen.)
Itt maximum arról van szó, hogy köztudott a lustaságuk (legalábbis az árusok körében) és inkább ezért nem alkalmazzák őket, mintsem azért mert japán, kínai, vagy más távol-keleti néphez tartozik.
10:42
7
dec
23
menta írta:
ismerősöm, aki kint van távol-keleten, mesélte, hogy náluk szinte istenítik az europid embert és minden nyugatiért odavannak, hogy milyen szép, még azokért is, akik amúgy egyáltalán nem szépek. ez eléggé beteg, nem tudok mást mondani.
11:37
8
dec
23
Adriana írta:
"meg sem állunk a plasztikai sebészIG" Szerintem. Olvassátok már el, mielőtt iderakjátok a posztot!
12:30
9
dec
23
Adriana írta:
"Dél-Korea az az ország, ahol viszonylag alacsony népessége ellenére a legtöbb az egy főre jutó plasztikai műtétek száma."
Ennek mi köze a népesség számához? Értelmetlen a mondat.
12:34
10
dec
23
Iphigenia válaszaAdriana írására:
Ahhoz nem sok köze van, de mégis megdöbbentő, hogy arányaiban sokkal többen szabatják át magukat, mint a világ más országaiban... Hova tartunk...?
12:46
11
dec
23
Adriana válaszaIphigenia írására:
Igen, az megdöbbentő. Csak a cikkíró hülye.
12:54
12
dec
23
ismeretlen írta:
"Vannak, akik még ennél is tovább mennek, és meg sem állnak a plasztikai sebésznél."

Ha meg sem álltak, akkor elég nehéz lehetett rajtuk elvégezni a műtétet.
12:56
13
dec
23
ismeretlen írta:
Ez egy újabb olyan cikk, amely a most divatos, Távol-Keletet lejárató széleskörű propaganda része. Amiben a távol-keletiek betegek, az mind a nyugatiak hibája, akik belekényszerítették őket egy nyugati-globális berendezkedésbe, aztán a keletiek ebben is fanatikusabbnak bizonyultak mindenkinél.
13:00
14
dec
23
ismeretlen válasza írására:
"köztudott a lustaságuk"

Mármint a keletieknek? Náluk nagyobb güzü nincs. Ha egy futószalagnál áll egy angol, egy magyar és egy kínai munkás, a magyar háromszor olyan gyorsan dolgozik, mint az angol, a kínai meg húszszor.
13:03
15
dec
23
ismeretlen válaszachloe írására:
Egy csomó néger modell van.
13:04
16
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Ez esetben csak a nyugatiakat utánozták.
13:05
17
dec
23
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Ki fognak moderálni, mit képzelsz!?
Sztimacs okos,
Sztimacs okos.
Na.
13:06
18
dec
23
Welmi írta:
Az arabok meg az orrukat egyenesíttetik ki.
13:10
19
dec
23
Adriana válasza írására:
Leszarom.
13:12
20
dec
23
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Mi van, bal lábbal keltél ma?
13:24
21
dec
23
Adriana válasza írására:
Nem. Csak zavarnak a béna mondatok.
13:25
22
dec
23
ismeretlen válaszaAdriana írására:
De a leszaromot nekem írtad, nekem pedig nincsenek béna mondataim.
13:26
23
dec
23
Adriana válasza írására:
Arra írtam, hogy moderálhatnak.
13:30
24
dec
23
Lunabunny válaszamenta írására:
Lásd anime, manga karakterek.
13:36
25
dec
23
A.F.rétisas írta:
Semmilyen nép látványát nem tartom viccesnek. A hajuk pedig gyönyörű.
14:42
26
dec
23
ismeretlen válasza írására:
No, és ebből mit akarsz kihozni?

Hogy utánozás majomszokás, és ez az új bizonyíték a darwini rögeszme mellett?
15:05
27
dec
23
A.F.rétisas válasza írására:
hüleeeeeeee :D
15:15
28
dec
23
ismeretlen válaszaA.F.rétisas írására:
Rád gondoltam közben amúgy :D
15:21
29
dec
23
A.F.rétisas válasza írására:
hmm.. és ez most pozitív vagy negatív? :)
15:22
30
dec
23
ismeretlen válaszaA.F.rétisas írására:
Arra gondoltam, amikor a dinoszauruszokról folytattunk eszmecserét. Abszolút pozitív volt. :)
15:31
31
dec
23
ismeretlen válasza írására:
A legszebbek pedig a félvérek.
16:08
32
dec
23
Iphigenia válaszaAdriana írására:
Gondolom, a mondat valami olyasmit akart jelenteni, hogy ha mondjuk Németországban az egy főre jutó operációk száma 0,03, Koreában meg 0,01, akkor hiába kisebb százalékában a korai adat, mivel ott sokkal kevesebben laknak, arányaiban mégis több. Na, sikerült ezt jól megbonyolítani.
16:15
33
dec
23
Iphigenia írta:
*koreai, bocs.
16:16
34
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Az lehet, hogy a gépsoron igen, mert termelni kell a kínai tömegtermékeket, dehogy amikor én voltam anno a kínai piacon, vagy az Asia Centerben akartam venni egy cipőt, hát lusták voltak megmozdulni, 100 méterre elmenni a raktárhoz.

A másik, eléggé igénytelen egy nép és ami a legundorítóbb, hogy rádnéznek, végigmérnek és az alapján mondanak árat.
16:16
35
dec
23
Timi. írta:
A melóhelyem dél-koreai cég, az idősebb generáció közül senkinek volt még plasztikáztatva az arca, mind egytől-egyig original koreaiak. Viszont múltkor bejött egy pici, csinos lány, félvérnek tűnt, hatalmas szemek, gyönyörű fekete haj, szabályos pofika. Utóbb kiderült, hogy az echte koreai nagyfőnök egy szem pici lánya, és bizony nem kevés operációt vállalt be ahhoz, hogy picit is európaibbnak tűnjön.
17:22
36
dec
23
Timi. válaszaTimi. írására:
*..senkinek nem volt még..
17:23
37
dec
23
Adriana válaszaIphigenia írására:
Ez hülyeség, ugye érzed? :-) A műtétek számát elosztod a lakosság létszámával, és kijön egy adat. Voilá! Innentől cseszett mindegy, mennyien laknak az országban, az arány a döntő.
17:40
38
dec
23
sziszuscicus írta:
"A rájuk jellemző arcberendezésről a cuki, aranyos, kedves, vicces jelzőkre asszociálunk először." Kik azok az asszociálunk? Mert én nem ilyennek látok egy ázsiai arcot, és ez elég sértő is szerintem. Nyilatkozz a saját nevedben.
18:39
39
dec
23
Fancsipancsi írta:
Engem eléggé megviccelt a természet, ugyanis eléggé mandulavágású szemekkel rendelkezem. Számtalanszor megkaptam a "te honnan jöttél?" kérdést, pedig magyar vagyok, magyar felmenőkkel. Nem szeretem mikor lekínaiznak, vagy megjegyzést tesznek rá, eléggé unom már :D Sokáig úgy gondoltam, hogy majd megplasztikáztatom magamat, hogy úgy nézzek ki mint az átlag... De elég hamar letettem róla, anyukám mondja mindig hogy inkább legyek különleges mint átlagos ;)
20:58
40
dec
23
Iphigenia válaszaAdriana írására:
Érzem, hogy hülyeség, csak próbáltam Sztimacs bizonyítványát magyarázni. :)
21:08
41
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Ebből csak azt akartam "kihozni", hogy a keletiek "ferdeségét", amit a nyugatiak annyira szeretnek ócsárolni, maguk a nyugatiak okozták.

Darwini _rögeszme_? Te is tagadod eszerint? Kíváncsi volnék, mivel helyettesíted be. Nagy szakállú Isten bácsival és a hét nappal?
22:45
42
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Először is, aki majmokkal tart rokonságot, az olyan is. Másodszor pedig nem vagyok elég hülye hozzá, hogy belemenjek ebbe a vitába.
23:10
43
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Felháborodott atya a darwinizmus első éveiből:
- Kisfiam, lehet, hogy te a majomtól származol, de én nem!

(Azt hiszem, valahol már írtam.)
23:13
44
dec
23
ismeretlen válaszasziszuscicus írására:
Ezt én sem értettem. A cikkíró teljesen gügye.
23:15
45
dec
24
ismeretlen válasza írására:
:)
00:03
46
dec
24
Adriana válaszaIphigenia írására:
Ja, ok. :-) Azt felesleges. Már láttuk... :-)
15:38
47
dec
24
Iphigenia válaszaAdriana írására:
Karácsonykor nem vagyunk cinikusak, nem kötözködünk, felebarátainak szeretjük, Sztimaccsal egyetemben! :)
15:41
48
dec
24
Adriana válaszaIphigenia írására:
Most van karácsony? Ja, akkor hétfőig gyűjtöm a szösszeneteket! :-)
15:45
49
dec
27
ismeretlen válasza írására:
:-O A keleti népeknél szorgosabb népség a világon nincsen!!!Nem abból kell következtetni, hogy a kínai piacon milyen az a néhány kínai...Nem véletlen, hogy japán ott tart, ahol. Nyilván bekerültek egy másik közegbe és átvették annak szokásait. Az itteni kínaiak a magyar társadalom tükörképe. (mmint azok, akik már elég ideje vannak itt ahhoz, hogy akklimatizálódva legyenek. Asszem ezt nem szokták passzív szerkezetbe tenni, de késő van már normális mondatokhoz :P)
02:01
50
dec
27
ismeretlen válasza írására:
:DD Fáradt voltál kicsit??
02:02
51
dec
27
ismeretlen válaszachloe írására:
Én meg ismerek egy csomó embert, akik megvesznének azért, hogy keleti ábrázatuk legyen...
02:03
52
dec
27
ismeretlen válasza írására:
Mééé?
08:29
53
dec
27
ismeretlen válasza írására:
Én is, pl. a mangaőrültek.
10:56
54
dec
27
Adriana válasza írására:
Eleve hülye általánosítás a "keleti népek". Mert teljesen más a japán, a kínai, a koreai stb.
11:02
55
dec
27
chloe válasza írására:
az én első gondolatom is az animeconos tizenévesek voltak : <
11:42
56
dec
27
ismeretlen válasza írására:
Japáok, igen... De a kínaiak az mások. (velük dolgozom nap, mint nap.)
12:05
57
dec
27
LadyGray írta:
Számomra inkább ijesztőek mint viccesek amúgy, meg szigorúak...:D Lehet, hogy túl sok ferdeszeműs horrort nézek!?:D
17:02
58
dec
28
ismeretlen válasza írására:
Igen, kb ez a véleményem az egészről. :)
11:15
59
dec
28
ismeretlen válasza írására:
Lustaságuk? Te valamit naqyon összekeversz. A japánoktól meg a kínaiaktól igen távol áll a lustaság.
11:16
60
dec
28
ismeretlen válaszamenta írására:
Olyannyira istenítik őket, ha elmész oda, és még szőke is vagy, mindenki téged fog fotózni, és le is szólítanak lépten-nyomon. elképesztő.
11:17
61
dec
28
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Szerintem magyarázhatod nekik, nem értik. Én igen. :)
11:19
62
dec
28
ismeretlen válasza írására:
Az itteni kínaiak se lopják a napot, szerintem. De basszus elképesztő, hogy a legújabb Mercikbe, BMW-be benézel, és mind ázsiai.
11:21
63
dec
28
Adriana válasza írására:
Ez mondjuk az araboknál is így van. :-)
12:10
64
dec
28
Adriana válasza írására:
De miééért??? :-(
:-)
12:14
65
dec
28
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Ja, csak azt nem tudom, hogy az arab férfiak fotóznak-e svéd pasikat, mert a Távol-Keleten ez simán előfordul, tehát nem csak a szexualitásról szól, hanem simán érdekesnek tartják.

Néha szigetre menni is nagyon fura, legalább is nekem fura élmény volt Ciprusra menni (annak is olyan részére, ami nem turistaparadicsom) , pedig se szőke nem vagyok, se különösebben feltűnő jelenség, egyszerűen más a testalkatom, mint a helyi lányoknak, és ezt az ottani férfiak szájtátva bámulták. Pedig Európa, nem a világ vége, de mégis. Egyébként nagyon érdekes érzés, és nem lehet eldönteni, hogy jó vagy sem. :)
12:30
66
dec
28
Adriana válasza írására:
Hm, érdekes lehet. Először biztos jó, hosszabb idő után nem hiszem. :-)
13:16
67
dec
28
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Igen. Mondjuk aki önbizalomhiányos, annak tuti jól esik, a bámuulás, csak az a a baj, mondjuk maradjunk Ciprusnál, hogy az ottani pasik nagyon bunkók és nagyon pofátlanul bámulnak, és ennek azért egy nő sem örül. És nem ám csak pillantgatnak, hanem hosszú időn keresztül bámulnak is akár, ha leülsz kávézni.

Eszembe jutott egy ismerősöm ismerőse, nagyon fekete lány, tényleg, a négerek között is az egyik legsötétebb tónus, eljött Magyarországra, ráadásul vidékre. Három nap után nem akart kimenni az utcára, mert annyira utálta, hogy bámulják az emberek. Gyorsan haza akart menni. Kicsit sajnáltam...
13:25
68
dec
28
Adriana válasza írására:
:-) Én tudnám kezelni szerintem. :-)
13:37
69
dec
28
ismeretlen válasza írására:
Mégegyszer mondom( ha nem olvastad volna)
Lehet, hogy nektek úgy tűnik, akik nem dolgoznak velük, de mivel én nap, mint nap beszélek velük, jönnek be hozzánk, így sajnos ezt kell látnom. Elhiszem, hogy a gyárakban más a helyzet, ahol tonnaszámra gyártják a tömegcikkeket, de máshol ez nem így van.
15:02
70
dec
28
ismeretlen válasza írására:
Hát igen, a saját országukban kicsit más a helyzet.
15:05
71
dec
28
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Kezelni én is tudtam, akivel voltam, az annál kevésbé. :)
15:06
72
dec
28
Adriana válasza írására:
:-) Az meg butaság.
15:23
Felhasználónév:
Jelszó: