Szépség

Ünnepi sminktippek

7110

A karácsonyi kiöltözés nem az "illik-nem illik" kérdése, hanem az egymás és az ünnep iránti tiszteleté. Arról nem is beszélve, hogy ünneplőbe öltöztetett lakás és fenyőfa mellett elég hülyén néz ki, ha az ember játszósban vagy otthoni szettben próbál lazán hárítani. Ha pedig kiöltözünk, akkor az ünnepi sminkről sem feledkezhetünk meg! Ilyenkor egy leheletnyivel több arany kerülhet az orcákra vagy finoman csillogó szájfény az ajkakra. Az idei év karácsonyi sminkkollekciói a puha, fényes glamúr jegyében születtek. A fémes árnyalatok közül az arany dominál, de jelen vannak az ezüstös hatások is. Ahhoz, hogy a karácsonyi sminked tökéletes legyen, megosztunk néhány tippet, további ötletekért pedig kattints a galériába, ahol a legnagyobbaktól kapsz ihletet.

Dior 2010 karácsony (fotó: TheFashionSpot.com)

  • A csillogó szemhéjpúdereket ne használd rendeltetésszerűen: nagyon sokat közülük az orcákon is alkalmazhatsz a pirosító fölötti vonalon vagy a halántékon. A hideg tónusú bőrön inkább az ezüstös árnyalatok, a meleg tónusú bőr esetében pedig az aranyos színek mutatnak jól. Talán mondani sem kell, hogy a hideg és a meleg árnyalatok keverésével vigyázni kell. Csak a profik vagy az igazán gyakorlottak a tudói annak, hogy mikor és mennyire szabad megbolondítani ezzel a módszerrel a sminket.
  • Ha nem szoktad magad rendszeresen sminkelni, akkor nem karácsonykor kell elkezdeni kísérletezni, különben félő, hogy jövőre nem ismered fel magad a családi fotókon. Ilyenkor válaszd az egyszerű natúrsminket, amelyet egy intenzív és csillogó árnyalattal dobszhatsz fel. Idén a sötétkék és a sötétlila dominálnak a palettán. Az előbbihez az ezüst, az utóbbihoz inkább az arany illik.
  • Ha csillogós szemfestéket használsz, óvakodj a kemény, határozott vonalaktól. Használj puha szőrecsetet, mert ezzel szépen össze lehet satírozni a színeket úgy, hogy színátmenet képződjön. A profik szerint sokkal izgalmasabb a színhatás több színnél – egymással harmonizáló hideg vagy meleg színek esetén –, ha kerül közéjük az ellentétes csoportból is egy leheletnyi szín. Igazából még gondolkozni sem kell, hiszen a négyes palettákat általában úgy állítják össze, hogy a három egy kategóriába tartozó, összeillő árnyalat mellett mindig van egy, amelyik látszólag kilóg a sorból. Nos, biztos, hogy ez az.
  • Az idei trendhez és a karácsonyi hangulathoz a fényes színek illenek, ezért ha használsz rúzst, mindenképp egészítsd ki szájfénnyel. Ha vékonyak az ajkaid, a szád közepén használd a világos színt, így teltebbnek tűnik az ajkad. Ha nincs a szád vastagságával problémád, nyugodtan tehetsz fel szájkontúrt és dönthetsz a sötétebb, mélyebb árnyalatok mellett.

Ihletforrásért kattints a galériába!

Sminktippekről, alaptechnikákról, kreatív ötletekről bővebben is olvashatsz a Sminkvarázs című könyben.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
dec
21
ismeretlen írta:
Gyönyörűségek:)
MAC tartan tale-t nézegettem,szájfények szépségesek,de aztán meggondoltam magam...az ecsetkészleten gondolkodtam még...még,még:)
09:52
2
dec
21
Welmi írta:
Tyű, olyan diorosra kifesthetnétek a szemem.
10:22
3
dec
21
donci írta:
9,15,18 a szineim. Szépek.
10:26
4
dec
21
Adriana írta:
"Arról nem is beszélve, hogy ünneplőbe öltöztetett lakás és fenyőfa mellett elég hülyén néz ki, ha az ember játszósban vagy otthoni szettben próbál lazán hárítani."
?! Nem értem a mondatot.
11:21
5
dec
21
179 <3
13:41
6
dec
21
tein írta:
szerintem a karácsonyi smink akkor állja meg a helyét, ha megyünk valahova az ünnepek alatt (étterembe mondjuk) vagy mi várunk valakit vendégségbe. de az tuti, hogy szenteste nem fogom aranyba öltöztetni a fejem a szüleimnek. apukám ki is röhögne. (ettől függetlenül szép a galéria.)
15:07
7
dec
21
ismeretlen írta:
júúúúúúúj az 1. képen annyira szépek a színek, főleg a körömlakk. tökéletes összhang.
17:23
8
dec
21
ismeretlen írta:
Sztimacs ezt most ne vedd magadra kérlek,de nekem ezek a sminktrend cikkek mindig olyan gagyik...
Ezt a karácsonyit meg én is meg tudnám írni,pl:"Az idei év trendje az arany,ezüst,piros (+egy éppen aktuálisan trendi szín,ami lehet kék vagy sötétlila,mint az utóbbi években),ezekből bátran kenhetsz a szemedre.És mivel a karácsony a csillogás ünnepe,nyugodtan készíthetsz hangsúlyosabb sminket,mint a hétköznapokon!Persze érdemes előtte kísérletezni,mielőtt élesben is kipróbálod a tuti karácsonyi sminktippjeinket!"
Na elég kozmós?:D
A tippek is mindig ugyanazok...pl:
-légy kreatív,nyugodtan használd a rúzsod pirosítóként (igen,főleg,ha egy bohócra akarsz hasonlítani...)
-ha nincs csillogó szemfestéked,dobd fel egy kis csillámporral esetleg használd a szájfényedet
-a belső szemzugod legyen világos,mert attól optikailag nagyobbnak tűnik a szemed...stb.
Ezerszer hasznosabbak a youtube önsminkelő videói,ha már valakinek ennyire nincs ihlete,de most a nők komolyan ennyire bénák???Váááá!:D
17:29
9
dec
21
"Arról nem is beszélve, hogy ünneplőbe öltöztetett lakás és fenyőfa mellett elég hülyén néz ki, ha az ember játszósban vagy otthoni szettben próbál lazán hárítani."
Háhh, idén ebbe bele is pusztulnék. A lakásunkban egy darab karácsonyra emlékeztető dolog sincs, és én pizsiben leszek és aludni fogok egy jóóóó nagyot.Most erre vágyom:)
17:59
10
dec
21
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Azt hittem én vagyok csak ilyen nehéz felfogású, de akkor mégiscsak a mondattal lesz a baj.:)
18:26
11
dec
21
Adriana válasza írására:
:-) De tényleg. Mit hárít? A vendégeket? Vagy azt, hogy leszólják a mackónadrágját? Elolvassa az alkotó a posztját, mielőtt iderakja nekünk? Borzasztó....
18:31
12
dec
21
ismeretlen válaszatein írására:
Minden szavaddal egyetértek.
18:44
13
dec
21
ismeretlen válaszaAdriana írására:
És ha még azt is hozzáveszed, hogy nem csak úgy simán, hanem LAZÁN hárít valamit... :)
18:45
14
dec
21
ismeretlen írta:
Családom azon része, akivel karácsonyozom, szívből utálja, ha sminkelem magam. Úgyhogy erről ennyit. A galériában vannak biz' nagyon szimpatikus kencék..
19:07
15
dec
21
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Erre mondják, hogy hiányzik a tárgy a mondatból. Diagnosztizáltam a problémát :DDD
19:09
16
dec
21
Adriana válasza írására:
Jaaaa, "öccccsém, nem tetszik a mackóm? Akkor várj, kisminkelem magam"
19:09
17
dec
21
Adriana válasza írására:
Elmehetnél House-hoz diagnosztának. :-)
19:10
18
dec
21
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Én is így képzeltem.. :D
19:11
19
dec
21
ismeretlen válasza írására:
Nem, nem valamit, hanem ...csak úgy! Lazán hárít...:D ( És igeeeeeeen! Szécsy a kapuban lazán hárít!!) POnt azért értelmetlen, mert egyetlen szó hiányzik a végéről, nincs tárgy a mondatnak :DD
19:19
20
dec
21
ismeretlen írta:
*tárgya
19:19
21
dec
21
ismeretlen válaszaAdriana írására:
HOgy neki is megmondjam, mi hiányzik a mondatból? :P
19:20
22
dec
21
Adriana válasza írására:
Úgy-úgy!
19:27
23
dec
21
BoribonAnnipanni válasza írására:
nincs trágya a mondatnak :-))

egyébként tökéletesen igazatok van Adrival.
mindenesetre díjazom, hogy nem szerepel az edukáció szó a cikkben.
19:33
24
dec
21
Neela válasza írására:
Egyetértek, viszont a képek mindig nagyon szépek, azok jöhetnek még :)
19:51
25
dec
22
stacia írta:
Minek olvassátok el a cikket?
Ott vannak a képek, sminkelni mindenki tud, meg a színeket is felismeri mindenki magától:)
10:39
26
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Akkor karácsonykor mackóban és talpig sminkben kell vízilabdázni? :D
18:55
27
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Fején találtad a szöget! Francba a Kiskarácsony, nagykarácsonnyal, a gagyi karácsonyi filmekkel, a jövő a mackóban, talpig sminkben vízilabdázásé!!!!
20:04
28
dec
23
ismeretlen válasza írására:
Na, ha innen nézzük, máris értelmes a mondat. :D
20:32
Felhasználónév:
Jelszó: