Divat

Magyarokat a fa alá

7093

A családon belüli ajándékozás megkönnyítésére nálunk az a szokás, hogy minden évben, november vége táján karácsonyi kívánságlistát írunk. Az én listám az utóbbi időben több dologban is változott. Egyrészt borítékra vagy csak pőrén, egymás kezébe süllyesztett papírlapok helyett kör e-mailben tudatjuk egymással, mi a szívünk vágya. Másrészt a számomra megfizethetetlen vágyott tárgyak helyett előtérbe kerültek az egyéb kiadások miatt megfizethetetlennek minősített használati tárgyak. Azért minden évben fenntartok magamnak egy álom-kívánságlistát, amelyen mindig ott van néhány magyar tervező darab – azt hiszem, ez nem véletlen. Őket szeretném az idén a fa alatt látni!

Je Suis Belle ruha

A magyar tervezőpáros, Dévényi Dalma és Kiss Tibi 2010/2011-es őszi-téli kollekciója az első pillanatban a kedvencem volt az idei felhozatalból. A szánkótalpak szabdalta havat idéző steppelt kabátok, a jeges fényű ruhák közül az abszolút kedvenc egy egyszerű kékesszürke ruha volt a derekára biggyesztett csillogó óriásflitterekkel díszítve. Mondjuk, ha a Jézuska ezt nem vállalná be, akkor a színes-flitteres hajpánttal is tökéletesen beérném.

Je Suis Belle ruha: 37 000 forint, sapka: 5900 forint.

 

 

 

Kepp Showroom kavicsos karkötő

A Kepp Showroom öt tervezője nemrég sajtónapot tartott, ahol testközelből ismerkedhettünk meg a természet ihlette kollekció darabjaival. A műgyantával készült kiegészítőkre nem kellene sokáig rábeszélni. Érdekes, hogy a kollekcióban található egyik cipő sarka sem ugyanolyan, mint a másik. A kedvencem a szintén műgyanta-borítású retikül fazonú táska, de ennél is jobban rajongok a hatalmas műgyanta karkötőkért. Azt hiszem akkor lettem végérvényesen a kiegészítők rabja, amikor megláttam, hogy a műgyantába díszítőelemként egyszerű kavicsot használtak, amelynek a felülete elreszelve legalább annyira szép, mint egy ásványé.

Nati 100 % pure idea – Hamupipőke 2010 ruha

Gyulai Natália a Nati 100 % pure idea tervezője.  Hamupipőke 2010 kollekciójának néhány darabjával az Iparművészeti Múzeum karácsonyi vásárán akadt meg a szemem. A különleges anyagok használata mellett a légies könnyedség, a finom díszítések miatt szerettem bele azonnal a ruháiba, amelyek romantikáját jó érzékkel ellensúlyozza a rafinált szabásvonal, a letisztult színek és a modern felületek. Legszívesebben ebben a narancssárga ruhában lennék mai Hamupipőke!

 

 

Balkan Tango Vienna táska

Akár büdös, akár nem – amúgy szerintem nem vészes –, imádom a Balkan Tango táskáit. A kedvencem a méretes, elegánsabb kialakítású és szerintem kevésbé elcsépelt Vienna fazon, amelyet a hetvenes évek tatyói ihlettek. Most már három különböző színű béléssel kapható – sárga, türkiz és piros –, nekem az első jön be. Ráadásul annyi hely van benne, hogy vígan pakolhatok bele, de elég strapabírónak tűnik ahhoz, hogy kiszolgálja a feneketlen táskákhoz szokott igényeimet.

Balkan Tango Vienna kézitáska: 25 200 forint itt.

 

Rekavago for Es-Tu Un Ange? szandál

Szerintem kevés olyan magyar lány és nő van, aki ne szeretne egy Vágó Réka-cipőt a sajátjának tudni. Idén két darab is megdobogtatta a szívemet, de végül csak egy került fel a kívánságlistára. Az Es-Tu Un Ange 2010/2011-es őszi-téli kollekciójához tervezett karamell színű, magas sarkú szandálja lett a befutó. Ezért a cipőért majdnem mindent hajlandó lennék megtenni.

Rekavago for Es-Tu Un Ange? szandál: 59 000 forint az Ourstyle Boutique oldalán.

 

 

Gabo kesztyű

Az öltözéktervezőként végzett Szerencsés "Gabó" Gabriella ma inkább bőr kiegészítőiről ismert, a ruhatervezés háttérbe szorult nála. Aki valaha fogott finom bőrkesztyűt, az mindig vágyni fog arra, hogy télen ne kelljen kevesebbel beérnie, mint egy hasonlóval a kezén. A Gabo kesztyűk ötvözik a klasszikus vonalakat a fiatalos lendülettel. Ez a szerelem biztos nem csak egy télre szól.

Gabo kesztyű: kb. 20 500 forint Szerencsés Gabo Etsy oldalán, de hétvégén kint lesz a Wampon is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások