Divat

Keira Knightley, a femme fatale

7089

A brit Vogue januári címlapjára megint egy gyönyörű, fiatal brit színésznő került. A legutóbbi címlaplányhoz, Emma Watsonhoz hasonlóan a szintén inkább fiús alkatú Keira Knightley pózol a divatbiblia újévi borítóján. Annak ellenére, hogy Keira nem az a tipikus formás bombanő, a Vogue vele készített divatanyagában igazi femme fatale-ként jelent meg Mario Testino sztárfotós kamerája előtt.

A fotósorozat címe A reneszánsz nő, utalva arra, hogy a klasszikus díva 21. századi formában jelenik meg a képeken. A fiatal színésznő vékony alakján tökéletesen mutatnak azok a ruhák, amelyeket Lucinda Chambers stylist választott ki számára a fotózáshoz. Letisztult ruhákba bújtatták Knightley-t, amelyek egyszerre nyújtanak modern, mégis klasszikusan elegáns benyomást.  Az egyik képen hosszú, élvasalt nadrágot visel, magas derékmegoldással, finom, könnyű anyagból. Ez a szabás még jobban megnyújtja a színésznőt, amitől még inkább régi idők halhatatlan csillagaira emlékeztet. A nem túl harsány színeket, és az időtálló pöttyös mintát remekül kiegészítik az izgalmas, feltűnő és nem mindennapi ékszerek, kiegészítők, amelyek igen eklektikusan lettek összeválogatva, hogy megtörjék az öltözék egyébként komoly összhatását. Hatalmas, vibráló színű gyöngyök, még óriásibb, vastag, műanyag karkötők, élénk árnyalatokban tündöklő derékövek teszik egyedivé a visszafogott stílust. Az egyik legérdekesebb ékszer a hatalmas virággal és flitterekkel díszített nyakpánt, amely tökéletes kiegészítője a fekete-fehér ruhának.

A sminket is a túlzások jellemzik: egyaránt hangsúlyos, füstösre festett szemek és hangsúlyos, meggybordó ajkak. A drámai összkép pedig azt is megkívánta, hogy Keira körmeit is egy sötét árnyalattal tegyék látványossá. Tökéletes címlap és fotósorozat az új év kezdéséhez.

Még több fotó a galériában! (Fotók és forrás: Fashionising.com)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások