Közösség

Rágjam a szádba?!

7037

Valamelyik brit tudós egyszer igazán beavathatna abba a titokba, hogy a pasik miért csak hosszan tartó, szájbarágós nevelés után képesek megtalálni a tökéletes karácsonyi ajándékot. Ráadásul ezt az edukációt nem is az anyáknak, hanem pont annak kell elkövetnie, akinek az ajándék szól. Hát, pedig mi azért nem vagyunk annyira nagyon bonyolultak. Én legalábbis kevés olyan csajt ismerek, akinek extrábbnál extrább kívánságai lennének, vagy minimum gondolatolvasásra van szükség, hogy kiderüljön, mi is a szíve vágya. Jó, nyilván vannak kivételek mindkét oldalról, akik erősítik a szabályt.

Mint az életben a legtöbb dologhoz, az ajándékvásárláshoz is józan paraszti ész, na, meg egy kis odafigyelés szükségeltetik. Semmi több. Illetve van néhány könnyen – a tizenéves kor végéig, a húszas évek elejére – eltanulható fogás, amivel aztán ki tudják húzni életük végéig. Ha mégsem működik a dolog, akkor segítsünk egy kicsit, így jobb esetben leesik nekik a tantusz, de azért mindig érdemes sugallni, hogy van B változat is.

Táska

Minden nő vagy cipős, vagy táskás, vagy a legveszélyesebb esetben mindkettő. Ugyanilyen közös jellemzőnk, hogy a cipővásárlást nem biztos, hogy rábíznánk másra, de táska jöhet ajándékba is. A dolog egyszerű: ha a plázában vagy a belvárosi dizájnboltok között tekergünk, és meglátjuk a tökéletes példányt, amelyik a fa alá, utána pedig a vállunkra kívánkozik, toppanjunk meg egy kicsit és hallassunk egy oktávval magasabb frekvencián ámuldozó hangokat. Ennyi viszont pont nem elég. Nevezzük meg pontosan (színe, helyzete, márkája, ára), hogy melyik példányért vagyunk oda, miért tetszik, mennyire ki tudnánk használni, és hogy nem is olyan drága. Ezek mellett pedig folyamatosan mondogassuk, hogy a legjobb barátnőnkkel is voltunk/megyünk vásárolgatni.

Ékszer/bizsu

Úristen, dehogy kell gyémántban gondolkodni, ki találta ki ezt a baromságot?! A csecsebecse pont megteszi. Ha tele vagyunk mindenféle színű és formájú ékszerekkel, kitűzőkkel, bizsukkal, annak körülbelül bármilyen színű és formájú bizsu megteszi, nemdebár? Ilyenkor karácsony előtt többször is elmondhatjuk, hogy a piacokon mennyi minden szépet láttunk és BÁRMELYIKNEK örülnénk! Aki viszont különleges ezüst ékszereket tudhat magáénak és spéci beszerzési forrása van, annak sem árt karácsony előtt sűrűbben ismételgetni a hely nevét és címét. És ne felejtsük a legjobb barátnőnk nevét sem összefüggésbe hozni az ékszerekkel.

Ruha/használati tárgyak/háztartási gépek

Ruhavásárlásra már a minimum második fejlettségi szinten álló ajándékvásárló próbálkozzon, ezért ha nem bízunk még a párunkban, akkor inkább csak a legjobb barátnőnk nevét emlegessük.  Szerencsére vagyunk annyira egyszerűek, hogy körülbelül három színre redukálódott ruhatárunkban örömmel látunk valamelyik színből még egy darab ruhát vagy kiegészítőt. A mérettel például nem is kell foglalkozni, ha sapkát, sálat vagy kendőt szeretnénk, ilyenkor a fent említett táskás trükk válhat be a legjobban. Ugyanez a szabály vonatkozik a használati tárgyakra vagy háztartási kisgépekre is.

Közös élmény

Nincs olyan nő, aki ne örülne, ha a párja elviszi valahova – legyen az színház, mozi, étterem, vagy egy szuper hétvége valamilyen wellness-hotelben vagy vendégházban. Persze ennél lehet sokkal kiszámíthatatlanabb is a közös élmény. Ilyenkor is nagyon fontos nevén nevezni a dolgokat. Például, hogy most mutatták be azt a darabot (a darab pontos címe, helyszín nyomatékosítva), amit nagggyon szeretnél megnézni, mert a kedvenc színésznőd/színészed játszik benne.

Ezek után három dologban reménykedhetünk: vagy olyan ajándékot kapunk, amire nem is gondoltunk és mégis tökéletesnek bizonyul. Vagy valami hasonlót kapunk, mint amit szerettünk volna, mert sikeres volt az akciónk. Vagy ha pasink sehogyan sem jut dűlőre és vért izzadva sem fog tudni ajándékot vásárolni, akkor remélhetőleg megkíméltük a kétségbeesett ajándékvásárlástól azzal, hogy eleget hangoztattuk, kivel voltunk állandóan vásárolgatni. Ő pedig felhívja a legjobb barátnőnket, aki úgyis tudja, hogy pontosan milyen színű sálra, táskára vágyunk és azt pontosan hol és mennyiért lehet megvenni, ahogy azzal is tisztában lesz, hogy melyik darabra szeretnénk annyira elmenni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások