Közösség

Megvan az élet értelme

7015

A héten segíthetünk egy kolontári családnak, megtalálhatjuk álmaink állását és videojátékát, aztán ha mindez megvan, leereszthetünk a Rudasban.

Mi a helyzet Kolontáron?

A Juhász családot Kolontáron, a lakásukban érte a vörösiszap áradata, Angyalkát, a legkisebb, egy éves kislányt az édesanya, Erzsébet kezéből ragadták ki a hullámok. Zoltán, az édesapa lába végig megégett, a család csak több héttel a katasztrófa után tudott találkozni a másik kórházban kezelést kapó Dóri lányukkal, akinek a szemébe is került a lúgos folyadékból. A két szülőt és a három megmaradt gyereket segíthetjük, ha megvesszük Stiller Ákos, a HVG fotósának helyszíni riportfotóit, amelyeknek egyébként nem a jótékony cél az egyetlen érdeme. A többit meglátjátok a fotóőrültek menedékhelyéül is működő Tripont Galériában, vagy online, itt.
December 2., csütörtök, 18 óra, Tripont Galéria

Exits

Szűcs Attila festő-videoművész a napfogyatkozást választotta. Kezükben gumimatracot tartó párok, sötét eget kémlelő fürdőruhás figurák, semmibe vezető csúszdák jelennek meg a képeken.  Erős zöldek, szinte foszforeszkáló rózsaszínek és feketébe hajló szürkék határozzák meg az új művek színvilágát – egy olyan álomba pillanthatunk itt be, amit már valószínűleg mindnyájan láttunk. Műveinek kezdőpontja mindig egy már létező kép, újságkivágás, filmrészlet, képeslap vagy mostanában saját maga által készített fotó. A kiválasztott figura/tárgy képein aztán mindig egy különös világba kerül, amelyet a tárgyak maguk teremtettek.
December 2., csütörtök, 18 óra, Deák Erika Galéria

Házfoglalás – Budapest legnagyobb házibulija

Pár őrült szerzett egy házat, hogy házibulit tartson benne, a szó szoros értelmében: az egész terület az övék lesz. Hogy minden szobában történjen valami, arról vagy egy tucat Tilos-közeli, meg egy amerikai dj gondoskodik, de formálódik majd közösségi YouTube-diszkó és állítólag félrevonulni is lesz hova. A rossz hír, hogy annyian jelentkeztek, hogy már mindenféle feladatokat kell teljesíteni és/vagy feliratkozni a biztos bejutásért, az ügy Facebook-oldala például elérhetetlen (bár a híreket azért követhetitek). A jó hír, hogy tényleg nagy az a ház.
December 3., péntek, 21 óra, VII. kerület, Csengery utca 11.

CoachOK.hu nyílt nap

Ha nincs munkád, vissza se hívnak, csak egy-két kósza levelet kapsz, hogy „köszönjük, majd legközelebb”, a negyvenedik gyanús, alagsori raktárba szervezett futószalag-interjún vagy túl… Szóval, ha kezdesz kétségbe esni, hogy semmire nem vagy jó, menj szombaton Óbudára, ahol egy csomó profi tanácsadó vár a CoachOK.hu Szakmai Közösség nyílt napján, hogy megmondják: nincs igazad. Megnézik az önéletrajzod, kiderítik, hol rontod el, elmondják, szerintük mi lenne neked a legjobb, és a hátba veregetésnél sokkal több erőt és tippet kapsz arra vonatkozólag, hogy mit tehetsz az ügy érdekében.
December 4., szombat, 10-től egész nap, Budapest, III. kerület Bécsi út 25. Carion átriuma

Pixelhősök

Demoscene, 8 bit, IDDQD, Solid Snake – akinek ezen kifejezések mondanak valamit, az mélyítheti, akinek pedig nem, az megteremtheti művéltségét szombaton, a Tűzraktérben. Nagy dolog történt ugyanis: egy a hőskorban edzett újságíró, Beregi Tamás megírta ötven év videojáték-történelmét a Pongtól Lara Crofton át az Xbox 360-ig, amit bemutat, hogy aztán kollégákkal vitázzon, hogy aztán chiptune-ra bulizzon velünk. A Pixelhősök című könyv így első blikkre korszakos jelentőségűnek tűnik a témában, nézzetek bele mindenképpen.
December 4., szombat, Tűzraktér

Az élet értelme

Azt nem tudjuk, hogy táncos, színházi vagy zenés műként ajánljuk, de az biztos, hogy ajánljuk. A Tünet Együttes minden lehetséges eszközzel és Peer Krisztián íróval próbálja megfejteni a témát, az biztos, hogy nem az elején árulják el, mire jutottak, ha egyáltalán. A 2010-es veszprémi A Tánc Fesztiválján az előadás elnyerte a legmerészebb koncepció díját, és egyébként „időmúlatás 60 percben” az alcím. Lehet, hogy ez így elég homályos elsőre, de mi most inkább be is fejezzük, mielőtt leírjuk, hogy 42.
December 2., 3., MU Színház

Mozi

A héten csak egy filmet ajánlunk nyugodt szívvel, az is egy Disney-animáció. Az aranyhajú lány Grimm-meséjének adaptációja (Aranyhaj és a Nagy Gubanc) szerencsére egyszerre idézi a Shreket és merít a legjobb Disney-hagyományokból. A végeredmény tehát nem egy nyálban úszó közhelyparádé véletlenszerű pillanatokban dalra fakadó szereplőkkel, hanem egy kifejezetten abszurd és meglepően drámai mese.

Cinetrip

Lehet sopánkodni, hogy a hőskornak vége, a Cinetrip pedig kommercializálódott, vagy éppen azon, hogy mire használják a fiatalok a nagy múltú Rudas fürdőt, de mi mégis úgy vagyunk vele, hogy egyszer mindenkinek el kell mennie, annyira jól néz ki az egész, a vízbe ugrálásról, lebegve ejtőzésről, a négynegyedek víz alatti dübörgéséről nem is beszélve. A nagyteremben újra hat évesek leszünk, az aulában tizenhat, a törökfürdőben meg… azt inkább le sem írjuk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
nov
29
Booo írta:
Én azt hittem, hogy az a 42.
Nekem a héten Amadeus lesz.
A Házfoglalás jól hangzik.
11:03
2
nov
29
ismeretlen írta:
Tényleg Angyalkának hívták a kislányt? Mert akkor most került az övéi közé.

És hány százalékát kapja a család a bevételnek? Öt? Hat?
11:22
3
nov
29
ismeretlen írta:
Házibulizás, videojáték, animációs film.
Ti most itt kamaszgyerekeknek írtok? Esetleg ti vagytok azon a szinten? Hol egy értelmes, felnőtt embernek szóló, tartalmas program?
11:24
4
nov
29
ismeretlen válasza írására:
Nem tudom eldönteni, hogy sajnáljam őket vagy nem. Mert pont láttam ezt a családot a tévében és előtte nyilatkozták, hogy már az egyik gyereküket elvesztették Angyalka előtt.
11:33
5
nov
29
ismeretlen válasza írására:
Egy animációs film nemcsak a gyerekeknek való.
11:34
6
nov
29
ismeretlen válasza írására:
Világos, de akkor infantilis az egész ajánló.
11:42
7
nov
29
ismeretlen válasza írására:
akkor _is_
12:00
8
nov
29
safweekly írta:
Hú, én a héten biztos, hogy elmegyek megnézni az Aranyhajat, egyszer a moziban láttam az ajánlóját és nem győztem kapkodni a fejem a sok 3D-effekt miatt, úgyhogy engedek a bennem élő ötévesnek. :)
12:27
9
nov
29
ismeretlen válaszasafweekly írására:
Nem szeretem a meséket, de az tök aranyos filmnek tűnik. :) Lehet megnézem.
12:35
10
nov
29
ismeretlen írta:
miért nem ajánljátok például a Kodály központ megnyitóját?
én pl oda megyek... a Psalmus lesz, és olyan világsztárok mint Ránki Dezső és Maxim Vengerov!
13:16
11
nov
29
mookid válasza írására:
Elvileg 100.
15:03
12
nov
29
Lunabunny írta:
Aranyhaaaaaj! *.*
15:43
13
nov
30
ismeretlen válaszamookid írására:
Nehezen hiszem.
01:33
14
nov
30
Adriana írta:
Az Aranyhajat én is megnézem. Azok a poénok nem gyerekeknek íródtak! :-)
08:13
15
nov
30
ismeretlen válasza írására:
,,Hol egy értelmes, felnőtt embernek szóló, tartalmas program?"

Állítólag vannak más, Föld-típusú bolygók is...

10:58
16
nov
30
ismeretlen válasza írására:
Miért?

,,Elvileg 100."

A 100. százalék az övék:D Sztem hihető:)
11:00
17
nov
30
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
:D
11:02
18
nov
30
ismeretlen válasza írására:
:-)
13:48
Felhasználónév:
Jelszó: