Lélek

Már megint nem hajtotta le!

6999

Leordítod, mert hiába kérted már meg vagy ezerszer, mégsem hajlandó lehajtani a vécéülőkét, miután elhagyta a mellékhelyiséget. Ő megjegyzi kicsit később, hogy igazán el lehetne mosogatni, mert az egész háztartásban nem lelhető fel egyetlen tiszta tányér sem. Ezután persze törvényszerűen következik a vita, esetleg némi duzzogás. Ha ilyen és hasonló incidensek alapján azt gondolod, hogy problémás pár vagytok, nyugodtan hátradőlhetsz, ugyanis bőven belefértek a normális kategóriába.

Az együtt élő párok ugyanis átlagosan napi 40 percet töltenek veszekedéssel, derül ki egy kutatásból. A módszertani kérdésekbe most inkább nem gondolnék bele, így maradjunk inkább a rideg adatoknál. Az említett napi átlag 40 percnyi perpatvar úgy jön létre, hogy évente átlagosan 135 alkalommal ugranak egymásnak a párok. Egy-egy ilyen konfliktus pedig 108 percig tart.

Persze a torzsalkodások okai sem maradtak feltáratlanul. A biztosítékot többnyire a háztartással kapcsolatos mindennapi teendők csapják ki. A toplista élén a szemétlevitel, a házimunka részleges vagy teljes mellőzése, a szétdobált ruhák, a beágyazás elmaradása, a koszos fehérnemű és természetesen a klasszikusnak számító vécéülőke problematika áll.

Nálatok mi az első számú konfliktusforrás?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások