Divat

Barangolj stílusosan!

6951

Ötödik, jubileumi stílussétára készülnek a Stylewalker Night szervezői és az egész estés divateseményen résztvevő, ötödik kerületi boltok, amelyek között vannak jól ismert régiek, nagy visszatérők és újonnan nyílt üzletek is.

Az előbbiek között van például nagy kedvencünk, a Látomás, a Fregoli, a Retrock Deluxe vagy a Mono Fashion. Két év után újra várja az éjszakai portyázókat az Insitu. Először vesz részt az üzletek között a Csendes Társ – a Csendes nevű dizájnkocsma lényegesen letisztultabb kistestvére -, a békeidőket idéző, magyar játékkészítők termékeit áruló KétMackó, a Butik Presszó és Klub. Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy miért nem csatlakoznak más kerületek dizájnboltjai is a rendezvényhez. A válasz egyszerű: a szervezők azt szeretnék, hogy a terület könnyen bejárható legyen. Az ötödik kerület szívében szinte minden utca egy-egy kincses ládikát rejt, de ennél nagyobb területet nehéz bejárni.

Tavaszi Stylewalker Night (fotó: Kovács Attila)

Az itteni üzletek többsége viszont meglepetéssel készül: a Csendes Társban bórkóstolni lehet; a Fregoliban megtudhatjuk, hogyan főzzünk bajusszal, illetve mindenki extra kedvezményt kap, aki bajusszal érkezik; az Insituban téli bonbonokból lehet csemegézni; ha van rajtad piros, a Látomásban 30 százalék kedvezményt kapsz; a Mono Fashion-ben meglepetés nyalánkság vár; a Rododendronban pedig Boldog Vince megrajzolja álmaid kitűzőjét.

Bár a Stylewalker Night célja nem a vásárlásra csábítás, hanem a hazai tervezők és boltok emberközelibbé tétele, a boltokban járva óhatatlanul beleszerethetünk valamibe. Szerencsére nemcsak aznap este jár a 20 százalék kedvezmény minden résztvevő üzletben, hanem még egy hétig – ha összegyűjtjük a kuponba az öt vicces pecsétet. Természetesen most is lesz Uniquebudapest Deluxe és Kult túra, amelyről mi is írtunk. Az esemény záróbulija pedig november 26-án lesz az Ötkertben, ahol egy estére a bordélyházak világa elevenedik meg. Aznap este csak csajok lesznek a pult mögött, csajzenekarok és csaj dj-k szolgáltatják a zenét, és két csaj, Töttös Kata és Jákócs Dorottya alkotásai díszítik majd a falakat.

És ha még így sem mondtunk el mindent, akkor menj fel a Stylewalker Night honlapjára, és csekkold a programokat!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások