Szépség

Játékos, incselkedő, érzéki

6912

„Mi ez a finom illat rajtad?” – kérdezte az egyik barátnőm, amikor valamelyik délután összefutottunk. Fogalmam nem volt, miért kérdezte, hiszen egész napos talpaláson voltam túl, ráadásul még parfümöt is elfelejtettem magamra fújni reggel. (Amit utálok, mert parfüm nélkül meztelennek érzem magam.) „Fogalmam nincs, mit érzel” – akartam válaszolni, de aztán eszembe jutott, hogy előző este illatos masszázstömbbel kényeztettem magam.

Az orrom már rég hozzászokott az illatához, de úgy tűnik, mások számára nagyon is érezhető volt az ibolyalevél és vetiver – amelyek az új Lush illat, a Tuca Tuca - legkésőbb felszabaduló komponensei. Tegnap este, a masszázs alatt először az ibolya és a kassziakivonat sejlett fel - ezek a parfüm fejillatai. Néhány órával később a vanília és az ilang-ilang léptek előtérbe mint szívillatok. Az illatos molekulákat végül kakaóba és sheavajba zárták. A tömböt kézzel kicsit fel kell melegíteni, aztán pedig végig kell kenni vele  minden porcikádat, majd finoman belemasszírozni a bőrbe. Az ibolyaillat egyébként sokak kedvence - talán azért, mert ez az egyik első virág tavasszal, a napfényre, a jó időre asszociálunk róla. Nem véletlen, hogy az ibolya számtalan parfümben feltűnik általában fej- vagy szívillatként. Néhány példáért kattints a galériába!

Az ibolya szelíd illatáért bolondult Bonaparte Napóleon második felesége, Mária Lujza is. A pármai hercegnő az illat mellett magát a növényt is szerette: gyakran egy virágot rajzolt aláírásként, ahogy az ibolyaszín is a kedvence volt. Annyira odáig volt az illatért, hogy kérésére megpróbáltak ibolya-esszenciát előállítani a pármai annunziata rend szerzetesei. Kísérletezésük sikerrel járt, így a hercegnő mindennap ibolyaillatba burkolózhatott. A Violetta di Parma parfümöt a mai napig gyártják.

A Lush egyébként egy csokor más újdonsággal is jelentkezik, ami nem éppen jó hír így karácsony előtt, amikor az ajándékokra kellene spórolni. A csábításnak viszont nehéz ellenállni, főleg azért, mert a parfümőrök mindent bevetettek azért, hogy meggyőzzenek bennünket. A sajtótájékoztatón több új illattal ismerkedtünk meg: aLust erős, virágos illatú parfüm, melyben a jázmin dominál – kifejezetten csábításhoz ajánljuk. Az Orange Blossom a narancsvirág gyönyörűsége előtti tisztelet – kicsit fahéjas, erőteljes, téli illat. Az Imogen Rose nőies rózsaillat egy leheletnyi babahintőporral megbolondítva. A Smell of Freedom a legkarakteresebb illat: egyszerre fás, fűszeres-keleties és hintőporos-földes. Végül a már említett Tuca Tuca, amit egy olasz dallam és a kacér flörtök ihlettek. Bár nyári illatnak hirdetik, a masszírozótömbből a bőrre tapadó illat ellen most, késő ősszel sem lehet kifogásunk.

Tuca Tuca masszírozó testápoló: 2190 forint, Tuca Tuca parfüm (többféle változatban): 4290 forint

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások