Divat

Csodalámpák

6938

Mit csinálnátok, ha találnátok otthon a szekrény mélyén, vagy a nagyinál a lomok között egy régi teáskészletet, ami tegyük fel, arra már nem alkalmas, hogy az öt órai teát felszolgáljuk benne a vendégeinknek? Talán elvihetnétek az ószereshez vagy eladhatnátok a bolhapiacon. És mit kezdenétek üres tejfölös dobozokkal? Valószínűleg a szemétben kötne ki, esetleg a környezettudatos olvasók valamilyen ételt tárolnának benne újra és újra, mikor kiürül. Vagy szóba jöhet egy sokkal klasszabb újrahasznosítási módja is ezeknek: elmentek a Mlamp showroomba és viszitek magatokkal a kincseiteket, majd ott azokat rábízzátok Fatér Máriára, aki csodaszép lámpát varázsol belőlük.

Fatér Mária korábban stylistként dolgozott, de ma már elsősorban lámpatervezőként tartjuk számon. Különleges álló- és éjjeli lámpákat kreál - azt is mondhatjuk - mindenből és bármiből. Családi szokás a régiségekkel való foglalatoskodás: Mária is ezt teszi, naphosszat járja a bolhapiacokat, majd az ott fellelt holmiknak új értelmet ad lámpa formájában. Bármilyen világítótestet megtalálhatunk az üzletében: van csészékből, kannából és más porcelánokból összerakott lámpatest, de akár termoszba tekert villanykörtével is találkozhatunk, ahogy a befőttesüveg gumicukorral, keksszel való feltöltése sem ritka. A kész lámpatesthez pedig egyedi lámpaburák készülnek valamilyen koncepció, asszociáció alapján.

 

Az asszociáció keresésében ez alkalommal magyar dizájnerek nyújtottak segítséget a tervezőnek . Dévényi Dalma és Kiss Tibi (Je Suis Belle), Sándor Szandra (Nanushka) és Vágó Réka kapott ajándékba egy-egy csodaszép világítótestet a Mlamp kreátorától. A lámpák nagyon találóak, a tervezőpáros és a dizájner hölgyek is személyre szabott darabbal lettek gazdagabbak. Vágó Rékának Mária csizmasámfába tekert körtét álmodott, nem is kaphatott volna mást a cipőtervező. Sándor Szandra az általa is használt, jellegzetes szürke anyagba bugyolált lámpatestnek örülhet, míg a Je Suis Belle showroomját olyan lámpa fénye világítja majd be, amely jellegzetes, agancsszerű fülekkel ellátott, hófehér csészécskékből összerakott torony, ami mellől nem hiányozhat az agancslánc sem. A lámpákért kattintsatok a galériába!

A Dob utcai showroomba várják a csodalámpára vágyókat, de a kész darabok közül is lehet válogatni, és egyedi, személyre szabott lámpát is készíttethetünk magunknak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások