Divat

Csodalámpák

6938

Mit csinálnátok, ha találnátok otthon a szekrény mélyén, vagy a nagyinál a lomok között egy régi teáskészletet, ami tegyük fel, arra már nem alkalmas, hogy az öt órai teát felszolgáljuk benne a vendégeinknek? Talán elvihetnétek az ószereshez vagy eladhatnátok a bolhapiacon. És mit kezdenétek üres tejfölös dobozokkal? Valószínűleg a szemétben kötne ki, esetleg a környezettudatos olvasók valamilyen ételt tárolnának benne újra és újra, mikor kiürül. Vagy szóba jöhet egy sokkal klasszabb újrahasznosítási módja is ezeknek: elmentek a Mlamp showroomba és viszitek magatokkal a kincseiteket, majd ott azokat rábízzátok Fatér Máriára, aki csodaszép lámpát varázsol belőlük.

Fatér Mária korábban stylistként dolgozott, de ma már elsősorban lámpatervezőként tartjuk számon. Különleges álló- és éjjeli lámpákat kreál - azt is mondhatjuk - mindenből és bármiből. Családi szokás a régiségekkel való foglalatoskodás: Mária is ezt teszi, naphosszat járja a bolhapiacokat, majd az ott fellelt holmiknak új értelmet ad lámpa formájában. Bármilyen világítótestet megtalálhatunk az üzletében: van csészékből, kannából és más porcelánokból összerakott lámpatest, de akár termoszba tekert villanykörtével is találkozhatunk, ahogy a befőttesüveg gumicukorral, keksszel való feltöltése sem ritka. A kész lámpatesthez pedig egyedi lámpaburák készülnek valamilyen koncepció, asszociáció alapján.

 

Az asszociáció keresésében ez alkalommal magyar dizájnerek nyújtottak segítséget a tervezőnek . Dévényi Dalma és Kiss Tibi (Je Suis Belle), Sándor Szandra (Nanushka) és Vágó Réka kapott ajándékba egy-egy csodaszép világítótestet a Mlamp kreátorától. A lámpák nagyon találóak, a tervezőpáros és a dizájner hölgyek is személyre szabott darabbal lettek gazdagabbak. Vágó Rékának Mária csizmasámfába tekert körtét álmodott, nem is kaphatott volna mást a cipőtervező. Sándor Szandra az általa is használt, jellegzetes szürke anyagba bugyolált lámpatestnek örülhet, míg a Je Suis Belle showroomját olyan lámpa fénye világítja majd be, amely jellegzetes, agancsszerű fülekkel ellátott, hófehér csészécskékből összerakott torony, ami mellől nem hiányozhat az agancslánc sem. A lámpákért kattintsatok a galériába!

A Dob utcai showroomba várják a csodalámpára vágyókat, de a kész darabok közül is lehet válogatni, és egyedi, személyre szabott lámpát is készíttethetünk magunknak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
nov
11
Booo írta:
A Ti galériátok nálam nem működik.
Amúgy klassz :)
09:59
2
nov
11
rubikkocka írta:
Nálam sem.
10:39
3
nov
11
donci írta:
Van egy pàr tetszetös darab közte. A teàskannàs làmpàval ugy repülnék otthonrol, hogy a làbam nem érné a földet! ;DD
10:40
4
nov
11
ismeretlen válaszaBooo írására:
nekem is hibakodot ir ki!!!
10:42
5
nov
11
annajuli írta:
ezek nagyon kedves lámpák, egyszer láttam gozsdu bazáron.
11:09
6
nov
11
Nem szeretem, ha gyakorlatilag szemétből kiguberált kincsekből készülnek dolgok. Tudom, hogy kreatív, meg hűha, de az én otthonomba nem férne be. Szerintem gagyi, és hamar tönkremegy. Ha szükségem van egy lámpára, akkor választok egy normálisat, és semlegeset, ne arról szóljon az egész tér, hogy van egy lámpa csetresnek tűnő porcelánból felállítva. De ha mondjuk egy pincekocsmáról van szó, ott minden további nélkül elfér az ilyesmi, és viccesen jópofa is.
11:34
7
nov
11
donci válaszaBoribonAnnipanni írására:
Igen, ezzel mi is igy vagyunk.
11:45
8
nov
11
BoribonAnnipanni válaszadonci írására:
Hát akkor éljen a húsvasaló pincehelyisége! ;-)

Még bohó egyetemista koromban én is csináltam néhány lámpát, mert adott volt pár drót foglalat és égő. Nem igazán nagy szám, jól is néztek ki, és épp addig kiszolgáltak, amíg szükség volt rájuk.
11:52
9
nov
11
Meggy írta:
Viccesek az árak. Ezt valaki ennyiért meg is veszi? Kimegyek a bolhapiacra és összeszedem ami kell aztán megcsinálom magamnak. Ne vicceljünk már :)
13:40
10
nov
11
tein írta:
az építőkockást el tudnám képzelni, ahogy gyerekszobába a homokozóvödröset is. a gumicukorral töltött lámpa nálam nem tartana sokáig. :D ötletesek ezek a lámpák egyébként, de kevés kivétellel nem világítanék velük a saját lakásomban. ha lenne egy műhelyem, egy bohókás kocsmám, teázóm, oda jöhetne egyik-másik.
14:39
11
nov
11
Franci írta:
"Sajnáljuk, de az oldal betöltése közben hiba lépet fel." Nos, mi a hiba? Nem csak az, hogy nem töltődik be a galéria....
18:59
12
nov
11
törölt írta:
Kár, hogy állólámpák nincsenek!
22:09
Felhasználónév:
Jelszó: