Mi ez?

A téma az utcán hever

6791

Ősszel még az is kedvet kap a dekoráláshoz, aki egyébként nem a kreatív hobbitechnikák díszdoktora, hiszen ilyenkor tobzódik a természet a tarka színekben és a látványos formákban.  Bevallom, rajtam ilyenkor eluralkodik a dekorőrület, és szinte nem tudom úgy elhagyni a lakást, hogy hazatérve ne lapuljon néhány gesztenye, makk vagy más termés a zsebemben, a piacon pedig a dísztökök és a tüzes színű őszi virágok hatására szoktam búcsút mondani az önuralmamnak. Döbbenetes hatásuk van ezeknek a látszólag jelentéktelen apróságoknak, hiszen elég csak néhány termést elhelyezni egy tetszetős tálban vagy kosárban, esetleg egy csokor pompás virágot az asztalon, és máris egészen más energiák jelennek meg a falak közt. Persze, ez csak a kiindulópont, mert minimális kreativitás beinvesztálásával és némi időráfordítással bámulatos dolgokat hozhatunk létre. A téma ugyanis az utcán hever – szó szerint. Ihletforrásként néhány kreatív blog őszi produktumai közt böngésztem.

Minden ősszel készítek valamilyen díszt, többnyire koszorút a bejárati ajtóra, így különösen megörültem, amikor rábukkantam ezekre a pazar koszorúkra. Igaz, most a bőség zavara uralkodott el rajtam, hiszen szinte valamennyit szívesen látnám az ajtómon. Az oldalon kalandozva rábukkanhattok még dísztökből készült gyertyatartókra, szárított termésekből összedobható faliképekre és egyéb kreatívságokra.

Azt már óvodás korában megtanulja mindenki, hogy tarka falevelekből szinte bármi lehet. A Kreatív Szobában például egy pillangó, a Yantra Artnál pedig levélrózsa. Ez utóbbit biztosan elkészítem, ugyanis teljesen a hatása alá kerültem.

Persze, étkezés alkalmával is őszi hangulatba ringathatjuk magunkat, ha gondosan megkomponáljuk a terítéket. Ehhez ad ötleteket Dekorella.

Te szoktad ősziesíteni a lakást?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások