Divat

Dior-mánia

6746

A párizsi divathét bemutatóira ellátogatók is igen színes – talán még színesebb – esemény részesei lehettek, mint a korábbi divathetek résztvevői. A következő évi tavaszi kollekciók esetében a legtöbb tervező, divatház alkalmaz előszeretettel élénk és vibráló színeket valamilyen formában, még akkor is, ha az legfeljebb csak a hajon vagy a sminken hangsúlyos igazán. A Dior-háznál azonban nincs fukarkodás, ha színekről van szó: a szivárvány minden árnyalatában pompáztak a tavaszi prêt-à-porter kollekció ruhadarabjai.

A csodás élénk pinkek, sárgák, narancsok, kékek mellett a forma és az összhatás is érdekes, gazdag és sokszínű. Több trend és hatás érződik a kollekcióból, ami nem éppen „a kevesebb, több” elv alkalmazására utal, de itt a túlzások nagyon is működnek. Jól látszik a modelleken és a rájuk adott szettekből, hogy az örök matrózdivat kedvelt lesz jövő tavasszal és nyáron is egy kis csavarral előadva. Az 50-es évek retroláza és a nagyon nőies szabásvonalak diadala is töretlen. Ezek a hatások tökéletesen kiegészítik egymást, sőt ettől lesz az egész kép egy kicsit pin-upos, amelyet tovább erősít a szexi, színes keretes, cseppalakú napszemüveg, szintén az 50-es évekből.

A színek, virágmotívumok pedig a napfényt, meleget, tengerpartot: egyszóval Hawaii-t és a Hawaii-mintát idézik. Egy-két modell virágfüzért is kapott a nyakába, de legalábbis egy arra nagyon emlékeztető nyakláncot vagy egyéb kiegészítőt. Mindent összegezve elmondhatjuk, hogy a következő nyáron lehet miből csemegézni, és akkor sem kell csüggednünk, ha az ideihez hasonló esős időnk lesz, mert a ruhák színkavalkádja vidámságot hoz majd a mindennapokba.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások