Szépség

Farmertekintet

6723

Az ősz egyik új és izgalmas trendje a kék szemhéjpúder, amely a 80-as éveket idézi, azzal a különbséggel, hogy akkoriban  az ajkakat is színezték, így azok kevésbé voltak dominánsak. Ezt a trendet hozták vissza újra a sminkmesterek a kifutón. A vöröses, narancsos árnyalatú száj belefér most is, de idén inkább a hódító, bronzos rúzsok a legjellemzőbbek. E mellé az egyszerű matt kékeket is egy kicsit modernebb, felturbózottabb és glamúrosabb változatban láthattuk a 2010-es őszi trendmustrán. Ez a smink tulajdonképpen a füstös tekintet modern változata: adott a satírozott és elmosódott fekete, kitöltve középen denimkékkel.

Rachel Roy, Leanne Marshall és Derek Lam modelljei

Bobbi Brown sminkmester szerint ez a szín mindenkinek jól áll. Erre pedig már a sztárvilágból is rájöttek néhányan. Többek között Rihannán és Nicole Richie arcán láthattunk hasonló festést. De kedvelt volt ez a fajta make-up a Derek Lam, Rachel Roy és Walter kifutóin is. Tom Pecheux, az Estée Lauder kreatív igazgatója szerint ez a smink bármely bőrtípushoz passzol és egyedivé teszi bárki arcát. Ezt le is tesztelték természetesen a bemutatókon, ahol a világ minden tájáról érkező modelleket nem könnyű úgy sminkelni, hogy egyszerre legyen egyedi, de ugyanakkor egységes is.  A denim megoldotta a problémát, ahogy a gardróbunkban rejtőzködő farmer is mindig jól jön vészhelyzet esetén.

A különleges metálkékes, füstös festéssel lehet kísérletezni, lehet a fekete kontúr hangsúlyosabb, de lehet a kék világosabb vagy sötétebb, esetleg matt vagy fényes, így mindenki kikísérletezheti az arcához a leginkább illőt.

Forrás: Stylelist.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások