Szépség

Diszkóláz a kifutón

6697

Javában zajlanak a divathetek szerte a világon, a divat nagy fővárosaiban. A 2011-es tavaszi és nyári kollekciókból pedig egyre és egyre többet kapunk, látunk. Megállapíthatjuk, hogy amennyire a divathetek sem unalmasok, annyira érdekes, különleges és színes lesz a jövő évi tavasz.

A fenti megállapítás nem is a ruhákra igaz, inkább a sminkelésre; nem lesz határ: a legextrémebb, legfeltűnőbb árnyalatokat, anyagokat, technikákat alkalmazhatjuk majd – és nem csak sötétedés után. Láthattunk már ezeken a kifutókon merészen festett hajat, vibráló sárga szemfestéseket, de ezt még tovább lehet fokozni élénk színű, felturbózott csillámporral, amely néhány tervezőnél egészen a szemöldök vonaláig tart.

Giles 2011 tavasz-nyár (fotó: Bellasugar.com)

A csillám a legújabb őrület, amely lehet kicsit rockosabb, ha az alsó szempilla alá is helyeznek egy kicsit, vagy diszkókirálynői make-up a 70-es éveket idézve, de továbbfejlesztve, a 2010-es éveknek megfelelően. A Giles modelljei a tündér-szemfestést narancs és piros árnyalatú rúzsokkal viselték, amely Miranda Joyce kreativitását dicséri. Alkotását úgy jellemezte, mint a „tiszta dekadens 70-es évek”. Alex Box sminkmester Mark Fast modelljeinek szemét csak a belső sarkokban árnyalta, viszont ott annál intenzívebben. Kékes-feketés színekkel dolgozott, amit végül füstös hatást keltve elkent. Természetesen a csillámpor nála sem hiányozhatott, a sötét színeket igen különlegessé varázsolta az arany fényes csillogása.

Mark Fast 2011 tavasz-nyár (fotó: Vogue.co.uk)

A csillámpor olyannyira meghatározta a divatshow-kat, hogy az arcon kívül  megjelent a körmökön is, hol hangsúlyosabban, hol kevésbé, de egy biztos: a diszkókorszak reneszánszát fogja élni, amelynek a csillámpor elmaradhatatlan része lesz.

Forrás: Vogue.co.uk

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások