Divat

Állig begombolkozva

6689

Hiába a kicsit enyhébb idő, érdemes előrelátóan felkészülni a hideg napokra. Ha most szeretnénk beszerezni az őszi vagy téli kabátunkat, akkor segítségül lehet hívni a dizájnerek diktálta trendet és azok között mazsolázni, mielőtt bevásárlókörútra indulnánk. Kétség sem fér hozzá, hogy az idei őszi és téli hónapok slágerei a klasszikus kabátok lesznek, de ami még fontosabb momentum: visszatérnek a klasszikus gombok, ráadásul a gombolás igen hangsúlyos pontja is a trendnek.

Lehet a kabát egyszerű, fekete vagy barna, esetleg vad vörös szőrmével: cipzár helyett mindet gombok díszítik. Továbbra is szeretik a dizájnerek a militaryt, így idén is találkozhatunk egyenruhaszerű kabátokkal: a gombolás dupla soros, amely hagyományos aranygombokból áll, ahogy azt a Burberry-nél  (a képen) is láthatjuk. Hódít az 50-es és 60-as éveket megidéző szabásvonal is. Louis Vuittonnál bő szoknyákhoz karcsúsított, alul kiszélesedő kabátka passzol, nőies, pasztell színekben és persze óriási szőrmével bevont gombsorral középen. A 60-as éveket idéző krumpliszsákszerű kabátok gallér nélküliek, magas nyakúak és igazán bohókásak, amihez a passzoló műanyag- és óriási gombok is hozzátesznek. Találkozhatunk egyszerű, minden fölösleges díszt mellőző kabáttal, a ruhadarabéval azonos anyaggal bevont néhány, azonban nem kicsi gombbal. Diornál és Oscar de la Rentánál is a végzet asszonya imázs dominál, a kabátok szőrmével gazdagon díszítettek, a határozott asszony képét pedig az aranygombok csak tovább erősítik.

A gombok a kabátok mellett más ruhadarabokon is szerephez jutottak: az extrahosszú szárú csizmák divatja hódít, amelyet fém gombsor tesz még szexisebbé.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások