Szépség

Banán és kanári

6662

Míg nálunk éppen beköszöntött, a divatvilág már a következő évi tavaszi-nyári kollekciókkal van elfoglalva. A bemutatók az egyébként is színes őszi évszakot még színpompásabbá varázsolták. Szivárványként azonban nem elsősorban a kreációk pompáztak, mint inkább a modellek haja és sminkje.

Fotó: Stylelist.com

Alexander Wang és az Altazzura bemutatóin a fehér és más világos ruhák összepárosítása a neon-élénk hajkoronákkal alkottak kontrasztot. Na, de nem extrém parókaszerű hajképződményeket kell elképzelni, sokkal inkább hajdíszként hatottak a pirosra, zöldre, kékre festett tincsek. Bár utcára kicsit merész, még sem elképzelhetetlen, hogy valaki így tegye fel a koronát a szettjére. Tavaszig még szoktathatjuk magunkat az extrém és élénkre festett haj gondolatához.

A vibráló hajhoz vibráló smink is dukál. A szemhéjpúderek és tusok színpalettája széles, és - ami a formát illeti – a ’60-as évek hatása erősen érződik továbbra is. A modellek arcára Tom Pecheux sminkmester rittyentett meseszép szemfestést: kanárisárgát Peter Som fagyiszínű kollekciójához, a Derek Lam bemutatóján felvonultatott fehér, szürkéskék és fekete szettekhez pedig narancsot.

Zac Posen 2011 tavasz/nyár (fotó: Stylelist.com)

Előkerültek a gyümölcsárnyalatok mellett a gyümölcsre hajazó formák is: ha már sárga, akkor legyen banán. Twiggy egykori cicás és erősen hangsúlyozott make up-ja ez, csak modernebb kiadásban: a vastag fekete kontúrt most szikrázó sárgával töltötték ki. Kevésbé bevállalósak is követhetik a trendet, hiszen az extrém és retro, kontúrozott verzió mellett megjelentek szolidabb, szinte láthatatlanul, csak a szemzugban árnyalt szemek is.

Forrás: Vogue.co.uk

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások