Divat

A H&M-nek tervez a Lanvin

6615

A H&M egy ideig újra lázban tartja a divatrajongókat. A  népszerű high street fashion márka már napokkal ezelőtt kiszivárogtatott két videót, amelyből azt a következtetést vonták le a fanatikusok, hogy a Lanvin lesz az a következő nagy divatház, amely kollaborálni fog a skandináv márkával. Azóta több médium, többek között a The New York Times is megerősítette ezt a híresztelést.

Nem ez az első eset, hogy a svédek nagy nevű tervezővel  vagy divatházzal működnek együtt. Korábban már megvásárolhattuk Madonnával közösen kreált cuccaikat, de hozzájuthattunk Jimmy Choo topánkákhoz is jutányosabb áron - köszönhetően a H&M üzleteknek. Emlékezetes közös munka volt az is, amely létrejött még Stella McCartney-val vagy Karl Lagerfelddel. A Sonia Rykiel-H&M fehérneműk talán nem érték el a várt sikert, még H&M viszonylatban sem volt arányos az ár és a termék, mindenesetre a Rykiel-féle kötött ruhadarabok ennek ellenére megállták a helyüket. A Comme des Garçons kollekciója magasan kiemelkedett mind közül, és így mindenkihez elért az innovatív japánok utcai, hordható, letisztult kollekciója.

Néhány modell a Lanvin 2010 Resort kollekciójából (fotó: Style.com)

A H&M a maga nemében az egyik legigényesebb márka, és bárki számára elérhető, így minden fashionista egyetérthet abban, hogy csodás lenne, ha a francia Lanvin izgalmas kreációit az egyszerű földi halandók is megszerezhetnék. Bár a Lanvin és a H&M együttműködését megerősítették, a találgatások ideje alatt az a kacsa is szárnyra kapott, hogy a Bottega Veneta kreatív igazgatója, Tomas Maier lesz a következő kiválasztott. A tervező azonban nem erősítette meg ezt, állítása szerint nem kíván közös munkába fogni a svéd üzletlánccal. Így jártunk - mondhatnánk -, de közben egy kicsit sem bánjuk, hogy most a Lanvin lett a befutó.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások