Divat

Stílusos nagyik

6607

A helyszín East Village, New York. A fotós, Ari Seth Cohen épp a csodás kalapot viselő Ms. Miyaho Hirakit fotózza le utcai divat blogja számára. Az újdonsült modell negyven éve költözött a metropoliszba. Most 80 éves.

Fotó: Advanced Style

Végre! – ez volt az első reakcióm, amikor rábukkantam a már említett Ari Seth Cohen és Mayaan Zilberman közös street style blogjára. Ők ugyanis nem a hamvas bőrű, tökéletes testű, modellalkatú szépségek, hanem kifejezetten az ötvenéves vagy annál idősebb emberek iránt érdeklődnek. Míg a nagyvárosok divatos és forgalmas helyein a fiatalok ma már szinte várják, hogy lencsevégre kapja őket egy street style fotós, Ari szerint sokkal nagyobb kihívás a nagyszülő korú, stílusos embereket becserkészni.

Fotó: Advanced Style

Bár nem ez az egyetlen, ami motiválja: öt éve elhunyt, szeretett nagymamájának szeretne emléket állítani a bloggal, akitől rengeteget tanult a stílusról, a divatról és a művészetről. Arról nem is beszélve, hogy az idősebbek szerinte sokkal választékosabban öltözködnek, bátrabban használják az olyan kiegészítőket, mint a kesztyű és a kalap, a saját maguk szórakoztatására viselnek bizonyos ruhadarabokat, nem pedig azért, hogy lenyűgözzenek másokat. Ez pedig sugárzik róluk és a képekről egyaránt.

Mit számítanak a barázdák és a szarkalábak, a sétabot vagy a roggyant térdek, ha közben magabiztos és stílusos embereket láthatunk, akik nem győznek betelni a bókokkal, amelyeket a képekért cserébe kapnak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások