Közösség

Államalapítás technóra?

6576

Szent István-napi étkek

Ha annyira gyúrunk a tűzijátékra, hogy már délelőtt vagy kora délután szeretnénk lefoglalni a helyünket, a budai rakparton nem maradunk éhen. A Bem József tér és a Clark Ádám tér között ugyanis ételstandok lesznek, ameddig a szem ellát: hatvan pékség, kolbász, szalonna, tejtermékek és gyümölcsök, és aminek csak lehet, megtalálható lesz a bioverziója is, és természetesen minden falat ezer százalékos magyar termék. Természetesen az árvízkárosultaknak is gyűjtenek.

Péntek, 10:00-18:00

Budapest Bár

Fotó: Neményi Márton

Aki nem ragaszkodik a tökéletes látványhoz kilenctől, az kezdje az estét a Kobuci Kertben, amolyan Budapest Bár light lesz ugyanis a vendégművészek felével; Kiss Tibi, Lovasi, Szűcs Krisztián nem lesz, de Frenk, Keleti András, Rutkai Bori, Németh Juci, Behumi Dóri igen. A belépő 1200 Ft, viszont a hely maga viccesen olcsó.
Kobuci Kert
, péntek, 20:00


Világzene a Lánchídnál

Világzenei koncert határon túli együttesekkel, az Art-mozaik külhoni művészeti fesztivál szervezésében. Ennyit árul el augusztus 20. hivatalos honlapja, így mi sem tudunk nagyon mit hozzátenni, mindenesetre ha Pestről, a Lánchíd közeléből nézzük a tűzijátékot, lehet, hogy érdemes lesz ottmaradni.
Lánchíd, pesti hídfő, péntek, 21:30

Divat a Tűzraktérben

A cammogó tömeg ellenére valószínűleg tízre oda is érünk a Tűzraktérbe, ahol KNIFF 2011-es kollekciójának kézzel készült, egyedi, WAMP-kompatibilis bemutatóját nézhetitek meg, majd vásározhattok az első emeleten. Éjfélkor Boros Réka és az ő vagány, merész, néha extrém ruhái azoknak, akik szeretnek kombinálni.
Tűzraktér
, péntek, 22:00

Több technót a Parlamentbe!

Tovább egyengetik politikai karrierjüket a nem White Sensation-kompatibilis DJ-k, azaz például Karányi, a Kollektíva vagy a Lavalava csapata. Még aktualitása is van: a DJ-k úgynevezett jogvédő szervezetek általi vegzálása egyre gyakoribb. Ezért most új alkotmánnyal készülnek, ennek tartalmát négynegyedekben ismertetik majd. Elég hosszú lesz: hattól hajnalig lehet barátkozni a tervezett hatalomátvétel utáni közállapotokkal.
Erzsébet tér 18:00-22:30, majd Gödör 04:30-ig, a kinti italpult mögötti teremben

Mozi

Bárhogy is alakul a péntek, biztos, hogy ki kell majd pihenni – erre lesz jó a szombat és a vasárnap, amikor is mehetünk például moziba. Gondoljunk az érzelmekre, a társadalmi problémákra, a toleranciára és a hátrányos helyzetűek nehézségeire, és nézzük meg az Élek és szeretek című spanyol drámát egy Down-kóros fiatalról, akit egyébként tényleg egy Down-kóros játszik. Hiteles, tényleg megható és csak minimálisan hatásvadász film, ne hagyjuk ki.

Ha pedig elmorzsoltuk az utolsó könnycseppeket is, irány a legközelebbi multiplex, ahol is büszkén kihúzhatjuk magunkat a székben: Antal Nimród tökös, feszült és kellően véres akciófilmet készített, amely méltó a schwarzeneggeri örökséghez. A Predators sikeresen felidézi ugyanis az 1987-es eredetit, az azóta készült melléfogásokat pedig elfeledteti, ez pedig nagy szó. Nem véletlenül volt Robert Rodriguez, a mexikói b-filmes félisten a producer. (Természetesen nem lesz bajunk, ha fordított sorrendben nézzük a filmeket.)

Fröccsfesztivál

Lassan a keményvonalas borsznobok is megbarátkoznak talán a gondolattal, hogy a fröccsnek igenis van létjogosultsága a piacon: igaz, hogy a rossz bor minőségét jótékonyan elfedi a szóda, de ha jó borból készül, akkor nem. Ennek járhatunk utána Móron, ahol vasárnap még tart a Fröccs fesztivál.
Mór, Lamberg-kastély, augusztus 19-22.

Mesterségek Ünnepe


Hagyományőrzés a Budavári Palotában szintén vasárnap estig. Kézművesek, tánc, zene, vásár, étel-ital (ez utóbbi például kézzel faragott kupából). Részletes program itt, hivatalos honlap pedig itt.
Budavári Palota, augusztus 19-22.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások