Szépség

Kék rúzs már nem csak a kifutón

6571

Eddig a vérvörös rúzst ajánlották éjszakai programhoz. Nappalra már csak merészebbeknek javasolt a piros, ilyenkor narancsos árnyalat, esetleg egy kis eperszín mehet az ajkakra – mondták a szakemberek. Mostanáig. Viszont mióta zöld szájjal bukkantak fel a modellek a megszokott, meleg tónusú ajakrúzsok helyett a kifutón,  a vörösek egyeduralma megdőlni látszik.

Nem olyan rég a profik még a fekete és sötétbarna árnyalatokkal sokkolták a nagyérdeműt, de alighogy hozzászoktunk, máris itt az új őrület. A Marilyn Monroe típusú bombázók klasszikus sminkje helyett most mangahősök make up-ját öltse magára az, aki naprakész akar lenni. A színskála nem rövid, a fagyos kékektől Méregcsók zöldjén át az orgonaliláig bármi számításba jöhet, ha nem természetes. Az elsőre talán furcsának ható trend - a jeges, kék árnyalatot leszámítva – nem is olyan vad és feltűnő az őszi és a hideg, téli napokra.

Forrás: refinery29.com

A méregzöld száj a 90-es évekbeli „Zöld szám” tévéreklámja után az utca divatja lehet. A hűvös orgonák és ezüstös szürkék a decemberi havazásban már nem is olyan feltűnőek, a karácsonyi vacsorán pedig igazán tökéletes kiegészítője lehet az ünnepi ruhánknak. A szürkéslila rúzs nem is olyan vad, egy szolid kosztümmel remek páros. A fagyos kék pedig bárkiből jégkirálynőt varázsol egy szempillantás alatt. Régen a techno bulikon volt menő, de a divattervezőknek köszönhetően már ez a szín is high fashion.

Forrás: refinery29.com

A dizájnerek után már a sztárok is rákaptak a divatnak erre a hullámára. Kesha a vad világoskék árnyalatra voksolt, ami földöntúlivá teszi őt, különösen a világos szemhéjpúderrel együtt. Aki hasonló, tündéreket idéző sminket szeretne, az többek között a Lime Crime márka rúzsai között válogathat, ami a kékek mellett narancsokban, rózsaszínekben is bővelkedik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások