Mi ez?

Mi ez? Bőrterapeuta

6561

Amikor jó tizenöt éve elkezdtem kozmetikushoz járni ragyátlanításra, a legtöbben gyantázásra és arctisztításra jelentkeztek be. Később egy-egy új, a szépségünkért felelős csodaketyerének a csodájára jártak a lányok és az asszonyok. Mára a fent említett két szolgáltatás mellett újabb és újabb technikák és eszközök segítenek abban, hogy bőrünk feszesebb, testünk formásabb, szépségünk ragyogóbb legyen. Az elmúlt évek változása a szépségiparban a kozmetikusokat is specializálódásra kényszerítette, és megjelent több alfajuk is. Akiről most szó lesz, az a bőrterapeuta.

Egy nemrég kapott sajtóanyag tájékoztatása szerint a bőrterapeuta az a kozmetikus, aki a hagyományos kozmetikai kezeléseken túl az orvos – elsősorban a plasztikai sebész és a bőrgyógyász – keze alá dolgozik, és bizonyos, nem orvosi feladatokat átvállal tőle. Úgy is mondhatnánk, hogy ő a plasztikai sebész jobbkeze. Bár Magyarországon még nem elterjedt, Nyugat-Európában már rendszeresen találkozhatunk bőrterapeutákkal, akik annyiban térnek el a kozmetikusoktól, hogy a hagyományos kozmetikai beavatkozásokon túl ismerik a bőrön végezhető orvosi – plasztikai sebészeti, bőrgyógyászati és kozmetológiai – beavatkozásokat és azok hatását. Azzal segítik az orvosok munkáját, hogy elvégzik az előzetes állapotfelmérést, és az eredmények alapján pontos, személyre szabott kezelési tervet készítenek. Sőt, még a dolog lelki oldalát is magukra veszik, és felkészítik a pácienst az esetleg rá váró műtétekre, kezelésekre, valamint a műtétek után akár utókezelést is javasolnak vagy végeznek. Természetesen mindezt úgy bonyolítják le, hogy közben folyamatosan konzultálnak a kezelőorvossal.

Egyfajta átmenetet képeznek a kozmetikusok és a plasztikai sebészek között abból a szempontból is, hogy jogosultak például a hatékonyabb, erősebb orvosi eszközök használatára. Ez azt jelenti, hogy ha tartós szőrtelenítésre vágyunk, akkor nem kell a kozmetikusok által használt, gyengébb teljesítményű, homokszemcsés szőrtelenítővel tíz alkalommal kezeltetni magunkat. Ugyanezt az eredményt elérhetjük már öt alkalom után egy bőrterapeutánál, aki az erősebb, gyémántfejes készüléket használhatja. Bár itthon még nem létezik bőrterapeuta képzés, ha az előnyöket nézzük, akkor valószínűleg hamarosan el fog terjedni. És nagy a valószínűsége, hogy nekünk is jobb lesz, ha hozzáértő emberek igazítanak el a szépségipar útvesztőiben.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
aug
18
ismeretlen írta:
de ugyebár ez sem lesz ingyen.
10:43
2
aug
18
donci írta:
Havonta egyszer jàrok kozmetikushoz, egy màsfél oràs "kezelésre". Kis tisztitàs, peeling, masszàzs. Le nem mondanék rola.
11:07
3
aug
18
Adriana írta:
Én 30 éves létemre soha nem voltam, és nincs is tervemben kozmetikushoz menni. Tőlem éhenhalnának. Az alfajaik is. Marhaság az egész.
11:42
4
aug
18
ismeretlen írta:
Giuditta, hol vagy?
11:57
5
aug
18
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Igen, ezzel én is így vagyok! Bár 8 évvel fiatalabb vagyok! :-P
12:29
6
aug
18
Adriana válasza írására:
Majd utolérsz! :-)))
13:03
7
aug
18
menta válasza írására:
én is, bár én meg nálad vagyok fiatalabb két évvel : D
szóval érdekteleeeen.
13:08
8
aug
18
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Na igen... :-) Állok elébe! :-)
13:21
9
aug
18
ismeretlen válaszamenta írására:
A fene :-D
13:24
10
aug
18
donci válaszaAdriana írására:
én is 36,5 évesen kezdtem el. Miért marhasàg? :/
13:36
11
aug
18
bugyigumi válaszaAdriana írására:
Irigyellek...Nekem muszáj volt. Most már öregszem és nincs annyi pattim. Már nem kell olyan sűrűn járnom, de így jobb! :)
13:40
12
aug
18
Adriana válaszadonci írására:
Ezekre az "alfajokra" mondtam, hogy marhaság. Szerintem minden meg van marketingezve, hogy többe kerüljön.
13:57
13
aug
18
ismeretlen válaszaAdriana írására:
Én egyszer voltam,olyan 16 évesen,sikerült kinyomkodnia ugy, h kb. fél évig piros pettyek voltak az orcámon...
De tök mindegy ki csinálja, annyira érzékeny a bőröm, h picit megnyomok egy dögöt és ott marad a helye sokáig:(

Viszont igy 31-nél már akarok járni vmi feszesítős cuccra.
14:19
14
aug
18
Katyerina írta:
Nekem idáig kozmetikus csak rontott a dolgokon, pedig nem egynél voltam, úgyhogy maradt a bőrradír, amit olykor-olykor én is fel tudok otthon tenni és kész. Tisztítani pedig nem kell, tisztul a bőr magától is, hiszen folyamatosan megújul.
14:49
15
aug
18
donci válaszaAdriana írására:
én félig-meddig muszàjbol jàrok, mert tisztitàsra megyek elsösorban, de persze a kezelés többi része is jot tesz. Nekem megéri! :)
14:50
16
aug
18
Belle válasza írására:
Pff.
Én is elmentem, mert "abban az úgynevezett T-zónában" volt pár pattanásom. Nem tudom mit csinált, de úgy tünkrevágta a fejem, hogy azóta mindenhol vannak...persze nem fehér bogyókra, meg piros kráterekre kell gondolni, de zavar, hogy ott, ahol tiszta, szép bőröm volt, most előjönnek ezek a kis pöttyök. :S
16:17
17
aug
18
szqulla írta:
Azért a tartós szőrtelenítést nem nevezném marhaságnak, bár nyilván ezt azok érzik át leginkább, akikkel közös jeti őseink voltak :).
Én most pl arra készülök, mert eléggé sok időbe, energiába, na meg pénzbe is kerül, hogy elviselhető legyen a látvány és az érzés. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy hozzáértő szakember végezze el a műveletet.
17:37
18
aug
18
BoribonAnnipanni válaszaAdriana írására:
Tőlem a kozmetikusok meg a fodrászok és a körmösök is éhen halnának. Senki ne nyúlon hozzám, és semmi olyan kezelést nem akarok, amit nem tudok megcsinálni magamnak otthon.
23:53
19
aug
19
ismeretlen válaszaBoribonAnnipanni írására:
A hajadat ki vágja?
03:52
20
aug
19
Adriana válaszaBoribonAnnipanni írására:
Úgy-úgy! Fél méternél ne jöjjön közelebb senki. :-) Mindent megoldok magam.
07:07
21
aug
19
BoribonAnnipanni válasza írására:
A hajamat magam vágom 12 éve.
07:58
22
aug
19
tein válaszaBoribonAnnipanni írására:
hát igen, tőlem is éhen halnának. :) kozmetikushoz tinikoromban elmentem egyszer, három hétig piros volt a fejem, aztán ugyanolyan, mint előtte. semmi értelmét nem láttam, ráadásul nem is voltam túlzottan problémás bőrű gyerek, úgyhogy ennyiben is maradtunk. körmös? pfff. fodrászolni a barátnőm szokott, nem engedem senki más kezébe a hajamat, mert számtalanszor volt már súlyos ezrekért hülye formájú frizurám. úgyhogy ennyi.

azt meg különben sem értem, hogy ha van plasztikai sebész ORVOS és bőrgyógyász ORVOS, van kozmetikus, akkor minek nekünk ez a hibrid bőrterapeuta? nem látom a lényegét.
11:03
23
aug
19
ismeretlen írta:
Ezert jo az olyan plasztikai sebesz akinek szakterulete a borgyogyaszat is!!!(egesi serulesek, stb.) Rohangaljon 6 fele az aki akar.
Ha meg mar kozmetikus akkor csakis a legjobb szakember aki mar jol bevalt.
14:10
24
aug
19
BoribonAnnipanni válaszatein írására:
kb. ugyanez, ja és masszőrhöz egyszer kerültem véletlenül, aki nem volt hajlandó megmasszírozni,mert épp babát vártam. Hát ők is éhenhalnának, viszont minden tiszteletem a gyógytornászoké!
14:24
25
aug
19
ismeretlen válaszaBoribonAnnipanni írására:
Igy nem is csoda h nem masszirozott meg, a masszazs barmelyik formajat valasztottad is.
En szeretem a jo fajdalmas masszazst es azt is ha kb. 4-5 havonta helyereroppantjak a csigolyaim,ezt utobbit gyakrabban nem lehet.
14:48
26
aug
19
BoribonAnnipanni válasza írására:
Mitől csúsznak el a helyükről?

Értem én, pedig soha nem fájt a hátam úgy, mint akkor. Alapból nincs rá szükségem, mert jobban szeretem tornával, úszással és nyújtással kimozgatni a problémás részeket.
Egyszer voltam csontkovácsnál, na az lehetett olyan, mert minden ropogott csattogott pattogott bennem. Újjászületés volt.
14:54
27
aug
19
ismeretlen válaszaBoribonAnnipanni írására:
Soha nem volt baj a gerincemmel. Kerdesedre valaszolva: akar a sporttol,akar a sport hianyatol.A kor elorehaladtaval sokat valtozik a testunk,alacsonyabbak leszunk(ha erre nem figyelunk oda) lehet serules is ami jarhat idegbecsipodessel. Ha valaki talal egy jo csontkovacsot azt jol meg kell becsulni:) csak o ismeri azokat a bizonyos fogasokat amikkel helyereroppantja a hatad,vallad,nyakad stb.Sokan nem is tudjak h tele van csomoval a hatuk csak erzik h faj mert az epp egy ideget nyom.
Ha elhanyagoljak rosszabb lesz.Egyebkent tenyleg egy ujjaszuletes utana,akar csontkovacs akar masszazs, utana nagyon jo erzes hetekig:)
18:04
28
aug
20
nyuszipok írta:
Nekem pont jò aki van!A masszírozás a legjobb:)
02:12
29
aug
20
ismeretlen válaszanyuszipok írására:
:) ha jol csinaljak akkor igen,ha csak simogatnak,gyurnak akkor semmit se er:)
max jol esik,ennyi.
05:52
Felhasználónév:
Jelszó: