Közösség

Programok a hétre

6498

Az erényöv történetei

Kezdjük is rögtön szexszel, de nem a bulvár, hanem az orvostudomány és társadalomtörténet oldaláról. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban keddtől látható Az erényöv titkos történetei című tárlat. A Mítosz és valóság alcím bármely más esetben közhelyes lenne, esetünkben viszont tényleg nem ártana megtudni, hogy akkor annak idején tényleg…? Vagy akár ma is?

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, szeptember 26-ig.

EDDA

Gondolhatunk Attisról és némileg naivnak ható nemzetmentő gondolatairól bármit, egy EDDA-koncertet azért érdemes felkeresnie mindenkinek, hogy értse, mi fán terem a stadionokra kalibrált lázadás. Aki nem szereti, fogja fel viccként, és máris működni kezd, aki pedig szereti, annak nem kell magyarázni. Elnyomásellenes diszkórock Miskolcon.

Pataky Attila

Fotó: Neményi Márton

Augusztus 3., 20 óra, Diósgyőri vár, Miskolc

Ördögkatlan

A quimbys Kiss Tibiék fesztiválja Villány környékén, amelybe belefér minden a visszaemlékezős és a friss zenétől kezdve az irodalmon át a táncig, ha valakinek sok a Sziget, de kevés egy hagyományos, döglődős nyaralás, annak ott a helye: az Ördögkatlan a tökéletes kompromisszum.

Palkonya, Nagyharsány, Kisharsány, Villány, augusztus 4-től 8-ig.

Kovács Kati és a Qualitons

Elegáns retró, ami ezúttal nem azt jelenti, hogy lerágott csontokat próbálnak ledugni a hallgatók torkán, hanem azt, hogy Kovács Katinak új együttese van, amely például a művésznőt is feldolgozza, méghozzá teljes tisztelettel és beleéléssel. Csak le kell tekerni a tóra.

Augusztus 5., 20 óra, Bánkitó Fesztivál, Gödör Színpad

A szupercsapat

Egy igazán őszinte filmet szeretnénk ajánlani nektek. Ritka és szívet melengető pillanat, amikor egy mozi nem próbálja mindenféle erkölcsi-morális sallangokkal elleplezni, mit akar, hanem lazán vállalja: adrenalint pumpálni és kész. A szupercsapat éppen ilyen: ami jó volt a sorozatban, azt megőrizte, a sztorit kicsit átfazonírozta, egyébként meg hadd szóljon. Ha nő vagy, szerezz egy jó estét a pasidnak, ha pasi, teszteld bátran nőd tűrőképességét, és úgy általában: ne legyetek sznobok!

A Szupercsapat

The A-Team, amerikai, 90 perc, bemutató: augusztus 5.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások