Divat

Kagobagut mindenkinek!

6474

A japánok öltözködés terén nem ismernek lehetetlent, és mindig valami érdekes és újszerű ötlettel rukkolnak elő, legyen szó akár az utcai divatról vagy híres tervezőkről. Tokió utcái híresek a kislányos öltözéket viselő, úgynevezett „Lolita” stílust képviselő lányokról. Átlagos európai szemnek talán vad és merész, de egy-két öltözködési tippet azért el lehet tőlük csenni.

Legújabban például a fonott szalmatáskák tartják lázban őket, ami önmagában nem is nagy újdonság, hiszen hasonló táskákkal minden nyáron találkozhatunk. Amitől mégis érdekes és modern lesz, az a díszítés, ami a legkülönbözőbb formákban és mintákkal jelenik meg. Az egyszerű darabok így válnak egyedivé és viselőjük stílusának egyik kifejezőeszközévé.

Ezt a kiegészítőt bármivel fel lehet turbózni. Kevésbé extravagáns, de romantikusabb lelkületű csajoknak ajánlott a nagy masnival ékesített verzió, esetleg az óriási, élénk színű művirágokkal megspékelt darab. Létezik fehér vagy akár színes horgolással bevont fonott kosárka is, de a fonál vagy bármilyen más textilcsík a szálak közé is kerülhet. A lehetőségek száma végtelen, megbolondíthatjuk flittertől kezdve a gyöngyön át a szalagig, csipkéig bármivel, de különböző figurális vagy ornamentikus motívumok is díszeleghetnek a „kagobagu” – japánul így nevezik a táskát - külsején.

kagobagu

Színes szalmatáskák

Akár egy fülre kötött masni is feldobhatja a táskánkat, amit akár minden egyes napon cserélgethetünk, hozzáigazítva öltözékünkhöz vagy hangulatunkhoz. Bárki saját maga is varrhat pár strasszos díszt a sajátjára, de Japánban még a pomponos és plüssmacis változat is felkapott.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások