Divat

Miu Miu, mi újság?

6455

A 2010/2011-es őszi-téli prêt-à-porter kollekciók nagy slágerei a virágmintás anyagok, a tavaszt idéző, élénk színek, és nincs olyan tervező vagy divatház, aki idén ne nyúlt volna vissza szívesen a 60-as évek divatjához. A Miu Miu kollekciójára is igen erős hatást gyakorolt mindkét vonal, amit nagyon ügyesen összehangoltak, és így született nem egy kislányos, romantikus ruhácska.

Miu Miu 2010/2011 ősz-tél

Egy ilyen darabban pózol e hónapban egy-egy divatmagazin címlapján Lily Allen, Eva Mendes és Freja Beha Erichsen. Még soha egy nő sem örült annak, ha riválisa ugyanazt viseli éppen, mint ő maga. A Szex és New York legutóbbi részében a vásznon azt is láthattuk, hogy annál kínosabb a helyzet, ha a két hölgy között még van némi korkülönbség is. Ez az említett hírességekről is elmondható: Eva és Lily nem valószínű, hogy osztálytársak voltak. Ez a ruha azonban annyira működik, hogy a két művésznőn egyformán szuperül mutat – annak ellenére, hogy a címlaplányok még alkatra sem nevezhetők hasonlónak. 

Eva Mendes, Lily Allen, Freja Beha Erichsen

A ruha több színben elérhető: Freja kanárisárgában mosolyog a Vogue-ban, Eva Mendes ruhája citromsárga a W borítón, Lily pedig stílusosan orgonaszínben tekint ránk hűvös pillantással az ELLE címlapról. Nem csak színbeli eltérés fedezhető fel a kötényruhákon: létezik egyszerű zsebes és fodros zsebbel ellátott verzió is, és van csipkerátétes és virágmintás rátét nélküli ruha is. A ruhák szabásától egyik esetben sem tértek el, alapkoncepció a Twiggy-féle széles-pántos, mell alatt varrott ruha a 60-as évekből, abból az időből, amikor a pántokat díszítő nagy virágok is hódítottak a divatban.

Természetesen ezek nagyanyáink kedvenc, régi ruháinak újraálmodott és –komponált utódai, és modernné teszik viselőjüket, ahogy a címlapfotók modelljeit is, és az is biztos, hogy a hármas megjelenés hosszú időre felejthetetlenné teszi számunkra ezt a régi-új trendet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások