Közösség

Programok a hétre

6444

Hé, fiúk

Mai Manó Ház, augusztus 29-ig

„Tudatosan, tudattalanul élő, létező, lötyögő, lézengő, komoly, vad vagy szelíd, macsó és feminin, élvhajhász és egyenes utat járó, hétpróbás és anyámasszony katonája, izmos és csontropi, tetovált és sima bőrű, hip-hop, rapper és lisztferi, függő és tiszta, csajozós és otthon ülős, könyvmoly és analfabéta, tehetős és lyukas zsebű, kreatív és ötlettelen fiúk”, akikkel nem törődik senki. Vedres Ági, a tavalyi Fotófalu Alapítvány tavalyi nyertesének kiállítását a Mai Manó Házban nézhetitek meg, augusztus végéig.

Quimby

21., szerda, Kobuci Kert, 20 órától

Avagy mennyi ember fér be egy kertbe? Érdekes kísérletre vállalkozott a rendkívül szimpatikus óbudai Kobuci Kert, amikor úgy döntött, meghívja lugasába Kiss Tibiéket, hiszen fesztiválszezon ide vagy oda, valószínűleg így is sok százan lesznek rájuk kíváncsiak. Gondoskodjunk a jegyről előre (a honlapon sajnos nincs sok infó, de a helyszínen elővételben megvehető), és ha már ott vagyunk, hangolódjunk rá a Művészetek Völgyére a mixcsűr nevű itallal és a hely névadójává vált kolbászos-tejfölös kenyérrel.

Eredet

Inception; amerikai-angol film, 148 perc, bemutató: 22., csütörtök

Csütörtökön mutatják be Christopher Nolan új filmjét, amelyben Leonardo DiCaprio nyomoz mások álmaiban, nagy költségvetésű díszletek közt. Ezt nem ajánlanánk nyugodt szívvel, ha nem ismernénk a rendezőt, aki a Tökéletes trükkel is megmutatta, hogy úgy mesél történetet, ahogy ma senki más. A héten hosszabb cikkben is foglalkozunk vele.

Művészetek Völgye, 2010

23-tól augusztus 1-ig, Kapolcs és környéke

Idén végre lesz, méghozzá péntektől augusztus elsejéig. Ráadásul most húsz éves, amit reméljük, azzal ünnepelnek meg, hogy minden ugyanolyan lesz, mint régen volt: etnósok, hippik és hüledező kívülállók, zene, ökörsütés, véletlenszerű bulik a tanyák udvarában, nagyon rendes helyiek, nagyon türelmes autósok. Legalább egyszer mindenkinek kötelező.

Roma Fashion Show

24., szombat, Gödör Klub, 20 órától

A roma zenészeket rendszeresen a színpadra terelő Gödörben eddig is lehetett látni egészen elképesztő cigány(os) ruhakreálmányokat, most pedig program lesz mindebből: szombaton a Bánkitó Fesztivál és a bulihely támogatásával a Romani Design mutatja be munkáit. Utána Paddy at the Gas Station és Korai’s Banditos; az egész este ingyenes.

Geronazzo Mária for President!

24., szombat, A38 Hajó tetőterasz, 20 órától. Belépő: 500 Forint (lefogyasztható)

Ahol találkozik a dzsessz és a dadaizmus, hát valahol ott van drMáriás Béla, az újabban Brains-tagokból összeverbuvált Tudósok frontembere, aki egy ideje a politikai bulvárból ihletődik. A Dávid-Bokros-románc után most Geronazzo Máriát vizionálja, mint az országot megváltó közjogi méltóságot – nyissátok fel az elméteket és nézzétek meg a Hajón, lehet ugyanis, hogy mond valamit.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások