Közösség

Programok a hétre

6358

Diplomák a Gödörben

Még két napotok van arra, hogy megnézzétek a Kaposvári Egyetem fotós szakjainak diplomamunkáit a Gödörben. Valószínűleg kevesen találnák ki, mi foglalkoztatja a fiatal fényképészeket manapság – vannak véletlen portrék, celebparódia, ürességbe bámulás és BKV-sofőrök. Mindez a Gödörben ingyen, be sem kell tülekedni a tömegbe, csak kövessétek a színes csíkokat és menjetek bátran a hangárba.

A Kaposvári Egyetem fotóriporter-képszerkesztő és fotográfia szakos hallgatóinak kiállítása
Gödör Klub, június 17-30., ingyenes

New York a Vízivárosban

Azt mindenki tudja, hogy milyen New York, még az is, aki nem járt ott sosem. Ha valakit viszont az érdekel, milyen New York valójában, akkor nem árt elnéznie a második kerületi Vízivárosi Galériába, ahol keddtől látható két művész – a lakókra koncentráló Fülöp Ildikó és a kísérletező kedvű Christopher Pelley – tárlata.

Nyári tárlatok a Vízivárosi Galériában
Budapest, Vízivárosi Galéria, június 29. - július 22.

Fuck az Üllői úton

Ha meguntuk a temérdek magaskultúrát és menőséget, meg azt, hogy mindig a legjobb formánkat kell hozni, New York után irány a Gödör, ahol terápiás jelleggel élvezhetjük a nagyszerű Üllői Úti Fuck zenekar felnőtteknek szóló hangversenyét. Ha valaki nem tudná, milyen volt ez a város a kilencvenes évek elején, milyenek voltak benne a nők, és milyen szagok áradtak a talponállókból, Szántó Fasziék elmesélik. Előtte Szabad Európa Rádió, szintén ingyen.

Szabad Európa Rádió, Üllői Úti Fuck
Gödör Klub, június 29., ingyenes

Szarul állnak a dolgok

A fenti címmel megoldott, csütörtökön bemutatandó belga-holland nem csak azért fontos, mert a címében szerepel a szar szó, hanem azért, mert nagyon vicces: kiderül, hogy tőlünk állítólag boldogabb helyeken is vannak vergődő kamaszok, alkeszek, bundesliga-frizurák és elképesztő barkók, és ha meztelenül biciklizünk, fontos kérdésekre kaphatunk választ. Egyelőre Pécsett, Szegeden és Miskolcon vetítik, méghozzá a Cirkó-közeli Másképp Alapítvány forgalmazásában – támogassátok hát őket, ha ott éltek vagy arra jártok.

Szarul állnak a dolgok (De helaasheid der dingen)
belga-holland vígjáték, 108 perc, bemutató: július 1.

Napfogyatkozás

Igazságtalan lenne megfeledkezni a tömegkultúráról: az emós felhangokkal rajongókat toborzó vámpíros sagából, az Alkonyatból trilógia lett, ami nem azt jelenti, hogy véget is ér. Örülhetünk, ha Bella végre eldönti, hogy akkor most a kigyúrt farkasember vagy a vitaminhiányos vámpír kell-e neki. Tinifaktor ide vagy oda, engedjetek a csábításnak – úgyis tudjuk, hogy titokban mind kíváncsiak vagytok rá.

Alkonyat – Napfogyatkozás (The Twilight Saga: Eclipse)
amerikai fantasy, 110 perc, 2010

Borgála az Iparban

A VinAgora Borgála nem csak azért lesz exkluzív, mert múzeumban alkoholizálhatunk, hanem mert mindezt szervezett, igényes keretek közt tehetjük – végigkóstolhatjuk az összes bort, amely nevezett a 11. VinAgora Nemzetközi Borversenyre. Ötszáz bor az Iparművészetiben, szombat déltől.

VinAgora Borgála
Budapest, Iparművészeti Múzeum, július 3. 12:00. A kóstoló 2000 Ft, a belépő a gálára 4000 Ft.

House Párizsból

A kiváló francia house/techno lemezlovas, Okain egyenesen Párizsból hozza el a tetőterasz közönségének frissen ropogós szettjeit, míg a hazai mezőny kiválóságai biztosítanak mellé mindenkit afelől, hogy ezen az estén az élvezetes hangoknak és táncnak köszönhetően kő kövön nem marad.

Okain (FR), Collins & Behnam, Roofio
A38 Tetőterasz, július 3., éjfélig 1000, éjfél után 2000 Ft, mindkettőből 500 Ft lefogyasztható.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások