HotCot

Európa víz alatt

6339

Vonul az ár, de ettől még fontos, hogy emlékezzünk, mi történt. A világ legjobb fotós rovata, a Boston Globe Big Picture oldala hatalmas válogatást közöl az európai helyzetről, amiből kiderült: Németország, Franciaország és Lengyelország is nagyon durva állapotokon van túl. Természetesen Magyarország sem maradhatott ki, az itteni történéseket alaposan reprezentálja a válogatás, nem csak mennyiségben: a legjobb árvizes fotókat szerezték meg. Az egyszerre nyomasztó, szomorú és gyönyörű galériáért katt ide!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
jún
24
chloe írta:
ó igen, valóban gyönyörű látvány ez a rengeteg sáros víz.
15:30
2
jún
24
Booo írta:
szüleim még mindig Edelényben laknak...
a 33-as képtől összeszorul a szívem...
zsolcai kollégám pedig mai napig szivattyúzza a pincét...
15:31
3
jún
24
bugyigumi írta:
Inkább csak nyomasztó és szomorú.
16:27
4
jún
24
ismeretlen írta:
hihetetlen.
17:00
5
jún
24
ismeretlen írta:
Jaj:( Az őzes képig birtam nézni.Szegény kuty, milyen szemekkel néz:(
17:19
6
jún
24
VerusoM válasza írására:
Akkor nem láttad a kis rókát. :(
18:48
7
jún
24
ismeretlen válaszaVerusoM írására:
Az van utána:S
NEm nézem meg, azért sem nézem meg...:(
20:06
8
jún
24
Adriana írta:
"A legjobb árvizes képek"? Szép mondat, gratulálok.
20:16
9
jún
24
ismeretlen válasza írására:
? jel lemaradt.
Megnéztem.
Nem kellett volna.
20:23
10
jún
24
curlie írta:
Még mindig nem látjuk, hogy nem jó úton haladunk?
20:25
11
jún
24
A.F.rétisas írta:
a naplementés szép,a többi szomorú
22:01
12
jún
25
ismeretlen írta:
de jó, Magyarország sem maradhatott ki. tök jó, a legjobb fotók. az is tök jó, hogy úgy van leközölve, mint egy bulvárhír, a hotcotban a fagyis gyűrű és vértócsás párna mellett.
00:01
13
jún
25
ismeretlen írta:
Ne haragudjatok, de én ennek a cikknek a megfogalmazásától hányok.
10:03
14
jún
25
Meggy írta:
Kész szerencse, hogy Magyarország se maradt ki az árvízből és sikerült összegyűjteni a legjobb képeket. Micsoda öröm és boldogság. Gratulálok a cikk írójának, ennél taplóbb dolgot még életemben nem láttam. Amikor ezt leírta az illető belegondolt, hogy több százan fedél nélkül maradtak, hogy kilátástalan a jövőjük és amiért egész életükben keményen dolgoztak egy szempillantás alatt odalett? Én a képek láttán elsírtam magam, semmi gyönyörűt nem találtam benne. Hogy lehet ennyi érzéketlenséggel hozzáállni egy ilyen katasztrófához. érdekelne mit szólna, ha ő lenne ott, az ő háza lenne egy romhalmaz és ezt mások érdeklődve fotózgatnák.
Azt se tudom mit írjak végszóként annyira feldühített ez az ocsmány "cikk".
10:58
15
jún
25
tein írta:
szerintem úgy érti, hogy magyarország sem maradhatott ki a válogatásból, nem az árvízből. azért ennyire gondolom a cikkíró sem lelketlen tuskó, bár a megfogalmazás tényleg nem túl szerencsés. a fotókat meg fotóművészeti szempontból kell nézni. meg a dokumentálás szempontjából. minden másra legyen ott a segítő kéz. kákán azért csomót ne, meg hányni se kell, lányok, lányok. :)
12:58
16
jún
25
tein válaszaBooo írására:
az tényleg szívszorító :(
13:09
17
jún
25
ismeretlen válaszatein írására:
Hába olvasom el újra, még mindig nagyon fel vagyok háborodva! Ez nem kákán csomó. Egyetértek mirkofiammal és Meggyel (14 és 16)!
13:20
18
jún
25
tein válasza írására:
úgy írtam a kommentet, hogy nem nyitottam még meg a galériát, de egyébként a képek megnézése után tényleg más megvilágításba kerül a fogalmazás esetlensége is. nálam azért még átugorja a lécet, de a "legjobb árvizes fotókat szerezték meg" kezdetű okosságnál én is húztam a szám egy pöppet. mindenesetre, ha eltekintünk az írás stílusától, azért talán mégis jó dolog ez, felhívja a figyelmét annak is, akinek esetleg eddig kevésbé, és talán adakozó kezeket is hoz a fotósorozat. reméljük, hogy nem a katasztrófaturizmus fog dominálni ismét a "cikk" láttán. :)

13:52
19
jún
25
Meggy válaszatein írására:
Valószínű, hogy úgy értette de ha már az a munkája, hogy írjon akkor azt tegye jól.
14:58
20
jún
25
yvette írta:
a cikkről az jutott eszembe, hogy milyen lenne, ha egy temetésről gyönyörű képeket nézne az ember...kb annyira illik ez a szó az árvízhez. :S
23:30
21
jún
26
ismeretlen írta:
16-os kép. az én lakóhelyem. szomorú képek...de érdemes volt megnézni.
20:42
22
jún
26
mookid írta:
"Természetesen Magyarország sem maradhatott ki, az itteni történéseket alaposan reprezentálja a válogatás" - nem tudom, ezt hogy máshogy lehet érteni, minthogy a válogatásból nem hagytak ki minket sem, ahogy azt sem értem, miért ne lehetne egy természeti csapásról szóló kép gyönyörű, vagy egyszerűen jól sikerült. ne szenteskedjünk már.
20:57
23
jún
27
A megfogalmazás szerintem is undorító. És nem,egy természeti csapásról készült kép nem lehet gyönyörű!!..Én láttam az árvizet testközelből, homokzsákot is pakoltam, minden volt az,csak szép nem.
15:01
24
jún
27
Tunci írta:
Hát, gyerekek, bevallom, nem birtam végignézni. :( Hallja azt az ember, hogy mi a helyzet, meg úgy gondolja, átérzi, de nekem ehhez látnom kellett ezeket a képeket. A 33-ason siró kislánynál kellett megálljak, hogy nyilvános helyen ne törjek ki sirásban. Hihetetlen hogy ez itt van/volt. Aki tud, segitsen!
21:31
25
jún
28
ismeretlen írta:
"hatalmas válogatást közöl az Európai helyzetről"

Az "európai" szó még mindig melléknév, ezért magyarul még mindig kisbetűvel írjuk. Általános iskolai szint.

A cikk megfogalmazásáért pedig egy normálisabb világban bármelyik újságírósuliból azonnal kirúgnának, kedves cikkíró. Nem szenteskedésből, hanem mert tragédiára egyszerűen nem használunk ilyen jelzőket, ellenkező hatást érünk el vele, mint amilyet szeretnénk. A cikk írója tényleg pénzt kap ezért a silány módon végzett munkáért? Szégyenletes. Ha én ilyen szarul végezném a munkám, éhen halnék.
03:11
26
jún
28
ismeretlen válasza írására:
Annyira jellemző, hogy csak a nyomorult kutyát sikerült meglátni. Miért nem az emberek szemét nézed?
03:19
27
jún
28
ismeretlen válasza írására:
Igen, annyira jellemző rám...ebbe most nem mennék bele.
Néztem azt is.
09:45
28
jún
28
Kiralylany84 írta:
Már leírták előttem sokan. Kritikán aluliak vagytok.
16:32
29
jún
28
ismeretlen válaszamookid írására:
Megint jobb lett volna, ha inkább nem írsz semmit...
16:46
30
jún
29
Phitonissa írta:
Engedelmetekkel átírtam kissé ezt a - elnézést a kifejezésért - mindenkit gyomorszájon b.szó "cikket".

Bár nincs sem kommunikáció szakos diplomám, sem újságíró végzettségem, de úgy vélem, hogy néhány kifejezés, szó megfelelőbb hangulatúra való cseréjével elkerülhető lett volna ez a nagy mértékű - és lássátok be : jogos- felháborodás.

Az általam javasolt változtatásokat KIEMELTEM , ha már a gugli is szereti....
14:29
31
jún
29
Phitonissa írta:
Vonul az ár, de ettől még fontos, hogy emlékezzünk, mi történt. A világ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB fotós rovata, a Boston Globe Big Picture oldala SZÉLESKÖRŰ válogatást közöl az európai helyzetről, AMELYBŐL kiderült: Németország, Franciaország és Lengyelország is VISZONTAGSÁGOS ESEMÉNYEKEN van túl.


SAJNOS Magyarország sem maradhatott ki, az itteni történéseket alaposan reprezentálja a válogatás, nem csak mennyiségben: a LEGMEGRÁZÓBB árvizes fotókat szerezték meg. Az egyszerre nyomasztó, szomorú és SZÍVBEMARKOLÓ galériáért katt ide
14:29
32
jún
29
Phitonissa írta:
"SAJNOS Magyarország sem maradhatott ki"+ a képriportból PONT. /új mondat/
14:31
33
jún
29
ismeretlen válaszaPhitonissa írására:
Na igen, így már "kicsit" más... És ha tök részletesen leírták volna, hogy milyen lehetőségek vannak az adakozásra, segítésre és hogy az eddig befolyó adományokból mit tudtak megoldani, mit sikerült elérni és hasonlók, akkor egy épkézláb cikk lenne, ami még annyira se lenne hotcotba való, mint a fenti firkálmány...
14:39
34
jún
29
Kiralylany84 válaszaPhitonissa írására:
Ennyi. És nem kell hozzá "újságírónak" lenni. Csak jóérzésű embernek, aki nem lesajnálja azokat, akiknek tönkrement az életük.
14:40
35
jún
29
Phitonissa válasza írására:
Jól van,megírom, de akkor priviben küldöm a szlaszámom is,ahová kérem a szerzői díjamat utalni...:-/ köszcsipuszcsiszercsi
14:47
36
jún
29
Adriana válaszaPhitonissa írására:
Jó.
14:48
37
jún
29
Phitonissa válaszaAdriana írására:
Bezony..kár,hogy ezért nem én kaptam fizetést...de a kisdobos ahol tud, segít! :-)

Lennének még egyéb stilisztikai észrevételeim, (egy cikkből ne hagyjuk már ki a vonatkozó névmásokat, ne írjunk már tőmondatokat, bővítsük legalább jelzőkkel, stb) de a 2. hsz-emet kizárólag arra kívántam kihegyezni,hogy egyes szavakat lecserélve teljesen megváltozhat egy szöveg hangulata.
14:53
38
jún
29
Adriana válaszaPhitonissa írására:
Hát igen. Viszont egyre erősebben érzem, hogy nem képzett újságírókkal van dolgunk. Pár unatkozó egyed jelentkezhetett egy expressz hirdetésre, oszt' jóvan'.....
14:58
39
jún
29
Phitonissa válaszaAdriana írására:
Nekem néha meg az az érzésem,hogy valaki megtalálta a tinikorában eltett naplóit és néhány '90-es évekből maradt BRAVO újságot, és abból merít ihletet.Baxxa meg a ló, hogy én azt a hirdetést miért nem olvastam! XD
15:12
40
jún
29
ismeretlen írta:
fotós szemszögből szépek, meg fúdejó téma...
van rokonom, ismerősöm és tanárom is ahol kiöntött a folyó, patak és valahogy így nekem nem szép. még ha hozzátartozóm se lenne, akkor se lenne szép.
jó a beállítás meg hasonlók biztos. de, hogy ezt megörökítse, tönkrement életek kellettek nagy károkkal.
ismerek fotóst, aki látszólag sajnálta, de neki is csak a fotótéma jött át.
15:13
41
jún
29
Phitonissa válaszaAdriana írására:
Stílust és szókincset nem lehet tanítani. Ha valaki író ember szeretne lenni, elsősorban OLVASNI kell rengeteget, Szabó Magda is megmondta.
15:20
42
jún
29
Kiralylany84 válaszaPhitonissa írására:
És neki már csak lehet hinni.
15:53
43
jún
29
Adriana válaszaPhitonissa írására:
Na jó, de a stilisztikát lehetne fejleszteni....
16:44
44
júl
03
ismeretlen válaszaPhitonissa írására:
Ezt a cikket elolvasnám... :)
14:21
45
júl
05
Padori írta:
Én felsőzsolcai vagyok, tehát eléggé közelről láttam a dolgokat...de ezt a képsort csak nem sikerül könnyek nélkül végignéznem...
11:36
46
júl
05
Padori írta:
Az pedig, hogy ezt a helyzetet valaki adott esetben csak fotózni akarja, nem feltétlen rossz dolog... A Híradóban és mindenhol kb három házat mutogattak, melyek közül egyik kettővel arrébb van a mi házunktól. A tévében csak egy összedőlt ház, de egy jól elkapott fotón egy egész élet látszik.
11:40
47
júl
05
kisbogar írta:
Minket is kivittek Borsod megyébe menteni. Szörnyű volt. Főleg az, hogy az egyetemi vezetés nem engedett nekünk szabad kezet, 3 óra alatt emelkedett meg a víz egy kis faluban, minket pedig 3 órán keresztül süttettek a napon, mert szerintük "nincs máshol munka". :(
14:32
Felhasználónév:
Jelszó: