Divat

Szobára mennék

6281

Mi a közös Armaniban, Missoniban vagy Oscar de la Rentában azon kívül, hogy a vastag pénztárcával rendelkező ügyfeleknek terveznek ruhákat? Egészen pontosan az, hogy nemcsak a vásárlóik külsejét teszik tökéletessé azzal, hogy tetőtől talpig felöltöztetik őket, hanem a nyaralásukat is. A tehetős népek olyan hotelekben hajthatják álomra pénzes buksijukat, amelyeket a vécélehúzótól a függönykarnisig a kedvenc divattervezőjük álmodott meg. Hogy ezek az álomhelyszínek valóban léteznek, arra csak fényképes bizonyítékkal tudunk szolgálni – tekintve, hogy nem jártunk ilyen luxushotelben. Egy ilyen napsütéses hétvége és egy ilyen borús hét kezdet után akaratlanul is a nyaraláson jár az ember esze. Ideje felmérni a terepet hotelügyileg és szombat délig feladni egy lottószelvényt.

Maison Moschino, Milánó

Hogyan lesz egy 1840-ben épült neoklasszicista épületből, amely valaha állomás volt, minden érzékszervet kielégítő luxushotel? Úgy, hogy kezelésbe veszi a Moschino divatház, és kialakít belőle egy négyszintes szállodát, ahol a helyiségek berendezését tündérmesék ihlették. Az összhatás mégsem negédes, sokkal inkább groteszk és elvont. 

A szálloda honlapja

A Maison Moschino Alice szobája. További képek a galériában!

Armani Hotel, Dubai

Giorgio Armani első hotelét jó üzleti érzékkel az igencsak felkapott Dubaiban nyitotta – a világ legmagasabb épületében. A 160 szobás luxusszállót a minimalista esztétika jegyében rendezte be a világ egyik legnagyobb marketingzsenijének is számító tervező. A szállodában a szobákon kívül nyolc étterem, wellness részleg és night klub várja az unatkozó vendégeket, akik a „Lifestyle Manager” vezetésével a számukra leginkább megfelelő szolgáltatásokat vehetik igénybe.

A szálloda honlapja

Hotel Missoni, Edinburgh, Skócia

A jellegzetes mintáiról és kötött ruháiról ismert Missoni divatház egyik luxushotelének helyszíne a skóciai Edinburgh. A 136 szobás szálloda a város egyik látványosságának számít. A túlnyomó fekete-fehér dekor mellé azért becsúszott néhány cikk-cakk mintás, élénk színű darab. A tervezők szerencsére nem vetették meg a divatházra jellemző játékosságot, így a hatás sokkal kevésbé távolságtartó, mint a legtöbb luxushotel esetében.

A Missoni-szálloda

DVF lakosztályok a londoni Claridge's szállodában

Diane von Furstenberg divattervező nem saját hotelt alapított, hanem befészkelte először magát, aztán a saját ízlését is a londoni Claridge's szállodába. A hotelt egyébként nemcsak átalakítja, hanem állítása szerint inspirációt is merít belőle. Az eredeti bútorok mellé a tervezőnő utasítására alakítják a körítést, így a végeredmény kifinomult, klasszikus és arisztokratikus.

A Claridge's honlapja

Oscar de la Renta villái a Tortuga-öbölben, Dominikai Köztársaság

A tervező 13 tengerparti villával járult hozzá a Tortuga-öböl idegenforgalmának felvirágoztatásához. Oscar de la Renta nem akart kihívót és elütőt tervezni, a sziget természetes színei ihlették meg a környezetbe finoman beleillesztett, tradicionális hatású épületek tervezésekor.

Christian Lacroix Hotel Notre Dame

Christian Lacroix Hotel Notre Dame, Párizs

A tervező három, Párizsban lévő luxushotelének egyike arccal a Notre Dame felé áll, így ablakaiból tökéletes kilátás nyílik a város egyik turista zarándokhelyére. A szobák első blikkre olyanok, mintha semmi koncepció nem lenne a berendezésben. Ha viszont valóban így lenne, akkor senkinek sem tetszene. Az ízléssel kialakított káoszt viszont megannyi – elsősorban pénzes – rajongó élvezheti.

A szálloda honlapja

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások