Közösség

Kötelező leszbicsók

6279

Ha emlékezetem nem csal, akkor Madonna volt az első, aki a 2003-as MTV Video Music Awardson fekete ruhába öltözött megrontóként lesmárolta a vele színpadra lépő, hófehér ruhába öltözött, de közel sem ártatlannak tűnő Britney Spearst és Christina Aguilerát. Azóta nem múlik el gála a „nagy leszbi poén” nélkül, amin aztán napokig csámcsoghatnak a bulvárblogokon és a pletykarovatokban.

A szüzességét oly sokáig valós tényként előadó Britney Spears állítása szerint a csók a popdíva ötlete volt, aki amúgy rendszeresen smárolja le szenvedélyesen táncosait a színpadon – nemre való tekintet nélkül. A fent említett, kifejezetten gálaspecifikus showelemként is aposztrofálható csók előzménye nemcsak a koncerteken előadott dévajkodás lehetett. Sokkal inkább Adrien Brody és Halle Berry mindenki számára emlékezetes smacija, amelyet a 2002-es Oscar-gálán hajtottak végre. Halle Berry konkrétan köpni-nyelni nem tudott a meglepetéstől, hogy A zongorista című filmért Oscar-díjat nyert színész örömében lekapta a gyanútlan színésznőt – több millió tévénéző szeme láttára szerte a világon. A poénkodás ment ezen egy darabig… a 2003-as MTV Movie Awards gálán Brody Queen Latifah-val prezentálta az elhíresült és az Oscar-történelem fontos epizódjává vált csókot.

Na jó, de mire fel a leszbizés? A utóbbi időben folyamatosan azt hallom, melyik női énekesnő kapott le egy másik nőt a kamerák előtt. És most nem a videoklipekről és filmekről beszélek, hanem a különböző gálákról és díjátadókról. Értem én, hogy kell a show, és kell, hogy beszéljenek az emberről – főleg, ha valaki ebből él. Na, de miért kell Sandra Bullocknak és Meryl Streepnek (!) szájrapuszit váltania? És az előbbi miért folytatta a sort nemrég Scarlett Johanssonnal?

Szőkék jobbra, barnák balra

Jó, jó a helyzet adott volt, hiszen a 2010-es MTV Movie Awardson Generation életműdíjjal kitüntetett színésznő először jelent meg – amúgy veszett dögösen – miután szétmentek a férjével. A színésznő a smaci után azt közölte az újságírókkal, hogy megkapták, amit akartak, kicsámcsoghatták magukat az elmúlt néhány hónapban, itt az ideje, hogy megint csak annyit foglalkozzanak vele, mint korábban.

Ennek ellenére szerintem semmi szükség a már-már unalmas kategóriába sorolható nő-nővel csókra, hiszen tudomásom szerint Sandra Bullock nem leszbikus, és nem is biszexuális (abba most ne menjünk bele, hogy ilyen kategória egyáltalán létezik-e). Ennek az ál-leszbikus enyelgésnek pedig nemcsak semmi értelme, hanem kifejezetten vérciki kategória. Persze, egy időre közbeszéd tárgya lesz az elkövető, de amilyen sebességgel manapság áramlanak a hírek, leszbicsókkal sem érdemes már marketingtevékenységet folytatni.

Aki pedig azt gondolja, hogy a fenti motívum bárki számára is vonzó, azt el kell keserítenem, hogy ez a fajta nyelves megmozdulás ilyen formában nem az. Ez körülbelül az a kategória, amikor a serdülő lányok próbálgatják a barátnőjükkel a diszkóban, hogy az egymáshoz dörzsölődés és tekergőzés láttán vajon hány csorgó nyálú pasi áll lemerevedve köréjük. Szerencsére, ezen a fázison hamar túlesik mindenki, akinek egy kicsit is fejlődőképes az agya, mert rájön, hogy a csábításnak azért ennél sokkal kifinomultabb eszköztára van. A leszbizést pedig mindenki vagy a saját magánügyeként kezelje és ne csináljon belőle showműsort, vagy hagyja rá a (pornó)sztárokra.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások