Szépség

Sminkből jeles

6264

Sok mindennel úgy van, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb. Miért pont a dekorkozmetikumokkal lenne másképp? Az, hogy melyik terméket éri meg beszerezni, csak sokéves próbálkozással és intenzív teszteléssel deríthető ki. Hogy elejét vegyük a pénzkidobásnak, megkértük sminkes szakértőnket, hogy mutassa meg, miben nem csalódhatunk, a sminkesek között a tapasztalatok ugyanis szájról szájra járnak.

Színezett hidratáló

A színezett hidratálókat már teszteltünk nem olyan rég. Sminkes szakértőnk, Székely Éva Andrea szerint nyáron ezek a legmegfelelőbbek, mert – ahogy azt korábban már írtuk – nem terhelik fölöslegesen a bőrt, és nem égnek bele a bőrödbe. A Tama Cosmetics által forgalmazott Stagecolor márka hidratálói nagyon könnyű textúrájúak, és árban is még a fogyasztható kategóriába tartoznak. A német márka egyébként kifejezetten a sminkeseket célozza meg, de a profi minőség ellenére az árfekvése a halandó emberek számára sem okoz szívgörcsöt. A két bemutatott termék közül az egyik kifejezetten az arcon, a másik – vízálló – viszont az egész testen alkalmazható. Szakértőnk szerint nagyon jók az Esteé Lauder és a Shiseido termékei is, viszont azok árfekvésben jóval magasabbak.

Termékek és árak a galériában

Fixáló púder

A Stagecolor átlátszó fixáló púdere bármilyen színű alapozóval együtt használható. A fixáló púdert hagyományos esetben az alapozó és a púder fölé helyezik. Nyáron viszont senki nem vágyik hatalmas vakolatra, ezért közvetlen az alapozóra is tehető. Az átlátszó fixáló előnye, hogy nem kell külön-külön, a téli és a nyári alapozóhoz is vásárolni megfelelő színű púdert, hanem ezzel az eggyel megoldhatjuk a fixálást bármelyik évszakban.

Szem alatti alapozó

A szem alatti alapozókat azoknak érdemes használni, akik nem élhetnek szemhéjpúder nélkül. Az alapozóval ellátott bőrfelületen ugyanis jobban megtapad a por állagú festék, nem mászik el, nem ül be a ráncokba. Bár a MAC-nek is van hasonló, tégelyes kiszerelésű szemfesték alatti alapozója, ár-érték arányban itt is a Stagecolor viszi a pálmát. A stiftes változatot az idősebb nők kedvelik, mert a könnyű, folyékony textúra miatt az nem ül be a szarkalábak közé.

Szemhéjpúder

A szemhéjpúderek között a természetes alapanyagokkal dolgozó és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektető Yves Rocher márka a nyerő, amelyik nemcsak minőségben, de árfekvésben is a legjobbak között van. Hasonló kategóriájú a Stagecolor, amely az aktuális trendszínek mellett rendelkezik állandó, természetes hatást erősítő színpalettával, így az örök kedvencekről nem kell lemondani.

Irizáló szemfestékek

A nyári sminktrendek közül az egyik legerősebb a metálfényű csillogás. Az irizáló szemhéjporokat magában, de bármilyen szín fölött is használhatjuk – de a selyempor mindig az utolsó legyen. Vizesen használva durván metálos csillogást eredményez. Ezek közül a L’Oreal, a Stagecolor és a Kryolan márkák a legerősebbek.

Folyékony szemfesték és csillámtus

Az újdonságok közül ezt a két terméket érdemes kiemelni. Az előbbi nagyon vizes hatású és csak pontosan lehet felvinni. Amíg nem szárad meg, addig tudod satírozni, de utána már nem mozdul semerre. A csillámtus három alkatrészből áll: a csillogó porból, az átlátszó tusból és a hozzá tartozó ecsetből. A lényeg, hogy a zselét nagyon óvatosan, nagyon vékonyan vigyük fel, különben megtörik a szemhéjon annak mozgása miatt. A csillámot a zselés ecsettel kell belenyomkodni a szemhéjon lévő gélbe. A színeket szabadon vegyíthetjük, a sminkesek gyakran alkalmazzák körömlakkok díszítésére is a csillámport.

Szempillaspirál

A szempillaspirálok között most a Clinique High Impact Mascarának nincs vetélytársa a piacon. A jelenleg kapható akciós csomag finoman szólva a hülyének is megéri. Harmadannyi áron vehetjük meg az egész pakkot, mintha csak a kifejezetten vízálló szempillaspirálok számára kifejlesztett, kétfázisú szemfesték lemosót, vagy csak a szempillaspirált vennénk meg. A szempillaspirálok között ez az egyetlen, amelyik nemcsak fogyasztható árban van, de antiallergén is egyben, azaz semmiféle allergiát nem okozhat.

Ajakápolás

A sminkesek között két termék kapott aranyérmet. Az egyik a klasszikus kék Bebe, amelyik hosszútávon jó hatással van a száraz ajkakra. A másik a Carmex, amelyet mentoltartalma miatt az arra allergiások ne használjanak. Ez utóbbi vérbőséget okoz, használata után megduzzadnak az erek, kisimulnak az aprócska ráncok a szájon, és szebben mutat az ajkakon a rúzs vagy a szájfény. Használata csak alkalomszerűen történjen!

Szájfény és rúzs

Az idei trendek között nagy szerep jut a szájfényeknek. Meglepő módon hiába merőben más árkategóriába tartozik egy-egy termék, minőségben sok esetben közel ugyanazt tudják. A H&M szájfényei például verhetetlenek - és nem csak a saját árkategóriájukban. Ugyanez a helyzet rúzsok tekintetében is. Korábban nagyon sokan vagy csak szájfényt, vagy csak rúzst használtak. Az előző generációból származó rúzsok szárították az ajkakat. A mostaniak viszont hidratáló anyaggal ellátott darabok, amelyek krémesek és nagyon lágyan simulnak az ajkakra.

Körömlakk

A körömlakkok között is csak árban van olyan nagy különbség, amit az ember lánya vagy megfizet a márka kedvéért, vagy nem. Minőséget tekintve a pár száz forintos is sokszor ugyanannyit tud, mint a pár ezer forintos.

Lelőhelyek

Az S-HE termékeket a DM üzletekben, az Essence márkát a Rossmannban, az Astor, L’Oreal, Miss Sporty termékeket mindkettőben beszerezhetjük. Az Esteé Lauder, Clinique, Shiseido, Clarins márkákat a Douglas parfümériákban találhatjuk meg. A Stagecolor termékek lelőhelye a Tama Cosmetics (Budapest, 1136 Hegedűs Gyula utca 8.), a Kryolan dekorkozmetikumokat az Ó utcában található Kryolan-City sminkboltban (Budapest, 1066 Ó utca 24-26.) szerezheted be, míg az Aden termékeket a Stella Zrt. üzletében (Budapest, Hegedűs Gyula utca 19-21.) vehetjük meg.

Címlapfotó: Frank Gimbel, haj: Ziegler Szonja, smink: Székely Éva Andrea, modell: Rátkai Krisztina

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások