Lélek

Szexelj lelkesen!

6228

Érezted már azt, amikor belenéztél a párod szemébe, hogy a lelkébe látsz? Előfordult, hogy egyetlen érintésétől feléledt benned a vágy? Gondoltál arra szeretkezés közben, hogy milyen lenne örökre eggyé válni vele? Nos, a tantra, e hindu filozófia szerint az aktus jóval több, mint a fizikai behatolás és befogadás: a szexuális energia maga az élet, a tantra saját erőink megismerése, tudatos használata. Arra szolgál, hogy egyensúlyba hozzuk női és férfi energiáinkat egymással, örömet szerezzünk párunknak, saját magunknak, és közben fantasztikus szexuális élményben legyen részünk.

Megismerés és meditáció

Sokan úgy tekintenek a tantrikus szexre, mint egy technikára, amit elég elsajátítani és máris szexistenné, istennővé avanzsálunk. A tantra azonban ennél jóval több: önmagunk megismerésével kezdődik minden, azzal, hogy feloldjuk a bennünk lévő feszültséget, gátlásokat, megtanuljuk szeretni és elfogadni saját magunkat, ezért a tantra mesterei először légzés- és vizualizációs technikákat, masszírozást tanítanak a jelentkezőknek. Ezek közül az egyik legfontosabb a tűzlégzés, aminek az alapjait akár otthon is el lehet sajátítani, hiszen lényege, hogy a hasba lélegezzünk, és onnan engedjük vissza a levegőt a mellkasba, majd az orron át fújjuk ki. Ezt a mozgást irányíthatjuk először a hasra és a mellkasra helyezett kezünkkel, majd ha már megy, ezt elhagyhatjuk. E légzés üteme először lassú, majd egyre gyorsabb, s segít megnyitni a test energiacsatornáit, főként a gyökér csakrát, amelyben a „szerelem kígyó”, vagyis a szexuális energia lakozik. Ha ez sikerült, akkor az extázist úgy érhetjük el, hogy ezt felvezetjük a fejtetőn lévő korona csakrába. Ez már egy meditációhoz közeli állapotot feltételez.

Ne sajnáld az időt!

A tantra tanítása szerint ott kezdődik a szerelem, ahol a „te” és „én” megszűnik, csak a „mi” létezik. Ahhoz, hogy ez létrejöhessen, egymásra kell hangolódni. Mi segíthet ebben? A szemkontaktus fenntartása intim légkört teremt köztetek, amit utána különleges légzéstechnikával, gyengéd simogatásokkal lehet fokozni.
Ülj szemben a párod ölébe, kezedet tedd a keresztcsontjára, homlokotokat érintsétek össze. Párod vegyen mély lélegzetet, és érezze, ahogy az végigáramlik a testén, a gerincén át ágyékába, onnan beléd, fölfelé a szíved felé, onnan a fejedbe, és így az övébe. Ez az úgynevezett tantrikus csók. E gyakorlat alatt figyeljetek arra, hogy gondolataitok ne kalandozzanak el, figyeljetek egymás légzésére, szívverésére.

Az érintés csodája

Ha már kellően ellazultunk és ráhangolódtunk egymásra, elkezdhetjük párunk testét óvatosan végigmasszírozni a lábujjaktól felfelé a keresztcsontig. A gerinc mellett szorosan húzzuk felfelé két nagyujjunkat, így vezetve felfelé az energiákat egészen a fejtetőig. Ezután térjünk vissza a karokra, a hasra, a mellkasra, végül pedig a nemi szervekre. Ehhez a masszázshoz használhatunk valamiféle olajat, de ügyeljünk rá, hogy az jó minőségű legyen. Ha a hőfoka nem megfelelő, akkor tegyünk az ágy mellé egy edényt tele meleg vízzel és abba állítsuk bele néhány percig.

A hosszan tartó orgazmus titka

A masszázs, ahogy azt már fentebb is említettem, igen fontos része a tantrikus szexnek, ezek közül is kiemelkedik a nemi szervek, a jóni (női) és lingám (férfi) masszírozása. Ennek során ugyanis nemcsak ellazítjuk partnerünket, hanem vele együtt mi magunk is részesei lehetünk gyönyörének. A férfiaknál azért hasznos a későbbiekben e masszázs, mert ennek során megtanulható az ejakuláció visszatartása, megelőzhető a korai magömlés. A masszázst a herék simogatásával kezdjük, majd haladjunk felfelé egészen a keresztcsontig, és csak ezután simogassuk finoman a hímvesszőt, először lassan, majd gyorsabban, fokozva, majd csökkentve a „szorítást”, s időről időre váltogassuk kezünket, ez segít az energiák áramoltatásában. Amikor már közel jár az orgazmushoz, lassítsunk le, majd kezdjük újra gyorsítani a ritmust. Fontos, hogy e masszázsnak nem az orgazmus a célja, hanem az, hogy a férfi megtanulja tudatosan irányítani ejakulációját, miközben extázis közeli állapotban van.

Ez a technika, akár minket részesítenek a masszázsban, akár mi szerzünk örömet párunknak, hozzásegíthet ahhoz, hogy jobban kitárulkozzunk egymás előtt, erősebb bizalom alakuljon ki a kapcsolatban. Ahhoz azonban, hogy a tantrikus szex "mestereivé" váljunk, sok gyakorlásra és türelemre van szükség magunk és a másik iránt, ám ez meghozza gyümölcsét, hiszen szeretőbb, teljesebb párkapcsolatban élhetünk tovább, amelyben a testiség nem csupán rutin, a vágyak kielégítése, hanem maga a kiteljesedés.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások